Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βόρεια Μακεδονία 14η Περιφέρεια της Ελλάδας – Σιωπή τώρα Νενέκοι!

Η Βόρεια Μακεδονία 14η Περιφέρεια της Ελλάδας – Σιωπή τώρα Νενέκοι!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τι συνέβη την Τρίτη στα Σκόπια; Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από μια στρατιά επιχειρηματιών και από τα κορυφαία Υπουργεία -και το υπουργείο Άμυνας- πήγε στη Βόρεια Μακεδονία;

Θα σας πούμε ευθέως τι συνέβη κι ας μας διαψεύσουν οι επίσημοι παράγοντες.

Η Βόρεια Μακεδονία έγινε η 14η Περιφέρεια της Ελλάδας.

Αξίζει να παραθέσουμε τι λένε «έντρομοι» οι Βούλγαροι εθνικιστές, που έχουν διαβάσει καλύτερα τη Συμφωνία των Πρεσπών από τους εγχώριους ανόητους λωποδύτες ακροδεξιούς και τα τσιράκια της Νέας Δημοκρατίας.

«Κλάμα» οι Βούλγαροι εθνικιστές

Στις 31 Ιουλίου 2018, σε άρθρο γνώμης στην εφημερίδα «Τρουντ» υπό τον τίτλο «Μακεδονία, σύνελθε!» και υπότιτλο «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας», ο συγγραφέας Ντιμίταρ Τόμοφ, αφού υπενθύμισε ότι τρεις περιφέρειες της Ελλάδας περιέχουν τη λέξη «Μακεδονία», επεσήμανε ότι:

«Σ’εμάς τους Βούλγαρους έμεινε η πικρή γεύση ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία πίσω από την πλάτη μας και πως το νέο όνομα είναι αντίθετο στα βουλγαρικά εθνικά συμφέροντα».

Γιατί υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει τρεις περιφέρειες με το όνομα «Μακεδονία», δηλαδή «Δυτική Μακεδονία», «Κεντρική Μακεδονία» και «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη»;

Διότι ο Βούλγαρος κατάλαβε ότι από αυτό το «ελληνικό παζλ» έλειπε ένα κομμάτι, εκείνο που η Ελλάδα ονόμασε «Βόρεια Μακεδονία».

Εν δυνάμει 4η Περιφέρεια της Μακεδονίας και 14η της Ελλάδας.

Ο Βούλγαρος το κατάλαβε αμέσως διότι αναγνώρισε ότι θίγονται τα βουλγαρικά συμφέροντα.

Τις ίδιες ημέρες ο επικεφαλής του ειδησεογραφικού πρακτορείου Focus Κρασιμίρ Ουζούνοφ, δήλωνε:

«Η συμφωνία αυτή αποδεικνύει και κάτι άλλο – ότι η ελληνική διπλωματία έκανε άριστα τη δουλειά της».

Στις 3 Αυγούστου 2018 ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του VMRO-BND, Άνγκελ Τζαμπάζκι, δήλωνε στο τηλεοπτικό σταθμό bTV για το θέμα της ονομασίας και τις διμερείς σχέσεις με την «Μακεδονία»:

«Για μας, ως βουλγαρικό έθνος, το θέμα αυτό βρήκε τη λύση του ήδη από το 1990.

»Η Βουλγαρία αναγνώρισε τη Δημοκρατία της «Μακεδονίας» με το συνταγματικό όνομά της.

»Για μας, το όνομα δεν έχει σημασία.

»Αυτό που έχει σημασία για μας, είναι να καταστραφεί ο αντι-βουλγαρικός χαρακτήρας του «μακεδονικού» κράτους που δημιουργήθηκε μετά το 1945.

»Σημαντικό για μας είναι επίσης, η χώρα αυτή να γίνει μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ώστε να μην υπάρχουν σύνορα», είπε και συνέχισε:

«Στην ουσία, για την Ελλάδα το ζήτημα της ονομασίας έχει αντι-βουλγαρικό χαρακτήρα.

