Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοβουλία για να είναι υποψήφιοι Τσίπρας-Ζάεφ για το επόμενο Νόμπελ Ειρήνης

Πρωτοβουλία για να είναι υποψήφιοι Τσίπρας-Ζάεφ για το επόμενο Νόμπελ Ειρήνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2015, Τυνήσια Ουιντέντ Μπουσαμαουί (Κουαρτέτο Εθνικού Διαλόγου της Τυνησίας), θα παρουσιάσει σήμερα Τρίτη, σε εκδήλωση σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο των Σκοπίων, την πρωτοβουλία να είναι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, υποψήφιοι για το επόμενο Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, την πρωτοβουλία υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και ο πρύτανης του ιδιωτικού Πανεπιστημίου των Σκοπίων, FON, Νάνο Ρούζιν, οι οποίοι θα παραστούν στην εκδήλωση.

Στ. Κούλογλου: Μεγάλη τιμή για την χώρα μας η πρόταση για την υποψηφιότητα Τσίπρα για Νόμπελ Ειρήνης

Η Wided Bouchamaoui όπως και οι κ.κ. Κούλογλου και Ρούζιν έγιναν χθες Δευτέρα δεκτοί από τον πρόεδρο της Βουλής της ΠΓΔΜ Ταλάτ Τζαφέρι, ενώ θα συναντηθούν και με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, καθώς και με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ.

Μετά την σημερινή παρουσίαση της πρωτοβουλίας στα Σκόπια, η Τυνήσια κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2015, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου FON, θα μεταβούν στην Αθήνα, όπου αύριο Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να του ανακοινώσουν την πρωτοβουλία.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αξίζουν το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 2019 για τη συμφωνία Πρεσπών, σύμφωνα με την ακτιβίστρια Videt Bushamaui από την Τυνησία, που κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 2015 και τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου, αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή για την χώρα μας η υποψηφιότητα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το Νόμπελ Ειρήνης, που προτείνει η νομπελίστρια Wided Bouchamaoui», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου:

«Δεν υπάρχουν άλλα τόσο μεγάλα διεθνή γεγονότα όσο η συμφωνία των Πρεσπών. Συνεπώς θεωρώ ότι μπορεί να κερδίσει το βραβείο. Η ίδια η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, δήλωσε ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρόκειται για το μόνο καλό νέο που μπορεί να παρουσιάσει.

»Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, επανέλαβε ότι η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί πρότυπο επίλυσης διεθνών διενέξεων. Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα θα λάβει την υποστήριξη, εκτός του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, και πολλών διεθνών προσωπικοτήτων είτε ανήκουν στην αριστερά, στο κέντρο ή στην δεξιά».

«Η συμφωνία των Πρεσπών λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα και φέρνει σταθερότητα στα Βαλκάνια όπου η κατάσταση είναι έκρυθμη με την ένταση στις σχέσεις Κοσόβου και Σερβίας να αυξάνεται.

»Την ίδια στιγμή, έχουμε άνοδο της ακροδεξιάς και φυγόκεντρες τάσεις στην Ευρώπη, ενώ η ηγεσία της αδυνατεί να την καθοδηγήσει», σχολίασε ο Στ. Κούλογλου, που απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι ανταλλαγή για την μη μείωση των συντάξεων τόνισε πως «δεν γίνονται ανατολίτικα παζάρια στην ΕΕ. Όσοι τα λένε αυτά ή δεν γνωρίζουν το πολιτικό παιχνίδι στην Ευρώπη ή λένε ψέματα και δημαγωγούν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...