Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πάιατ προειδοποίησε τον Μητσοτάκη – Έρχεται Βατερλό της ΝΔ στη Μόσχα

Ο Πάιατ προειδοποίησε τον Μητσοτάκη – Έρχεται Βατερλό της ΝΔ στη Μόσχα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί σε μια άλλη χρονική και με άλλα δεδομένα το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μόσχα να ήταν μια θετική είδηση για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Με τα σημερινά δεδομένα μοιάζει περισσότερο μια παγίδα που μπορεί και να εξελιχθεί σε Βατερλό.

Όχι μόνο επικοινωνιακά αλλά και ουσιαστικά.

Για να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά το ταξίδι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ρωσία στις 27 και 28 Φεβρουαρίου έγινε γνωστό μέσω των ρωσικών μέσων ενημέρωσης και μετά επιβεβαιώθηκε επίσημα από το Μοσχάτο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Φυσικά μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, είχε συνάντηση την Πέμπτη το απόγευμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κι αυτό γιατί γίνεται σε μια στιγμή όπου η διπλωματική και γεωστρατηγική σύγκρουση Ουάσιγκτον – Μόσχας είναι εν εξελίξει σε μια σειρά από μέτωπα.

Από την Συρία έως τη Βενεζουέλα, κι από την Ασία έως τη Βόρειο Μακεδονία.

Και εδώ είναι το σημείο κλειδί.

Την ώρα που οι ΗΠΑ και όλη η Δύση καλωσορίζουν τη Βόρειο Μακεδονία στο ΝΑΤΟ, αποτρέποντας την ρωσική διείσδυση στην περιοχή των Βαλκανίων, ο αρχηγός της ΝΔ, το κόμμα του «ανήκομεν εις την Δύσιν», πηγαίνει στην Μόσχα όπου η ρώσικη ηγεσία θα τον επιβραβεύει για την στάση του να υψώσει ανάχωμα στα σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων.

Αν φανταστεί κανείς την εικόνα τον κ. Μητσοτάκη να δέχεται δημόσια μπροστά στις κάμερες τα συγχαρητήρια από Ρώσους αξιωματούχους για τη στάση που κράτησε στη Συμφωνία των Πρεσπών, αντιλαμβάνεται εύκολα και το μήνυμα που θα αποσταλεί στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ για τον αρχηγό της ΝΔ.

Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ούτως ή άλλως τσαλακωμένο διεθνές προφίλ του.

Έτσι κι αλλιώς είναι γνωστό ότι η στάση της ΝΔ στο Μακεδονικό έχει φέρει πιο κοντά τις δύο πλευρές αφού ουσιαστικά βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο.

Μόσχα και Πειραιώς μπορεί να είχαν διαφορετική αφετηρία και κίνητρο, ωστόσο είχαν την ίδια στόχευση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αυτή είναι μια εικόνα που σίγουρα δεν θα μπορεί να την διαχειριστεί εύκολα στο διεθνές περιβάλλον ούτε επικοινωνιακά ούτε ουσιαστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κι αν έχει την αυταπάτη ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός και υπ. Εξωτερικών που θα δει στην Μόσχα δεν θα του δημιουργήσουν πρόβλημα με τις ΗΠΑ, πλανάται πλάνην οικτρά αφού ήδη τα ρωσικά media αναφέρονται σε αυτό.

Το Sputnik ήδη μιλά για μία «επίσκεψη υψηλού συμβολισμού, δεδομένων και των εξελίξεων με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών» και όλοι πλέον περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις.

Μοσχάτο… Βατερλό

Είναι προφανές ότι το Μοσχάτο έχει επενδύσει πολλά στο ταξίδι στην Μόσχα και ήδη στις πρώτες τους διαρροές στα ελληνικά media συνδέουν το ταξίδι στη Ρωσία με τον προεκλογικό χρόνο πραγματοποίησής του, δηλαδή τρεις μήνες πριν τις ευρωεκλογές, δίνοντας τον τόνο ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι περίπου ο «εκλεκτός», κατά κάποιον τρόπο, των ξένων ηγετών.

Από το περιβάλλον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται μεγάλη προσπάθεια να χτιστεί το «διεθνές προφίλ» του.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ που στηρίζει με όποιον τρόπο μπορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν αρκεί, κι αυτό γιατί δεν είναι και τόσο αγαπητός στο ελληνικό κοινό!

Οι έντονα ανθελληνικές του θέσεις δεν τον κατατάσσουν ψηλά στην θετική μνήμη του μέσου Έλληνα πολίτη.

Οι φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη με ηγέτες και αρχηγούς κομμάτων που συμμετέχουν στο συντηρητικό χώρο της Ευρώπης όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές θα πρέπει να εμπλουτιστούν με ηγέτες κι από άλλους χώρους.

Το πώς θα γίνει αυτό δεν είναι ακόμη ορατό στον ορίζοντα.

Κι εδώ είναι το μείζον πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης ξεκινούν την επιχείρηση να χτίσουν την διεθνή τους εικόνα από λάθος πρωτεύουσα και για λάθος λόγο.

Το θέμα όπως επισημαίνουν διεθνολόγοι κι αναλυτές δεν είναι αν θα ενισχύσει τους δεσμούς της με την Μόσχα αλλά πώς θα αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον που θυμίζουν ψυχρό πόλεμο παρά συμμαχική θέρμη!

Δεν είναι θέμα αν θα πάει Μόσχα αλλά πότε θα πάει στην… Δύση! Με την ευρύτερη έννοια.

Γιατί και η Γερμανία Δύση είναι, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να διαρρήξει τις σχέσεις του ακόμη και με την Μέρκελ όπως φάνηκε στην πρόσφατη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν» λένε οι δικηγόροι του

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Ο Πούτιν «σκέφτεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...