Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντόρα κατά Κυριάκου: Του χρεώνει εμμέσως το «κόψιμο» της για γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης, λόγω «Μακεδονικού»

Ντόρα κατά Κυριάκου: Του χρεώνει εμμέσως το «κόψιμο» της για γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης, λόγω «Μακεδονικού»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μια έμμεση επιβεβαίωση ότι η στάση της Ν.Δ. απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών έπαιξε ρόλο στο γεγονός πως η Ντόρα Μπακογιάννη δεν πέρασε τελικά στη β΄ φάση της διαδικασίας εκλογής του γενικού γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης προχώρησε η πρώην υπουργός.

Μιλώντας στη «Νέα Τηλεόραση Κρήτης» η κ. Μπακογιάννη απέδωσε μεν την εξέλιξη αυτή κατά κύριο λόγο στο ότι δεν στηρίχτηκε από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι η στάση του κόμματός της στο Μακεδονικό ήταν ανάμεσα στους λόγους που δεν προχώρησε η υποψηφιότητά της.

Με άλλα λόγια επιβεβαιώνεται έτσι ότι η Ντ. Μπακογιάννη πλήρωσε τελικά, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, την προσχώρηση του αδελφού της, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ατζέντα της εθνικιστικής πτέρυγας της Ν.Δ.

Ειδικότερα η Ντ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι «από την ώρα που η χώρα σου δεν σε υποστηρίζει δεν έχεις ελπίδες», προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί οι δύο (σ.σ. υποψήφιοι) να είναι δύο υπουργοί Εξωτερικών εν ενεργεία, αντιπρόεδροι, να κινούνται με ένα αεροπλάνο σε 47 χώρες και εσένα η ίδια σου η χώρα να μη σε υποστηρίζει».

Και όταν ρωτήθηκε για το αν η εξέλιξη αυτή έχει να κάνει με τη συμφωνία, απάντησε:

«Πολλοί λόγοι μπορεί να είναι. Αλλά εν πάση περιπτώσει η ουσία είναι ότι δεν σε υποστηρίζει η χώρα σου.

»Για μένα ήταν φοβερά τιμητικό ότι με ψήφισαν 16 χώρες, μέσα σε αυτές η Ρωσία, η Τουρκία, η Ισπανία».

Αναφορά η οποία περιλαμβάνει βέβαια δύο χώρες (Ρωσία, Τουρκία) οι οποίες δεν είδαν με καλό μάτι τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ως γνωστόν η υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη προτάθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος και ανήκει στην ίδια ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα με την κ. Μπακογιάννη και τη Ν.Δ., δηλαδή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ελληνική κυβέρνηση από τη μία δεν στάθηκε απέναντι στην υποψηφιότητα αυτή, αλλά από την άλλη την είδε ως μια κομματική υποψηφιότητα σε επίπεδο ΕΛΚ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Γερμανίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης είχε εκφράσει σε συνομιλητές του τη μεγάλη ενόχληση της χώρας του για το γεγονός ότι η Ν.Δ. και η Ντ. Μπακογιάννη δεν στήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η κ. Μπακογιάννη κινήθηκε στο πλαίσιο της κομματικής γραμμής κατά της συμφωνίας δηλώνοντας αντίθετη στο θέμα της ταυτότητας και της γλώσσας.

Ωστόσο ήταν η ίδια που στάθηκε απέναντι στην ατζέντα της σαμαρικής πτέρυγας και την προσπάθειά της να αμφισβητήσει την εθνική γραμμή της κυβέρνησης Καραμανλή υπέρ της σύνθετης ονομασίας, την ώρα που η σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. την αποσιωπά.

Και ήταν η κ. Μπακογιάννη που «άδειασε» τον Άδωνι Γεωργιάδη και την εθνικιστική πτέρυγα που δήλωναν κατηγορηματικά ότι δεν θα αποκαλούν τη γειτονική χώρα με το νέο της όνομα, δηλώνοντας ότι η ίδια θα την αποκαλεί Βόρεια Μακεδονία και δείχνοντας έτσι στην ηγεσία τον θεσμικό δρόμο του σεβασμού μιας συμφωνίας που έχει κυρωθεί.

Πλήρωσε όμως, όπως όλα δείχνουν, την προσέγγιση του κ. Μητσοτάκη στη σαμαρική ατζέντα και το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. επένδυσε εκλογικά στο εθνικιστικό ακροατήριο.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...