Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: Αναγνωρίζουμε μόνο έξι μίλια ελληνικού εναέριου χώρου

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: Αναγνωρίζουμε μόνο έξι μίλια ελληνικού εναέριου χώρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην προκλητική, πάγια θέση της για ενάεριο χώρο της Ελλάδας στα έξι ναυτικά μίλια επανέρχεται η Τουρκία, με ανακοίνωση-απάντηση στην Αθήνα, που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος.

Επιμένοντας στην γνωστή ρητορική περί μη αναγνώρισης των δέκα ναυτικών μιλίων του ελληνικού εναέριου χώρου, η Τουρκία, μέσω του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, Χακίμ Ακσόι, απάντησε αργά το απόγευμα στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, που αφορούσαν στην παράνομη δραστηριότητα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από το Αιγαίο.

Στην ανακοίνωσή του, ο Ακσόι επιμένει στη θέση της Άγκυρας ότι οι πτήσεις εντός των 10 ναυτικών μιλίων έως και τα 6 ναυτικά μίλια (στο όριο δηλαδή των χωρικών υδάτων) δεν συνιστούν παραβίαση, μιας και αφορούν διεθνή εναέριο χώρο και όχι ελληνικό.

«Η ανακοίνωση που έγινε σήμερα από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Τουρκίας στο Αιγαίο ήταν αδιανόητη και παράξενη, λόγω του χρόνου που γίνεται και του περιεχομένου της.

»Η Τουρκία έχει τη θέση ότι η ελεύθερη χρήση του διεθνούς εναέριου χώρου στο Αιγαίο δεν θα πρέπει να αποτελεί επίμαχο ζήτημα μεταξύ των δύο χωρών.

»Η Ελλάδα, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει ότι έχει 10 μίλια εναέριου χώρου πέραν των 6 μιλίων των χωρικών υδάτων, σε σαφή αντίφαση με το διεθνές δίκαιο.

»Αυτή η υπόθεση, που η Ελλάδα αντιλαμβάνεται ως απειλή τις πτήσεις της Τουρκίας, οι οποίες είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο, και τις παρουσιάζει ως παραβιάσεις, δεν είναι σε καμία περίπτωση συμβατή με την αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και τις σχέσεις καλής γειτονίας» αναφέρει η τουρκική ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...