Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ανάθεμα» Μητσοτάκη σε Καραμανλή για τα μάτια του Σημίτη

«Ανάθεμα» Μητσοτάκη σε Καραμανλή για τα μάτια του Σημίτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ιδιαίτερα πολιτικά συμπεράσματα εξάγει κανείς από την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να σπεύσει να παράσχει στήριξη στον Κώστα Σημίτη, το ίδιο κιόλας βράδυ που γνωστοποιήθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών του από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το casus belli του καραμανλικού στρατοπέδου της ΝΔ για σύμπλευση της παράταξης με το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, φαίνεται πως δεν εκλαμβάνεται ως άξιο προσοχής από τους επιτελείς της γαλάζιας παράταξης.

«Δεν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουν πως ενδεχόμενη συνεργασία με υβριστές του πρώην πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, δεν μπορεί να γίνει χωρίς να υπάρξουν ισχυρές αντιδράσεις» σημείωναν ιστορικά στελέχη της ΝΔ που πρόσκεινται στον Κώστα Καραμανλή, μετά τις πρωτοφανείς κατηγορίες της κας Γεννηματά προς τον πρώην Πρωθυπουργό και την εκκωφαντική σιωπή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή.

Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Κώστα Σημίτη επιβεβαίωσε την πλήρη στήριξή της στον πρώην Πρωθυπουργό, όπως την είχε χαράξει από τη συζήτηση στη Βουλή, εξακοντίζοντας νέες κατηγορίες προς την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ματαιοπονούν. Με τη λάσπη στα χέρια θα μείνουν. Θα μας ξαναβρούν μπροστά τους», περιορίστηκε να πει στους δημοσιογράφους η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, επιβεβαιώνοντας το μονόδρομο της στήριξης στον άνθρωπο που είχε χαρακτηριστεί από τον Κώστα Καραμανλή ως «αρχιερέας της διαπλοκής».

Ωστόσο η στάση της επικεφαλής του ΚινΑλλ είναι σε ένα βαθμό κατανοητή, μετά και την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου, καθώς το Κίνημα δε μπορεί να «σηκώσει» άλλο πολιτικό κόστος για το όργιο διαφθοράς χωρίς να εξανεμιστεί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και τούτο, διότι η στήριξή του στον πρώην Πρωθυπουργό ούτε περνά ούτε πρόκειται να περάσει αβρόχοις ποσί από τη ΝΔ.

Ιδιαιτέρως μετά την εκκωφαντική σιωπή του ίδιου του αρχηγού της στις βολές της Φώφης Γεννηματά στον Κώστα Καραμανλή, τον οποίο εμφανίζει ως «ενορχηστρωτή» μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ κάνει λόγο για «καραμανλική συνιστώσα» της Κουμουνδούρου, δείχνοντας με το δάκτυλο τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Μίμη Παπαγγελόπουλο.

Θα περίμενε κανείς ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ακολουθούσε σε μία πιο μετριοπαθή γραμμή, στηρίζοντας ατύπως τον πρώην πρωθυπουργό, στον οποίο έχει βασίσει το άνοιγμα στο εκσυγχρονιστικό ακραίο κέντρο, αλλά χωρίς αυτό να μπορεί να εκληφθεί ως «άδειασμα» στη διακυβέρνηση Καραμανλή.

Τουναντίον, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε με τους συνδαιτυμόνες του Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννη Στουρνάρα να βάλουν κάτω από την πολιτική τους φτερούγα τον Κώστα Σημίτη, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πως ενστερνίζεται πλήρως τη ρητορική και επιχειρηματολογία του ΚινΑλλ, άρα και τις κατηγορίες προς τον Κώστα Καραμανλή.

Τούτων δοθέντων, μένει να φανεί πότε και ποια θα είναι η αντίδραση του Κώστα Καραμανλή.

Μία πρώτη γεύση φρόντισε να δώσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όχι προφανώς εξ ονόματος του πρώην Πρωθυπουργού αλλά ταυτιζόμενος πολιτικά με θέσεις και αντιλήψεις του. Η συνέχεια στις γαλάζιες οθόνες…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...