Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα ερώτηση για τον καταζητούμενο από την Interpol κουνιάδο του Αδ. Γεωργιάδη

Νέα ερώτηση για τον καταζητούμενο από την Interpol κουνιάδο του Αδ. Γεωργιάδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ερώτηση – βόμβα κατέθεσε βουλευτής των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη για το διεθνές ένταλμα σύλληψης του διεθνώς καταζητούμενου κουνιάδου του Άδωνη Γεωργιάδη και εξ αγχιστείας ανιψιού του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης Θανάση Ανδρεουλάκου, Γιάννη Καραγιαννίδη.

Με την επίμαχη ερώτηση η κ. Χρυσοβελώνη ξανανοίγει το θέμα, αφού πριν 6 μήνες είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή, κατόπιν δημοσιεύματος του koutipandoras.gr.

Η κ. Χρυσοβελώνη ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης όλα τα στοιχεία που αφορούν τον Γιάννη Καραγιαννίδη και την υπόθεσή του, όπως και να τοποθετηθούν επί του θέματος όλοι οι αρμόδιοι, αφού όπως ισχυρίζεται δεν δόθηκε επί της ουσίας κάποια απάντηση.

Διαβάστε την ερώτηση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη

ΕΡΩΤΗΣΗ – ΑΚΕ

προς τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά

προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αθανασίου

προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Κικίλια

ΘΕΜΑ: Χειρισμός υπόθεσης καταζητούμενου συγγενή πολιτικών προσώπων

Κατά την διάρκεια της συμμετοχής μου στις εργασίες του Α’ θερινού τμήματος της Βουλής ζήτησα επανειλημμένα από τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου πληροφόρηση για την διαβόητη πλέον υπόθεση του καταζητούμενου από την Ιντερπόλ Γιάννη Καραγιαννίδη, την οποία αποκάλυψε ο ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος «Κουτί της Πανδώρας». Δυστυχώς ο κ. υπουργός περιορίστηκε στην επίκληση μιας γραπτής ανακοίνωσης του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αθαν. Ανδρεουλάκου, η οποία αν και έχει δημοσιευθεί στον Τύπο, δεν αποτελεί απάντηση στα κρίσιμα ερωτήματα για την εν λόγω υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχετικό δημοσίευμα στις 17-1-14 αναφέρθηκε η ύπαρξη του από 17-7-2009 εγγράφου του αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών (με αριθμ. πρωτ. ΕΚΔ 2730 – ΦΕ 5614) με το οποίο φέρεται να ζητούσε από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να συνεργαστεί με τις αμερικανικές αρχές προκειμένου ο Καραγιαννίδης να δικαστεί από τα Ελληνικά δικαστήρια. Σημειώνεται ότι κατά σύμπτωση την ίδια χρονική περίοδο επικεφαλής της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν ο τότε Γενικός Γραμματέας κ. Αθαν. Ανδρεουλάκος. Έκτοτε δεν έχει γίνει γνωστή καμία σχετική ενέργεια εκ μέρους του αρμόδιου υπουργείου.

Υπενθυμίζεται πως η χρονίζουσα αυτή υπόθεση αφορά καταζητούμενο ο οποίος τυγχάνει εξ αγχιστείας ανιψιός του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Ανδρεουλάκου. Συνεπώς ερωτάσθε:

1. Διαβιβάστηκε ποτέ οποιοδήποτε αίτημα από το υπουργείο Δικαιοσύνης στις αρχές των ΗΠΑ σχετικά με την υπόθεση Καραγιαννίδη;

2. Υπάρχει στα αρχεία σας ως εισερχόμενο έγγραφο στο υπουργείο Δικαιοσύνης οποιοδήποτε αίτημα της Ελληνικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση Καραγιαννίδη; Αν ναι, να δοθούν η ημερομηνία πρωτοκόλλησης και ο αριθμός πρωτοκόλλου για κάθε εισερχόμενο.

3. Έχουν ενημερωθεί για αυτή την ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση από τον κ. Ανδρεουλάκο τόσο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης όσο και ο Πρωθυπουργός που τον διόρισε στη θέση του Γενικού Γραμματέα; Αν ναι, πως τοποθετήστε σε σχέση με τα γεγονότα του 2009;

Και ζητείται η κατάθεση των εξής εγγράφων του υπουργείου Δικαιοσύνης (αν υπάρχουν):

1. του διαβιβαστικού αιτήματος προς τις αμερικανικές αρχές για αποστολή της δικογραφίας Καραγιαννίδη στην Ελληνική Δικαιοσύνη προς ποινική αξιολόγηση

2. της αντίστοιχης απάντησης των αμερικανικών αρχών

3. όλων των εσωτερικών εγγράφων της κεντρικής υπηρεσίας (ενημερωτικών σημειωμάτων, διαβιβαστικών για ενέργειες, εντολών, πράξεων αρχειοθέτησης) που αφορούν την υπόθεση Καραγιαννίδη και εκδόθηκαν εντός του 2009.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Κασσελάκης: «Το ΕΣΥ επί Μητσοτάκη έγινε ΕΓΩ»

Καταγγελία γιατρών ΕΣΥ: Έβαλαν ασθενή να πληρώσει απογευματινό χειρουργείο για έκτακτο περιστατικό!

Γεωργιάδης: Ιδιώτες χειρουργοί με την ομάδα τους στα δημόσια νοσοκομεία – Τέλος η Δημόσια Υγεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...