Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η εφαρμογή του προγράμματος της ΝΔ θα προκαλέσει δραστική μείωση των συντάξεων

Η εφαρμογή του προγράμματος της ΝΔ θα προκαλέσει δραστική μείωση των συντάξεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η λειτουργία του ΕΦΚΑ, παρότι έχει επαινεθεί από διεθνείς φορείς, έχει αφήσει περιθώρια βελτιώσεων που πρέπει να γίνουν τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, ενώ κάνοντας κριτική στο πρόγραμμα κοινωνικής ασφάλισης της Ν.Δ., ανέφερε ότι «τυχόν εφαρμογή του θα προκαλέσει μείωση των συντάξεων και μάλιστα δραστική».

Ειδικότερα, μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο Πελοποννήσου, ο κ. Πετρόπουλος είπε για τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, ότι «αν δούμε πώς χτίστηκε αυτή η νέα δυνατότητα των ασφαλισμένων να έχουν κοινωνική ασφάλιση, μπορεί κανείς να αντιληφθεί γιατί ακόμα και οι διεθνείς φορείς επαίνεσαν αυτό το έργο».

Όπως πρόσθεσε, «αυτός ο τρόπος είναι παραδειγματικός για τη λειτουργία και για την ανάπτυξη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δύσκολων μορφών οργάνωσης σε τόσο πολύπλοκα ζητήματα».

Επίσης τόνισε ότι «πρέπει να σκεφτούμε πως αυτή η λειτουργία που επιτελείται από τον σημερινό Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης θα έπρεπε να επιλύσει προβλήματα περίπου 350 διαφορετικών καθεστώτων κοινωνικής ασφάλισης και οκτώ φορέων που ενοποιήθηκαν πριν από δύο χρόνια».

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν είναι δυνατόν να δει κανείς τόσο σύντομα αυτή την πρόοδο να αναπτύσσεται, χωρίς να αφήσει περιθώρια και άλλων βελτιώσεων που προφανώς και αυτές πρέπει να γίνουν».

Σχετικά με το πρόγραμμα κοινωνικής ασφάλισης της Ν.Δ., ανέφερε ότι «τυχόν εφαρμογή του θα προκαλέσει μείωση των συντάξεων και μάλιστα δραστική», επισημαίνοντας ότι «αυτό είναι αναπόφευκτο να συμβεί γιατί μιλάει για εν γένει οριζόντια μείωση κατά 5% των ασφαλιστικών εισφορών».

Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, «παράγει ετήσιο αρχικό έλλειμμα τριών δισεκατομμυρίων ευρώ στην κοινωνική ασφάλιση, που σημαίνει μείωση των συντάξεων κατά το μέρος που δεν της περικόψαμε εμείς».

Αναφερόμενος στην Ηλεία, είπε ότι «για να μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη, πρέπει να δούμε την ποιότητα ως στόχο, διότι ο νομός έχει την δυνατότητα να παράγει προϊόντα πρώτης ποιότητας με σύγχρονες καλλιέργειες και οργανωμένο τρόπο».

Επίσης, διατύπωσε την εκτίμηση, ότι «διανοίγονται μεγάλες δυνατότητες για τα υψηλού επιπέδου προϊόντα, αφού μετά την συμφωνία των Πρεσπών σύντομα θα δημιουργηθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης του σιδηροδρόμου ταχείας κυκλοφορίας και μεγάλων εμπορευματικών μετακινήσεων, μέσω της Βόρειας Μακεδονίας και της Σερβίας, γεγονός που θα οδηγήσει τα προϊόντα μας σε κεντρικές αγορές της Ευρώπης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...