Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος για συντάξεις: Όσοι βιάστηκαν να γίνουν μάντεις κακών θα διαψευστούν

Τζανακόπουλος για συντάξεις: Όσοι βιάστηκαν να γίνουν μάντεις κακών θα διαψευστούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Έχουμε εξηγήσει εδώ και καιρό ότι η συζήτηση που διεξάγεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου δεν έχει σχέση με τη διαπραγμάτευση επί μνημονίων και των αξιολογήσεων αλλά αφορά στη δυνατότητα επίτευξης του στόχου +3,5%. Αφού ο στόχος επιτυγχάνεται χωρίς την εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων είμαι απολύτως βέβαιος ότι αυτή η θέση μας θα γίνει δεκτή από την Κομισιόν. Όσοι βιάστηκαν να γίνουν μάντεις κακών θα διαψευστούν».

Τα παραπάνω ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχετικά με το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων, ενώ επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ: «Ο κος Μητσοτάκης θέλει να επαναφέρει τον περιορισμό 1:5 προσλήψεων-αποχωρήσεων τον οποίον η ελληνική κυβέρνηση έχει διαπραγματευθεί και έχει κερδίσει το 1:1 από το 2019 και έπειτα. Επειδή ο κος Μητσοτάκης δεν πιστεύει στην ανάγκη της δημόσιας παιδείας, υγείας και πρόνοιας και θέλει να αποδώσει αυτές τις υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα είναι προφανές ότι θα είναι αντίθετος στην ενίσχυση αυτών των τομέων του κοινωνικού κράτους».

«Από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση αυτών των τομέων του κοινωνικού κράτους και για αυτό θα προχωρήσουμε στις προσλήψεις που έχουμε εξαγγείλει οι οποίες και εντάσσονται στον κανόνα 1:1. Καμία από τις πρωτοβουλίες μας δεν θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική πορεία της χώρας. Είναι όλες τους μελετημένες και κοστολογημένες. Δεν πρόκειται για «παροχολογία» αλλά για εφαρμογή μιας στρατηγικής δίκαιης ανάπτυξης» σημείωσε ο Δ. Τζανακόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο News247.

«Γελοιότητες τα περί συμπαιγνίας πρωθυπουργού – αρχιεπισκόπου»

«Ο μισθός των κληρικών θα είναι απολύτως εξασφαλισμένος ενώ θα υπάρχει και εποπτεία του ελληνικού κράτους σε σχέση με την αξιοποίηση των κονδυλίων της επιδότησης εκ μέρους του άρα θα υπάρχει και η σχετική εγγύηση. Το πρόβλημα είναι ότι τα πολιτικά κόμματα αντιτίθενται σε οποιαδήποτε συμφωνία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πλαίσιο εξορθολογισμού και εκσυγχρονισμού των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας. Τα περί συμπαιγνίας πρωθυπουργού – αρχιεπισκόπου είναι γελοιότητες και χυδαίες τοποθετήσεις. Πάντοτε όταν προσπαθείς να κάνεις ένα βήμα μπροστά θα υπάρχουν και δυνάμεις που θα αντιτίθενται. Αυτό που θα μείνει όμως στο τέλος θα είναι η ιστορικότητα αυτής της συμφωνίας» τόνισε σχετικά με την πρόταση συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας.

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο Novartis, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει το νομικό πλαίσιο για να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις δικαστικές ενέργειες και να προχωρήσει τη διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης επομένως κατά τη γνώμη μου δεν τίθεται θέμα «παγώματος» της υπόθεσης Novartis όμως αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει η Ελληνική Δικαιοσύνη με τα θεσμικά της όργανα και τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

«Το ΚΙΝΑΛ να κατανοήσει ότι είναι αναγκαία στροφή με αριστερό πρόσημο»

«Η κα Γεννηματά είχε αρκετές δυνατότητες όλο αυτό το διάστημα να πάρει αποστάσεις από τις προηγούμενες πολιτικές του ΠΑΣΟΚ που το οδήγησαν στην ταύτιση με τη ΝΔ. Η συζήτηση στο επίπεδο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας αποδείχθηκε και το προηγούμενο σαββατοκύριακο ότι είναι σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος. Καλό θα ήταν λοιπόν το ΚΙΝΑΛ να παρακολουθήσει αυτές τις συζητήσεις και να κατανοήσει ότι είναι αναγκαία στροφή με αριστερό πρόσημο. Η πολιτική συνθήκη των μνημονίων είναι που οδήγησε στη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ. Άλλωστε στο ΚΙΝΑΛ ήταν εκείνοι που συγκυβερνούσαν με τους κκ Γεωργιάδη, Βορίδη και είχαν ΓΓ της Κυβέρνησής τους τον κο Μπαλτάκο. Εμείς έχουμε προχωρήσει σε προοδευτικές θεσμικές τομές που καμία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησε να κάνει: Ιθαγένεια, Συμφωνία των Πρεσπών, δικαιώματα συγκεκριμένων κοινωνικών κατηγοριών, όλα αυτά βρήκαν το ΚΙΝΑΛ αν όχι αντίθετο τουλάχιστον αμήχανο» τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος.

«Ορίζοντας ολοκλήρωσης της 4ετίας»

«Ο ορίζοντας αυτής της κυβέρνησης είναι ο ορίζοντας ολοκλήρωσης της 4ετίας. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Συμφωνία θα κατατεθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο όπως ακριβώς ορίζει η Συμφωνία και από εκεί και πέρα η διάσκεψη των προέδρων θα ορίσει τη διαδικασία για την επικύρωσή της» επισήμανε σε άλλο σημείο.

«Αν υπάρχει μια κυβέρνηση που μπορεί να υπερασπιστεί το εισόδημα των συνταξιούχων είναι η σημερινή»

«Αυτή η κυβέρνηση πήρε την πολιτική πρωτοβουλία για την αποκατάσταση κάποιων από τις αδικίες που προκάλεσε το 1ο και το 2ο μνημόνιο. Επίσης, είναι αυτή η κυβέρνηση που έχει δώσει μάχες και πολλές από αυτές επιτυχημένες υπέρ των συνταξιούχων. Αν υπάρχει μια κυβέρνηση που μπορεί να υπερασπιστεί το εισόδημα των συνταξιούχων είναι η σημερινή. Αν παρ΄ελπίδα ο κος Μητσοτάκης γίνει πρωθυπουργός ένα είναι το βέβαιο: όχι μόνο οι συνταξιούχοι δε θα δουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω αλλά πιθανότατα θα δουν και τις συντάξεις τους να περικόπτονται» τόνισε αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ιερή» απάτη στη Θεσσαλονίκη: Ρασοφόροι απέσπασαν 1,3 εκατ. ευρώ από πιστούς

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας να θέσει εκτός Εκκλησίας δύο βουλευτές

Διάκριση του καθηγητή του Ε.Κ.Π.Α. Aρχιμ. Αριστάρχου Γκρέκα στα Study UK Alumni Awards 2024

Κασσελάκης με ΑΔΕΔΥ: Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο

Με τον Κύπρου Γεώργιο συναντήθηκε ο Ιωαννίνων Μάξιμος καλεσμένος του Ταμασού Ησαΐα – Τίμησε τους Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν για την Κύπρο μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...