Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κουίκ άνοιξε θέσεις εργασίας για εξειδικευμένους Έλληνες για τέσσερα χρόνια στο Κατάρ

Ο Κουίκ άνοιξε θέσεις εργασίας για εξειδικευμένους Έλληνες για τέσσερα χρόνια στο Κατάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θέσεις εργασίας ανοίγει το Κατάρ για εξειδικευμένο προσωπικό από την Ελλάδα, σε πολλούς τομείς που σχετίζονται και με την προετοιμασία-οργάνωση που έχει αναλάβει των τελικών κυπέλλου FIFA 2022.

Όπως είπε στον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, ο Υπουργός Εργασίας του Κατάρ κ. Youssef Fakhroo, στη συνάντησή τους στην Ντόχα:

«Εκτιμούμε πάρα πολύ το υψηλό μορφωτικό επίπεδο των Ελλήνων που εξειδικεύονται σε τομείς όπως είναι η πληροφορική, οι σύγχρονες τεχνολογίες, αλλά και η διαπιστωμένη γνώση τους σε τομείς, όπως ο κατασκευαστικός, οι μεταφορές, ο τουρισμός, η υγεία κτλ.

»Αυτή τη στιγμή, κατασκευάζουμε τον υπόγειο και τον υπέργειο σιδηρόδρομο, χτίζουμε υποδομές και γήπεδα, οργανωνόμαστε ακόμα πιο δυνατά στα θέματα υγείας και αναντίρρητα είσαστε πρωτοπόροι στα θέματα τουρισμού.

»Θα δώσουμε κατάλογο στην εδώ Πρεσβεία σας με όλες μας τις ανάγκες σε στελεχιακό δυναμικό και σας περιμένουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

»Φυσικά, οι πόρτες είναι ανοιχτές και για όλες τις άλλες δραστηριότητές μας που δεν συνδυάζονται με τη FIFA».

Με τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ συζητήθηκαν επίσης οι μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει το Κατάρ στα εργασιακά θέματα ξένων που εργάζονται στη χώρα, την υιοθέτηση νομοθεσίας για τα δικαιώματα τους, τα οποία και συνέβαλλαν στη θετική στάση της Ελλάδας πριν δύο χρόνια στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΙLO) στη Γενεύη.

Τέλος, συμφωνήθηκε στενότερη συνεργασία των κυβερνήσεων των δύο χωρών, προκειμένου να γνωστοποιούνται έγκαιρα προς την ελληνική πλευρά οι ανάγκες του Κατάρ σε στελεχιακό δυναμικό και σύσταση εξειδικευμένων επιτροπών συνεργασίας, προκειμένου να αξιοποιηθούν δυνατότητες στον τομέα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο των συνολικών εργασιών του Ντόχα Φόρουμ ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Κουίκ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Υπουργό Πολιτισμού και με τον Υφυπουργό Παιδείας του Κατάρ.

Επίσης, είχε συνομιλίες με τον Γεν. Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτιέρες, τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρουμανίας κ. Τεοντόρ Μελεσκάνου και τον πρώην Καγκελάριο και Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Με την ευκαιρία του ταξιδιού του στην Ντόχα ο κ. Υφυπουργός συναντήθηκε στην Πρεσβεία μας με Έλληνες εργαζομένους, υψηλόβαθμα στελέχη ελληνικών εταιρειών που επιχειρούν στο Κατάρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Οργή ΥΠΕΞ για την απόφαση φυλάκισης Μπελέρη: «Επιλεκτική εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων»

Η Δούρου στρίμωξε τον Γεραπετρίτη για τη Βόρεια Μακεδονία: Η κυβέρνηση αφήνει χώρο σε «άλλες μη φιλικές δυνάμεις»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...