»Την Ελλάδα δεν την ενδιαφέρει αν αυτή η χώρα λέγεται Βόρεια ή Νότια ή απλά Μακεδονία.

»Το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι ο πληθυσμός νοτίως της οροσειράς Μπέλλες διότι ο πληθυσμός αυτός είναι βουλγαρόφωνος.

»Aν πάτε σήμερα στο «Κούκους», «Βόντεν», ή «Λέριν», που σήμερα φέρουν τα ελληνικά ονόματά τους, μπορείτε να μιλήσετε χωρίς καμία δυσκολία με κάποιον από τους κατοίκους τους.

»Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα για την Ελλάδα.

»Δεν τους νοιάζει καθόλου αν ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας ή κάτοικος του Άρη», επεσήμανε ο Τζαμπάζκι και συνέχισε:

«Ένα πράγμα μπορώ να σας πω – στην παρούσα κατάσταση, το βουλγαρικό συμφέρον υπαγορεύει να μην υπάρχουν σύνορα στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ της Αχρίδας και της Μαύρης Θάλασσας και εμείς θα το υλοποιήσουμε», τόνισε.

Ο ίδιος θεώρησε ότι «από την Αχρίδα μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και από τον Δούναβη μέχρι το Αιγαίο (σ.σ. στα βουλγαρικά Μπιάλο μορέ) ζει ένας (βουλγαρικός) λαός».

Η Ελλάδα, που τα γνωρίζει πολύ καλά όλα αυτά, χαράσσει τη βαλκανική της πολιτική όχι σύμφωνα προς το θυμικό και τα συνθήματα, αλλά με αποκλειστικό γνώμονα να προασπίσει και να «ασφαλίσει» μακροπρόθεσμα τα συμφέροντα του ελληνικού έθνους και την ηγεμονία του ελληνικού πολιτισμού.

Η Βόρεια Μακεδονία γεωγραφική προέκταση της Ελλάδας

Ο Νίκος Κοτζιάς επανειλημμένα έλεγε δημόσια ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών η μικρή μας γείτονας θα γινόταν γεωγραφική μας προέκταση.

Τα ΜΜΕ της διαπλοκής και της Νέας Δημοκρατίας απέφυγαν να επικοινωνήσουν αυτή τη σημαντική δήλωση όσες φορές ειπώθηκε.

Ο λόγος; Δεν εξυπηρετούσε τη «μαύρη προπαγάνδα» περί εθνικής ήττας.

Όμοια θάφτηκε όταν το ίδιο είπε και ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουές Μίτσελ, σε συνέντευξή του στα μέσα Δεκεμβρίου στην «Καθημερινή»:

«Από την ελληνική πλευρά της εξίσωσης πιστεύω ότι η συμφωνία αυτή μας έδειξε δύο πράγματα:

»Πρώτον, επικύρωσε τη θέση μας για τη στρατηγική επένδυσή μας στην Ελλάδα:

»Ότι η Ελλάδα είναι μια ηγέτιδα χώρα. Και έχει τη δυνατότητα να εξάγει σταθερότητα. (…)

»Τα σταθερά Βαλκάνια είναι καλά για την Ελλάδα για πολλούς λόγους.

»Ένας από αυτούς που δεν συζητείται συχνά, είναι ότι η περιοχή στα βόρειά σας, η Βόρεια Μακεδονία, είναι μια φυσική επέκταση της ελληνικής οικονομικής ενδοχώρας».

Δηλαδή, τη χώρα αυτή την «πήραμε» με τις ευλογίες των ΗΠΑ.

Η μετατροπή της Βόρειας Μακεδονίας σε γεωγραφική μας προέκταση θα μπορούσε να αμφισβητηθεί -έως ένα βαθμό δικαιολογημένα- από τους άπιστους ή τους κακόπιστους ή τους θυματοποιημένους.

Μετά όμως από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια στις 2 Απριλίου 2019 το θέμα έληξε.

Η Βόρεια Μακεδονία παραδόθηκε στην Ελλάδα.

