Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΠΟΤΑΜΙ: Ηχητικά ντοκουμέντα που «εξευτελίζουν» Ψαριανό και Αμυρά και «καρφώνουν» Άδωνι για την αποστασία

Το ΠΟΤΑΜΙ: Ηχητικά ντοκουμέντα που «εξευτελίζουν» Ψαριανό και Αμυρά και «καρφώνουν» Άδωνι για την αποστασία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον Άδωνι Γεωργιάδη στοχοποιεί Το Ποτάμι ότι πίεσε Ψαριανό και Αμυρά να αποχωρήσουν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, ενώ ταυτόχρονα σάλο έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση ηχητικών ντοκουμέντων στα οποία ακούγονται Ψαριανός και Αμυράς να διαψεύδουν την ανεξαρτητοποίησή τους στον Σταύρο Θεοδωράκη.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Ποταμιού αναφέρει τα εξής:

Αποδείξεις ότι οι Αμυράς και Ψαριανός ανεξαρτητοποιήθηκαν κατ’ εντολήν της ΝΔ, ζήτησε από το Ποτάμι ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

Εκλαμβάνοντας το ενδιαφέρον του ως ειλικρινές, και όχι προσχηματικό, θα του διηγηθούμε ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας.

Έχουμε δύο ανθρώπους που παρουσία στελεχών και βουλευτών του Ποταμιού λένε συχνά ότι προβληματίζονται αν πρέπει να εγκαταλείψουν το Ποτάμι και να ενταχθούν στους σχεδιασμούς της ΝΔ, όπως τους το ζητούν πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης – αναφέρουν και συγκεκριμένα ονόματα.

Οι δύο αυτοί άνθρωποι καλούνται από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν, και την Πέμπτη (17 Ιανουαρίου) δηλώνουν, σε έντονους τόνους, ότι δεν θα φύγουν από το Ποτάμι αποκαλώντας μάλιστα γελοίους αυτούς που θέτουν τέτοια ζητήματα.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι η απόφασή τους δεν θα αλλάξει ό,τι και να ψηφίσουν οι υπόλοιποι βουλευτές του Ποταμιού στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το Σαββατοκύριακο οι δύο αυτοί άνθρωποι επανέρχονται στα σενάρια των συνομιλιών με στελέχη της ΝΔ – κάνοντας λόγο για επίμονα τηλεφωνήματα του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Γεωργιάδη – και τη Δευτέρα (21 Ιανουαρίου) φεύγουν από το Ποτάμι.

Λίγες ώρες μετά οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ – ο κ. Γεωργιάδης, αλλά και ο κ. Χατζηδάκης- δηλώνουν ότι οι πόρτες της ΝΔ είναι ανοιχτές για τους κυρίους Αμυρά και Ψαριανό.

«Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων;», λοιπόν κ. Κακλαμάνη – όταν μάλιστα ΚΑΙ μάρτυρες έχουμε ΚΑΙ τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΠΣ υπάρχουν και είναι ηχογραφημένα;

Υστερόγραφα

Επιλέξαμε να απαντήσουμε στον κ. Κακλαμάνη γιατί μπορεί να έχουμε σοβαρές πολιτικές διαφωνίες, αλλά αναγνωρίζουμε ότι, ως γιατρός, έχει ισχυρή, μέσα του, την ορθολογιστική σκέψη του επιστήμονα.

«Οι Αμυράς – Ψαριανός έφυγαν κατ΄ εντολή της ΝΔ και ο κ. Δανέλλης κατ΄ εντολή της κυβέρνησης» είναι ο τίτλος που έδωσαν οι δημοσιογράφοι στο επίμαχο θέμα.

Παραδόξως πώς, ο κ. Κακλαμάνης δεν ζήτησε στοιχεία για το δεύτερο μέρος της αποκάλυψης, παρότι ως βουλευτής της αντιπολίτευσης φανταζόμασταν θα το έβρισκε πιο ενδιαφέρον.

Χαμός με ηχογραφημένα ντοκουμέντα

Σάλο έχουν προκαλέσει δυο βίντεο που «καίνε» Ψαριανό και Αμυρά, τα οποία ανέβασε η Φωτεινή Λεομπίλα, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού, στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter. Στο ηχογραφημένο απόσπασμα ακούγεται ο Γρηγόρης Ψαριανός που διαψεύδει ότι θα φύγει από το Ποτάμι.

«Δεν θέλω να εκβιάσω κανέναν. Ούτε πουθενά είπε την μαλ@@α που λέει ο Σκάι από το μεσημέρι ότι είπε ο Ψαριανός ότι αν ψηφίσει το Ποτάμι τη Συμφωνία εγώ αποχωρώ από το Ποτάμι.

»Δηλαδή ότι είμαι ο 5ος και εκβιάζω ας πούμε τον καραγκιόζη ότι αν ψηφίσεις, θα σου διαλύσω το κόμμα. Αυτά δεν υπάρχουν, δεν κάνω τέτοια», ακούγεται να δηλώνει ο Ψαριανός.

Ο Γιώργος Αμυράς λαμβάνει τον λόγο στο Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού.

Ήταν 17 Ιανουαρίου και ο ίδιος όπως προκύπτει από ηχογραφημένο απόσπασμα -που έδωσε στη δημοσιότητα το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, Φωτεινή Λεομπίλλα-, αναφέρει:

«… από την βλακεία όσοι πιστεύουν στο μυαλό τους ότι ο Αμυράς και ο Ψαριανός θα φύγουν και θα διαλύσουν το Ποτάμι, σας το λέω είναι ένας γελοίος και μισός».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...