Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χριστοφιλοπούλου: «Μυθεύματα» οι ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων για την Υγεία

Χριστοφιλοπούλου: «Μυθεύματα» οι ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων για την Υγεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι διαρροές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το πόρισμα στην Εξεταστική της Υγείας, πριν ακόμα κατατεθεί και συζητηθεί ευτελίζουν τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και τη δημοκρατία, δηλώνει η Εύη Χριστοφιλοπούλου από το Κίνημα Αλλαγής, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου χαρακτηρίζει μυθεύματα τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί δήθεν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων, που δεν έχουν ούτε νομικό ούτε αποδεικτικό έρεισμα στις εργασίες της Επιτροπής.

«Δικαιώνεται, δυστυχώς, ο αρχικός μας φόβος. Η Εξεταστική συστάθηκε μόνο και μόνο ως πράξη προεκλογικής πολιτικής εξόντωσης των αντιπάλων. Όχι για να λάμψει η αλήθεια» σημειώνει στη δήλωσή της, υποστηρίζοντας ότι «στις επιμέρους υποθέσεις (Ντυνάν και ΚΕΕΛΠΝΟ) δόλια κατάχρηση δημοσίου χρήματος από πολιτικά πρόσωπα ούτε προέκυψε, ούτε καταλόγισε κανείς πλην του γνωστού πλέον συκοφάντη Π. Πολάκη».

«Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιούν και αναπαράγουν τις προσφιλείς τους μεθόδους και την επιχειρηματολογία των κουκουλοφόρων της Novartis» αναφέρει συγκεκριμένα.

Συνεχίζοντας η κ. Χριστοφιλοπούλου καταγγέλλει ότι «εκεί όμως που υπήρξε σκάνδαλο, στην αλόγιστη σπατάλη και τη διόγκωση της φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο της δεξιάς το 2005-2009, η εξεταστική αντί να ασχοληθεί σε βάθος, επέλεξε το ”κουκούλωμα”».

Διότι, διευκρινίζει, «η πραγματική ζημία του Δημοσίου προκύπτει από την εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης από τα 2,43 δισ. ευρώ το 2004 στα 5,1 δισ. ευρώ το 2009. Δαπάνη, που με πρωτοβουλίες ανθρώπων που τώρα στοχοποιούνται, έπεσε στα 2,8 δισ. ευρώ την περίοδο 2009-2011 και στα 2 δισ. το 2014».

Και προσθέτει: «Την ίδια στιγμή, η ίδια Εξεταστική επιλέγει συνειδητά να σιωπήσει και να αφήσει στο απυρόβλητο τα έργα και ημέρες των Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, είτε αφορούν τις αλχημείες Πολάκη στις προσλήψεις των ΜΕΘ, είτε την παράλειψη ανατιμολόγησης των φαρμάκων το 2015, που είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να κερδίσουν εκατομμύρια σε φάρμακα που οι τιμές τους θα μειώνονταν».

«Ποιος ζημίωσε λοιπόν και ποιος ωφέλησε το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια υγεία;», αναρωτιέται η κα Χριστοφιλοπούλου, καταλήγοντας:

«Στο Κίνημα Αλλαγής μας ενδιαφέρει μόνο η αλήθεια. Να βγουν όλα στο φως. Να ελεγχθούν όλοι και όλα. Αλλά όχι με διαρροές, συκοφαντίες και στημένα πολιτικά παιχνίδια».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Ανδρουλάκης: Κατέρρευσε παταγωδώς το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...