Δεν μας παραδόθηκε ως μια χώρα ηττημένη στρατιωτικά ή στραγγαλισμένη από κάποιο εμπάργκο.

Παραδόθηκε με τη θέλησή της, παραδόθηκε σαν να πήγαινε σε «γάμο».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Νίκος Κοτζιάς παρομοίαζε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως ένα «γάμο» της Βόρειας Μακεδονίας με την Ελλάδα.

Οι ανόητοι, οι μικρονοϊκοί, οι εθνικοί μειοδότες, ειρωνεύονταν τη φράση περί «γάμου». Μέχρι εκεί έφτανε το μυαλό τους και η μικροψυχία τους.

Μια χώρα «προτεκτοράτο»

Στο Διεθνές Δίκαιο ή την Πολιτική ο όρος Προτεκτοράτο (Protectorate) σημαίνει κάποια εδαφική κατοικήσιμη περιοχή που ελέγχεται (ή κυριαρχείται κατά διάφορους βαθμούς) από μία ή περισσότερες «προστατεύουσες» [προστάτιδες] (protecting) Δυνάμεις.

Και άλλες φορές προσδιορίζει συνήθως την προστατευόμενη οντότητα, ενώ άλλες φορές, τη σχέση μεταξύ προστάτιδος και προστατευομένου.

Ποια χώρα «προστατεύει» τη Βόρεια Μακεδονία μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών; Η Ελλάδα! Στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά.

Τι συνέβη την Τρίτη 2 Απριλίου;

Η Ελλάδα ανέλαβε την αεροπορική επιτήρηση της Βόρειας Μακεδονίας. Δηλαδή την προστασία της.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις την εκπαίδευση του μικρού στρατού της.

Πολιτικά η Βόρεια Μακεδονία «παραδόθηκε» με εμπιστοσύνη στην Ελλάδα για να την οδηγήσει στη Δύση και στην ευρωπαϊκή της ένταξη.

Οικονομικά, ανέβηκε όλο το ελληνικό κεφάλαιο για να παραλάβει την οικονομία της μικρής χώρας.

Επίσης, «πήρε πόδι» στρατιωτικά η Τουρκία από τη Βόρεια Μακεδονία, όπου είχε εγκατασταθεί εδώ και τρεις δεκαετίες.

Οι ήττες του Σαμαρά

Η Άγκυρα είχε μπει στρατιωτικά στη Βόρεια Μακεδονία από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, εκμεταλλευόμενη τη χαοτική πολιτική της κυβέρνησης Κων. Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα που ο ανίκανος πατριδοκάπηλος Σαμαράς λαΐκιζε για να αποκρύψει τις εθνικές του ήττες, η Τουρκία έστηνε μουσουλμανικό τόξο στα βόρεια σύνορά μας.

Ήττα με την Αλβανία, που άνοιξε τα σύνορα και γέμισε τη χώρα εγκληματίες που αφέθηκαν ελεύθεροι από τις αλβανικές φυλακές.

Ήττα με τα Σκόπια, που ο ανίδεος αφού πρώτα αναγνώρισε τη χώρα ως Μακεδονία, μετά έγινε «μακεδονομάχος».

Αυτός ο άνθρωπος και το πολιτικό αφεντικό του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, διαχειρίστηκαν καταστροφικά τα θέματα που προέκυψαν στα βόρεια σύνορά μας μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού.

Αυτοί οι υπαίτιοι τώρα κουνάνε το δάχτυλο, αυτοί που ποτέ δεν απολογήθηκαν για τις συμφορές που προκάλεσαν στην πατρίδα.

Στις εκλογές του 1993 η κεντρική γιγαντοαφίσα του ΠΑΣΟΚ απεικόνιζε την απειλή του μουσουλμανικού τόξου στα Βαλκάνια, που δημιουργούνταν εξαιτίας της ανικανότητας Μητσοτάκη – Σαμαρά.

