Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκλογή Προέδρου με ψήφους ευρωβουλευτών και δημάρχων προτείνει ο Θεοδωράκης

Εκλογή Προέδρου με ψήφους ευρωβουλευτών και δημάρχων προτείνει ο Θεοδωράκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας – αν αποτύχουν οι τρεις ψηφοφορίες στη Βουλή – από ένα διευρυμένο εκλεκτορικό σώμα με τη συμμετοχή των ευρωβουλευτών, των περιφερειαρχών και των δημάρχων των 21 μεγαλύτερων πληθυσμιακά Δήμων, πρότεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του, στη Βουλή, για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Επέμεινε στην ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 16, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παραπληροφορεί τον λαό όταν λέει ότι τα μη κρατικά πανεπιστήμια θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του κράτους.

Και πρότεινε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ισπανίας και της Γερμανίας και να απαγορεύσουμε ρητά την οικονομική ενίσχυση των μη κρατικών πανεπιστημίων από το κράτος.

Σχετικά με τη Δικαιοσύνη, πρότεινε η επιλογή της ηγεσίας της να σταματήσει να είναι αρμοδιότητα της εκτελεστικής εξουσίας και υπογράμμισε ότι είναι αδιανόητο τα μεγάλα κόμματα να μοιράζουν κατά το δοκούν ασυλία στους Βουλευτές επαναλαμβάνοντας την πρόταση του Ποταμιού η ασυλία ή μη των Βουλευτών να αποφασίζεται από Δικαστικό Συμβούλιο με πλειοψηφία δικαστών και εισαγγελέων του Εφετείου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επέμεινε στην ανάγκη διακριτών ρόλων κράτους – εκκλησίας, υπενθυμίζοντας τα λόγια του Σταύρου Τσακυράκη, ότι οι πιστοί αντιλαμβάνονται ότι ο χωρισμός θα είναι ευεργετικός, όχι μόνο για το κράτος, αλλά και για την ίδια τους τη θρησκεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Φαραντούρης κήρυξε πόλεμο στα Funds που αρπάζουν τα σπίτια των Ελλήνων: «Θα νικήσουμε!»

Στο Αμερικανικό Κογκρέσο τα τουρκικά F-16 στα κατεχόμενα της Κύπρου μετά την παρέμβαση Φαραντούρη

Farantouris Urges Sanctions Over Turkish F-16 Deployment in Occupied Cyprus – Appeals to Commission and U.S. Government

Παρέμβαση Φαραντούρη για τα Τουρκικά F-16 στα κατεχόμενα – Ζητά κυρώσεις από Κομισιόν και Αμερικανική Κυβέρνηση

Φαραντούρης: 5 λόγοι γιατί δεν θα υπάρξει παρατεταμένη κλιμάκωση διεθνών τιμών ενέργειας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...