Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγρια κόντρα Μητσοτάκη – ΠΑΣΟΚ

Άγρια κόντρα Μητσοτάκη – ΠΑΣΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει από χθες μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή δηλώσεις που έκανε ο υπουργός σε τηλεοπτικό σταθμό για την αξιολόγηση στο Δημόσιο.

Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς στους χειρισμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα το καλοκαίρι του 2011, όταν ο κ. Βενιζέλος ήταν υπουργός Οικονομικών.

«Η ιστορία λέει ότι όσες φορές προσπαθήσαμε να αναδιαπραγματευτούμε και επιχειρήσαμε να θέσουμε τέτοια θέματα στην τρόικα σπάσαμε τα μούτρα μας(…). Πήραμε δώρο το ΕΕΤΗΔΕ όταν επιχειρήσαμε στο παρελθόν να ανατρέψουμε δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει» είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ επέκρινε και ορισμένους χειρισμούς του κ. Σαμαρά.

Σε ενημερωτικό δελτίο που κυκλοφόρησε αργά το βράδυ, η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει «όψιμο διαπραγματευτή» τον κ. Μητσοτάκη, από τον οποίο ζήτησε «να μην κουνάει το δάχτυλο στο ΠΑΣΟΚ», και του ζητεί, εμμέσως, να αναθεωρήσει τις απόψεις του για τον τρόπο που επιχειρεί την αξιολόγηση.

Του επισημαίνει ότι «ο καλός πολιτικός δεν είναι ο πολιτικός που οδηγεί με τις επιλογές του σε αδιέξοδα και υπονομεύει το αναγκαίο μέτρο της αξιολόγησης, αλλά αυτός που αναγνωρίζει τα λάθη του και τα αναθεωρεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος».

Επίσης, καλεί τον κ. Μητσοτάκη να ρωτήσει και να μάθει ότι η τρόικα, το 2011, είχε ζητήσει πρόσθετα μέτρα και ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε να μπει σε μια τέτοια λογική, χωρίς νέο συνολικό πρόγραμμα, το οποίο επιτεύχθηκε με τη νέα δανειακή σύμβαση, που περιελάμβανε και το PSI.

Επιτίθεται, επίσης, στη ΝΔ, αναφέροντας ότι η τότε αξιωματική αντιπολίτευση «πέρναγε την αντιμνημονιακή φάση της τζάμπα μαγκιάς και σχεδίαζε Ζάππεια με ανύπαρκτα ισοδύναμα».

Το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει ότι το ΕΕΤΗΔΕ δεν το κατάργησε η υπό τον κ. Σαμαρά κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές του 2012 και, όπως σημειώνει, μάλιστα βουλευτές της ΝΔ, πρόσφατα, ζήτησαν την επαναφορά του, χαρακτηρίζοντάς τον «δίκαιο φόρο».

Επικρίνει, επίσης, και τον κ. Σαμαρά, αναφέροντας ότι το ΕΕΤΗΔΕ δεν ήταν τίποτα μπροστά στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά τον Νοέμβριο του 2012, όταν επιβεβαίωσε όσα συμφωνήθηκαν στις 27 Οκτωβρίου του 2011, αλλά αμφισβητήθηκαν λόγω της επιμονής της ΝΔ στις εκλογές νομίζοντας ότι θα πάρει αυτοδυναμία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης «τροχονόμος της ακρίβειας»

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...