Η Νέα Δημοκρατία αν και έμεινε μόνο τρία χρόνια στη διακυβέρνηση του τόπου (90-93), δημιούργησε ανοιχτά εθνικά θέματα «πληγές» στα Βαλκάνια και από τότε -30 χρόνια μετά- ακόμα προσπαθούμε να τα λύσουμε.

Προσπαθούμε να διορθώσουμε εδώ και 30 χρόνια την καταστροφική πολιτική 3 ετών διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

Κι έρχονται σήμερα ένας άλλος Μητσοτάκης και ο ίδιος Σαμαράς και παριστάνουν τους πατριώτες! Οι ανίκανοι! Οι ολετήρες.

Και θέλουν να μας κυβερνήσουν ξανά, για να προκαλέσουν συμφορές στον τόπο για τα επόμενα 100 χρόνια.

Μην ξεχνάμε ποτέ ότι το 1920, όταν έχασε ο Ελευθέριος Βενιζέλος τις εκλογές και ήρθε η Δεξιά στην εξουσία, πάλι τότε με ψευδείς ειδήσεις, μας οδήγησε στη Μικρασιατική Καταστροφή.

100 χρόνια μετά και τώρα συνερχόμαστε από εκείνη την τεράστια εθνική τραγωδία που προκάλεσε η Δεξιά στον τόπο.

Και τώρα που σηκώνουμε πάλι κεφάλι, αυτοί οι ανίκανοι, πάλι με ψευδείς ειδήσεις, υπονομεύουν τη χώρα για να την καταστρέψουν.

Στις εκλογές του 1920 οι υποψήφιοι της Δεξιάς έσκιζαν τους χάρτες της Μεγάλης Ελλάδας του Ελ. Βενιζέλου.

Εκατό χρόνια μετά, από τις εκλογές του 1920, ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει οι εκλογές του 2019 να είναι επανάληψη της ιστορίας.

Το 2019 δεν θα είναι το νέο 1920 που θα μας οδηγήσει σε ένα νέο 1922.

Ψευδείς ειδήσεις

Μην έχοντας τίποτα να προσάψουν στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη, διότι ακόμα κι αυτοί οι μικρονοϊκοί έχουν τον ελάχιστο νου για να αντιληφθούν ότι η Βόρεια Μακεδονία παραδόθηκε στην Ελλάδα, επινόησαν μια ακόμα ψευδή είδηση:

Ότι ο Τσίπρας δήθεν σχεδιάζει κρυφά να αλλάξει το όνομα του «Αεροδρομίου Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Από την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα ότι το ελληνικό ισχυρό ραντάρ από τη Μίκρα θα έχει τον έλεγχο στη Βόρεια Μακεδονία, δηλαδή μια ακόμα εθνική επιτυχία, αυτοί οι «Νενέκοι» απομόνωσαν το όνομα «Μίκρα» για να υπονομεύσουν πάλι την πατρίδα.

Και να ισχυριστούν ότι θα αλλάξει ονομασία το «Αεροδρόμιο Μακεδονία».

Εάν δεν ήταν γνωστοί ανόητοι αλήτες και τσομπάνηδες, άριστα θα μπορούσε κάποιος να τους χαρακτηρίσει «πράκτορες ξένης δύναμης».

Συμπεριφέρονται όμως ως γνήσιοι «Νενέκοι».

Ο Νενέκος, οπλαρχηγός της Επανάστασης που πρόδωσε και πήγε με τον Ιμπραήμ, έγινε συνώνυμο του προδότη, όπως ο Εφιάλτης στις Θερμοπύλες.

Όχι όμως του οποιοδήποτε προδότη, αλλά εκείνου που διαδίδει ψευδείς ειδήσεις για να κάμψει το ηθικό του ελληνικού λαού.

«Νενέκο» αποκαλούμε δηλαδή όποιον διαδίδει fake news στα εθνικά μας θέματα υπονομεύοντας το ηθικό των Ελλήνων και τα εθνικά μας συμφέροντα.

Αυτοί είναι! Τελειωμένοι «Νενέκοι»!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...