Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκόπης Παυλόπουλος: Να σταθούμε απέναντι στα μορφώματα του λαϊκισμού – «Δεν θα περάσουν»

Προκόπης Παυλόπουλος: Να σταθούμε απέναντι στα μορφώματα του λαϊκισμού – «Δεν θα περάσουν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα μορφώματα του λαϊκισμού, που όπως είπε έχουν φτάσει σε επίπεδα απροκάλυπτου ρατσισμού και στις παρυφές της νοσταλγίας του ναζισμού, έκρουσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Έχουμε ευθύνη και αντίστοιχο ιστορικό χρέος, ιδίως ενόψει των προσεχών ευρωεκλογών, να σταθούμε απέναντι στα μορφώματα λαϊκισμού που αναπτύσσονται σε χώρες και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και να τους αποδείξουμε ότι δεν θα περάσουν», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος κατά την επιμνημόσυνη δέηση, στη μνήμη των 4.100 αιχμαλώτων Ιταλών στρατιωτών θυμάτων του ναυαγίου του «ΟRIA», που χάθηκαν τον Φλεβάρη του 1944 στον Σαρωνικό.

Σημείωσε ότι τιμώντας σήμερα τους νεκρούς αιχμαλώτους Ιταλούς στρατιώτες του ναυαγίου του «ORIA», διακηρύσσουμε εμπράκτως, προς κάθε κατεύθυνση «ότι τα εγκλήματα αυτά δεν πρέπει, κατ’ ουδένα τρόπο, να ξεχασθούν, όχι μόνο για λόγους ιστορικής Αλήθειας και Δικαιοσύνης, αλλά και διότι όταν τέτοια εγκλήματα τα καλύπτει η λήθη, τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να επαναληφθούν».

Αναφέρθηκε, ακόμη, στις ζοφερές συνθήκες θανάτου των 4.100 αιχμαλώτων Ιταλών στρατιωτών, υπενθυμίζοντας ότι στις 11 Φεβρουαρίου 1944 οι ναζί στοίβαξαν 4.115 αιχμαλώτους Ιταλούς στρατιώτες στο, μόλις 2.127 τόνων, νορβηγικό πλοίο «ORIA» για να τους μεταφέρουν στον Πειραιά, υπό εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα, την επόμενη, 12 Φεβρουαρίου 1944, μέσα σε σφοδρή καταιγίδα, το «ORIA» να βυθιστεί κοντά στην νησίδα «Πάτροκλος», παίρνοντας στον υγρό τάφο του σχεδόν όλους τους αιχμαλώτους Ιταλούς στρατιώτες, καθώς και μέλη του ελληνικού πληρώματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι πέθανε Ισραηλινός όμηρος λόγω έλλειψης φαρμάκων και τροφής

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...