Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΝΔ: Συνεχίζεται το καταστροφικό έργο στην ανώτατη εκπαίδευση

ΝΔ: Συνεχίζεται το καταστροφικό έργο στην ανώτατη εκπαίδευση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επικρίσεις κατά του υπουργού Παιδείας διατυπώνει η ΝΔ, κατηγορώντας τον Κ. Γαβρόγλου ότι «συνεχίζει ακάθεκτος το καταστροφικό του έργο στην ανώτατη εκπαίδευση, αγνοώντας προκλητικά τις αντίθετες φωνές».

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ανεχθεί άλλο την υποβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων της χώρας. Οι αλλαγές που προωθούνται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, όπως και σε άλλα ιδρύματα, χωρίς επεξεργασία και μακρόπνοη στόχευση, δεν πρόκειται να υλοποιηθούν από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» αναφέρει η αρμόδια τομεάρχης της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως σε δήλωσή της.

Όπως υποστηρίζει η κ. Κεραμέως, το σχέδιο του υπουργού Παιδείας δεν ακολουθεί εκθέσεις σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, δεν αποτελεί προϊόν πραγματικής διαβούλευσης, δεν λαμβάνει υπ’ όψιν εκθέσεις αξιολόγησης και δεν εξασφαλίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

«Το σχέδιο του υπηρετεί αποκλειστικά μικροπολιτική στόχευση. Ξεκίνησε με τη συλλήβδην κατάργηση των ΑΤΕΙ, ακυρώνοντας με αυτό τον τρόπο τον τεχνολογικό τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, αρχής γενομένης από τα ιδρύματα της Αττικής και συνεχίζοντας στα ιδρύματα ολόκληρης της επικράτειας» εξηγεί η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ.

Στη συνέχεια, προσθέτει, «στο στόχαστρο μπήκε το Διεθνές Πανεπιστήμιο, το μόνο ίδρυμα που παρέχει προγράμματα μεταπτυχιακού επιπέδου, αποκλειστικά στα αγγλικά, προσελκύοντας ξένους φοιτητές, αλλά και καθηγητές διεθνούς φήμης».

«Πιο πρόσφατο θύμα» του κ. Γαβρόγλου – όπως υποστηρίζει η κ. Κεραμέως – ήταν το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, «το μοναδικό ίδρυμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με προγράμματα προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, το οποίο, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού, θα συγχωνευθεί με ακόμη ένα υπό κατάργηση ΑΤΕΙ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πέθανε ο Θεοφάνης Δημοσχάκης πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...