Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολεμική Αεροπορία: Το ηχηρό μήνυμα για τα «ανίκητα ελληνικά φτερά»

Πολεμική Αεροπορία: Το ηχηρό μήνυμα για τα «ανίκητα ελληνικά φτερά»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αφιερωμένη στα 5 ακροβατικά σμήνη της Πολεμικής Αεροπορίας και στην διαχρονική προσφορά της προς το κοινωνικό σύνολο, ήταν εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, με την ευκαιρία του εορτασμού του Προστάτη του Όπλου Αρχαγγέλου Μιχαήλ, όπου παρέστησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος και σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία απέτισε φόρο τιμής στους δυο χειριστές που πρόσφατα «έπεσαν στο καθήκον», όπως είπε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας.

«Καμμία άλλη Αεροπορία δεν έχει τόσους ήρωες» συμπλήρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος.

«Έβαλαν το καθήκον πάνω από τον εαυτό τους», συμπλήρωσε ο Αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος κ. Χριστοδούλου.

Τα 5 ακροβατικά σμήνη στην ιστορία του Όπλου είναι:

1953- 1958: Το Καρέ των ‘Ασσων με αεροσκάφη F-84 G

1960-68: η Ελληνική Φλόγα με αεροσκάφη F-86E (μέχρι το 1965) τη δράση της οποίας συνέχισε η Νέα Ελληνική Φλόγα με αεροσκάφη F-5 A.

Τα σύγχρονα ακροβατικά σμήνη είναι ο Δαίδαλος με αεροσκάφος Τ-6 και ο Ζευς με αεροσκάφος F-16 Block 52 plus.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύθηκαν με τιμητικές πλακέτες, χειριστές των πρώτων ακροβατικών σμηνών – οι πτέραρχοι Ηλίας Τσαμουσόπουλος, Χαράλαμπος Βάσσης, Δημήτριος Παπαηλίου, Φίλιππος Κόλλιας, Ιωάννης Γαβριηλίδης και Ευάγγελος Πετρουλάκης.

Όπως έγινε γνωστό, περισσότεροι από 15.000 συνάνθρωποι μας σε ακριτικές περιοχές και νησιά που έχρηζαν υγειονομικής περίθαλψης, μεταφέρθηκαν με τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας η οποία εκτέλεσε περισσότερες από 11.000 αποστολές συμπληρώνοντας πλέον των 26.000 ωρών πτήσης κατά τη δεκαετία 2007-2017.

Τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας, σε συνεργασία με άλλους κρατικούς φορείς, διέσωσαν 7.369 συμπολίτες μας που κινδύνευαν σε 1872 αποστολές έρευνας και διάσωσης, συμπληρώνοντας 3.481 ώρες πτήσης, στην ίδια 10ετία.

Μόλις φέτος μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, με αεροσκάφη και ελικόπτερα της ΠΑ, 914 συνάνθρωποί μας και διασώθηκαν άλλοι 175. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ΕΜΥ για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες της επ’ ωφελεία της οικονομίας, της άμυνας και του κοινωνικού συνόλου.

Το χειροκρότημα των παρευρισκομένων απέσπασε ένας μικρός από τη Σίφνο, ο οποίος γεννήθηκε μέσα σε ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, ενώ αυτό προσέγγιζε τη Σύρο. Τον συνόδευε ο χειριστής του ελικοπτέρου και νονός του.

«Ανυπολόγιστη» χαρακτήρισε την προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Δεν υπάρχει εβδομάδα που η πολεμική αεροπορία να μην εκτελεί μία κοινωνικού χαρακτήρα επιχείρηση.

Ο κ. Καμμένος έκανε ιδιαίτερη μνεία στους τεχνικούς των πυροσβεστικών αεροσκαφών, οι οποίοι όπως είπε, αν δεν εργάζονταν διπλή και τριπλή βάρδια, τα αεροσκάφη θα ήταν καθηλωμένα, διότι εδώ και χρόνια έχει σταματήσει η γραμμή παραγωγής τους.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, προέτρεψε τα στελέχη της πολεμικής αεροπορίας να συνεχίσουν να είναι περήφανα για την ιστορία του παρελθόντος τους και να συνεχίσουν να κυριαρχούν στο Αιγαίο. «Τα ελληνικά φτερά είναι ανίκητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, αναφέρθηκε στην ιστορία του Όπλου και έστειλε ένα μήνυμα προς εχθρούς και φίλους που είναι και το μήνυμα του φετεινού εορτασμού. «Πετάμε ψηλά – πετάμε μακρυά – πετάμε όπου χρειαστεί – είμαστε δίπλα σας».

Την εκδήλωση πλαισίωσε η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας, την οποία συνόδευσε ο ελληνογάλλος τραγουδιστής Γιώργος Περρής.

Παρόντες ήσαν επίσης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, βουλευτές κομμάτων και άλλοι επίσημοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Νίκος Δένδιας: Τιμάμε την μνήμη χιλιάδων Ελλήνων και Φιλελλήνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...