ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκουρλέτης: Για πρώτη φορά ο κόσμος δηλώνει πλειοψηφικά ότι το 2019 θα είναι καλύτερο

Σκουρλέτης: Για πρώτη φορά ο κόσμος δηλώνει πλειοψηφικά ότι το 2019 θα είναι καλύτερο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την αισιοδοξία των πολιτών, όπως διαφαίνεται στη δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που παρουσιάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Open, σχολίασε ο Πάνος Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ότι «για πρώτη φορά ο κόσμος δηλώνει πλειοψηφικά ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη.

Αυτό είναι το νέο ποιοτικό στοιχείο. Αυτή είναι η νέα μεταμνημονιακή πραγματικότητα. Αυτό πλέον, δεν μπορεί κανείς να το παραγνωρίσει».

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «το κλειδί των πολιτικών εξελίξεων, σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, είναι κατά πόσο ο κόσμος θα καταλάβει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες αλλαγές στη ζωή του. Είδατε την κάρτα που λέει ότι «καλά τα μέτρα, αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι θα εφαρμοστούν».

Και αυτή η δημοσκόπηση τέλειωσε στις 10 Δεκεμβρίου. Εάν την κάναμε σήμερα, δύο μέρες μετά και εάν την κάναμε στις 18 που θα έχει ψηφιστεί και ο Προϋπολογισμός και θα έχει ενσωματώσει μια σειρά κρίσιμα μέτρα τα οποία επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών, εγώ είμαι βέβαιος ότι θα είχαμε και κάποια διαφοροποίηση στα ποσοστά. Δεν λέω μια ανατροπή της εικόνας – γιατί αυτό πρέπει να εμπεδωθεί σαν στοιχείο».

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε πως «επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας και της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν υπήρξε ανάπτυξη, αντίθετα υπήρξε βαθύτατη ύφεση. Η μεγάλη απώλεια στα εισοδήματα του καθενός αλλά και στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, έγινε από το ’10 έως το ’15.

Αντίθετα, όπως γνωρίζετε, φέτος, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η χρονιά θα κλείσει με έναν ρυθμό ανάπτυξης 2%, ενώ οι πιο συντηρητικές εκτιμήσεις μιλούν για 2,5% το 2019. Αυτές – από το μείον στο συν 2%, συν 2,5% – είναι τεράστιες διαφορές, και προφανώς αυτό δεν αφορά μόνο στους δείκτες, επηρεάζει τη ζωή και τις ευκαιρίες όλων μας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Αβραμόπουλος προσέφυγε στον Άρειo Πάγο: Ζητά την ακύρωση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης

Η ΕΛ.Α.Σ. συσπειρώνει τη δημοκρατική παράταξη κι απέχει από τη ΝΔ μόνο 6,9 – Εκτός Βουλής Ζωή, Γιάνης και ΣΥΡΙΖΑ

Tην εφαρμογή για όλους τους δανειολήπτες της ρύθμισης του νόμου Κατσέλη ζητά η αντιπολίτευση

Αβραμόπουλος: Στη Βουλή το αίτημα για την άρση ασυλίας του- Τα τρία αδικήματα που τον βαραίνουν

Δημοσκόπηση Interview: Ακλόνητη στη δεύτερη θέση η ΕΛΑΣ – Τι γίνεται με Σαμαρά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...