Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Θεοχάρης «τα γυρνάει» για να πάει στη ΝΔ – Τι έλεγε και τι λέει

Ο Θεοχάρης «τα γυρνάει» για να πάει στη ΝΔ – Τι έλεγε και τι λέει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην πλήρη επιβεβαίωση των πληροφοριών που θέλουν τον Χάρη Θεοχάρη να μετακομίζει στη ΝΔ προχώρησε ο ίδιος ο βουλευτής, αφήνοντας στο παρελθόν αυτά που ο ίδιος είχε καταγγείλει, καθώς και την θετική στάση που είχε για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να κλείσουμε οριστικά το κεφάλαιο της κρίσης και να μπούμε στο δρόμο της σταθερότητας, και της ανάπτυξης. Στόχος που απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις, στρατηγικό σχέδιο και διαχειριστική επάρκεια. Στόχος που απαιτεί ενότητα όλων των φιλελεύθερων, φιλοευρωπαϊκών, μεταρρυθμιστικών δυνάμεων του τόπου. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη προς τις κεντρώες δυνάμεις και να συστρατευτώ στον αγώνα του. Και καλώ όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να συνδράμουν ενεργά στο άνοιγμα μιας νέας σελίδας για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας και των πολιτών της».

Με αυτή τη δήλωσή του ο μέχρι σήμερα ανεξάρτητος βουλευτής, εκλεγείς με το Ποτάμι, Χάρης Θεοχάρης, ανακοίνωσε την προχώρησή του στη Νέα Δημοκρατία, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του στη Βουλή.

Με τον τρόπο αυτό η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης καταφέρνουν να διευρύνουν το κοινοβουλευτικό τους πέλμα, σε μία κρίσιμη συγκυρία που η κυβερνητική πλειοψηφία κλυδωνίζεται από τις αναταράξεις που προκαλεί στον συνασπισμό η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος είχε αρχικά ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τον τρόπο αυτό «αφαιρείται» και από τη λίστα των εν δυνάμει υποστηρικτών της όταν αυτή έρθει στη Βουλή, αφού εντασσόμενος στην γαλάζια ΚΟ θεωρείται δεδομένο πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσει το Μακεδονικό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η τελική συμφωνία για την μετακόμιση Θεοχάρη, επήλθε σε μυστικό ραντεβού του πρώτου με τον στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη την περασμένη Δευτέρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΝΔ να «μαζέψει» τους βουλευτές που θεωρούνται «επικίνδυνοι» για να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ακολούθησε η συνέντευξη του κ. Θεοχάρη στον Τύπο της Κυριακής, προχθές, στην οποία τόνισε πως «δεν σας κρύβω ότι όσα πιστεύω είναι πιο κοντά σε αυτά που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Σε ερώτηση αν έχει κάνει κάποια συζήτηση για τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια κάποιου κόμματος στις επόμενες εκλογές και αν θα ήθελε να είναι στην επόμενη Βουλή, ο κ. Θεοχάρης σημειώνει πως «δεν σας κρύβω ότι θα ήθελα να είμαι στην επόμενη Βουλή, γιατί θέλω να συμβάλω κι εγώ με τις όποιες δυνάμεις μου στην ανάταξη της χώρας(…)για να επιτευχθεί αυτό απαιτούνται στρατηγικό σχέδιο και πολιτική αποφασιστικότητα. Και με αυτά τα δεδομένα δεν σας κρύβω ότι όσα πιστεύω είναι πιο κοντά σε αυτά που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αλλά σας διαβεβαιώ, δεν έχω κάνει καμία συζήτηση μαζί του».

Ο κ. Θεοχάρης ήταν από τους ανεξάρτητους βουλευτές που σκέφτονταν να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο, όπως δηλώνει στην ίδια συνέντευξη, δηλώνει ότι «οι συνεχείς δηλώσεις Ζάεφ και κυρίως ο τόπος με τον οποίο ερμηνεύει ναι συμφωνία που είχε ούτως ή άλλως εξαρχής προβλήματα, δεν σας κρύβω ότι μου έχουν προκαλέσει δεύτερες σκέψεις», θέση που προφανώς διευκολύνει την προσέγγιση του με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κύριος Θεοχάρης θα είναι ο τέταρτος ανεξάρτητος βουλευτής που προσχωρεί στη Νέα Δημοκρατία μετά την Κατερίνα Μάρκου τον Ιάσωνα Φωτήλα και τον Γιώργο Κάτσιαντώνη.

Διαβάστε εδώ τι έλεγε ο Θεοχάρης για τη ΝΔ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...