Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Η επόμενη ημέρα απαιτεί συμμαχίες – Αναγκαίο να ανοίξει ο διάλογος

Τσίπρας: Η επόμενη ημέρα απαιτεί συμμαχίες – Αναγκαίο να ανοίξει ο διάλογος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της Αριστεράς και δεν επιθυμεί να γίνει κόμμα της Κεντροαριστεράς, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ωστόσο πως την επόμενη μέρα χρειάζονται συμμαχίες και είναι αναγκαίο να ανοίξει ο διάλογος.

«Χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει συμμάχους κόμματα της Κεντροαριστεράς και του δημοκρατικού Κέντρου», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στην εκδήλωση «ευημερία για όλους σε μια βιώσιμη Ευρώπη» σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να «αλώσει» και να «εξαϋλώσει» το Κίνημα Αλλαγής, αλλά να πείσει «ότι πρέπει να αλλάξουν στρατηγική».

Συμπλήρωσε πως «όταν έχουν ως στόχο τη στρατηγική ήττα της Αριστεράς, κινδυνεύουν με αυτοακύρωση», εκτιμώντας πως λειτουργούν σαν συμπλήρωμα της Δεξιάς, ενώ υπογράμμισε ότι η απουσία της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη από την εκδήλωση «δείχνει έλλειμμα αυτοπεποίθησης για τις απόψεις και τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπούν».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη βελτίωση των δεικτών της οικονομίας και την αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού σε προ κρίσης επίπεδα.

Όπως τόνισε, λίγο μετά τις απαρχές της διεθνούς οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα μετατράπηκε σε «εργαστήρι ενός απάνθρωπου νεοφιλελεύθερου πειραματισμού, με τραγικές συνέπειες για την εθνική μας οικονομία, αλλά, κυρίως, με τραγικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό».

«Αποδείξαμε ότι υπάρχει ένας τρίτος δρόμος από αυτόν της υποταγής και από αυτόν της ρήξης» συνέχισε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι ολοκληρώθηκε το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής «με την κοινωνία όρθια».

Έκανε επίσης λόγο για διαφορετικό μίγμα πολιτικής, που βασίστηκε στην προτεραιότητα της υπεράσπισης της κοινωνικής πλειοψηφίας και του κόσμου της εργασίας.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η διαχείριση της κρίσης καλλιέργησε το έδαφος για τη δημιουργία του ρεύματος του ακραίου δεξιού λαϊκισμού που απειλεί την Ευρώπη».

Έκανε λόγο για «πάντρεμα ακραίας δεξιάς και ακραίου νεοφιλελευθερισμού» και σημείωσε πως «με αυτές τις πολιτικές δυνάμεις είναι που θα αντιπαρατεθούμε εν όψει των ευρωεκλογών».

Τόνισε, δε, ότι «τρία προοδευτικά κυβερνητικά εγχειρήματα σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία, συγκροτούν εκ των πραγμάτων ένα διαφορετικό πολιτικό υπόδειγμα στην Ευρώπη.

Κόντρα στο ζοφερό πολιτικό σκηνικό του νεοφιλελεύθερου αυταρχισμού και της ανόδου του ακροδεξιού εθνικισμού και του ρατσισμού».

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός «νέου κοινωνικού συμβολαίου για την Ευρώπη του 21ου αιώνα, βασισμένου σε πολιτικές ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...