Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντίστροφη μέτρηση: Νέο πακέτο μόνιμων ελαφρύνσεων «βγάζει» ο Τσίπρας από το μανίκι

Αντίστροφη μέτρηση: Νέο πακέτο μόνιμων ελαφρύνσεων «βγάζει» ο Τσίπρας από το μανίκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντίστροφα έχει ήδη ξεκινήσει να μετρά ο χρόνος για τις επίσημες ανακοινώσεις των νέων μέτρων ελάφρυνσης, με τον Πρωθυπουργό να ανακοινώνει χθες στην ομιλία του στο κατάμεστο γήπεδο της Ξάνθης πως ακυρώνει τη σημερινή περιοδεία του στα Γιάννενα, μετά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά του Παύλου Πολάκη, προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα και αφού συσκεφθεί με το οικονομικό επιτελείο να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.

«Μόνιμα μέτρα για τους χαμηλόμισθους, για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

»Για τα μεσαία εισοδήματα, για τη μεσαία τάξη, για την επιχειρηματικότητα. Αλλά αυτά στην ώρα τους.

» Δεν θα σας τα φανερώσω όλα εδώ» τόνισε χαρακτηιστικά, υπογραμμίζοντας πως δε θα ανακοινώσει «ούτε ένα μέτρο εφάπαξ» ως απάντηση σε όσους «βλέπουν» προεκλογικές παροχές.

Με τον τρόπο αυτόν, ο πρωθυπουργός από την Ξάνθη έδωσε το στίγμα των προθέσεων του με την οικονομία να έρχεται στο προσκήνιο, θεωρώντας πως η ΝΔ και όλη η αντιπολίτευση θα στριμωχτεί τόσο από τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις όσο και από το πακέτο που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο από το υπερπλεόνασμα και για αυτόν τον λόγο επενδύουν σε «αντιπερισπασμούς», όπως με την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη ή την υπόθεση Παναγοπούλου.

Στο Μαξίμου προγραμματίζουν τις επόμενες εξαγγελίες με βάση το δημοσιονομικό χώρο 5,5 δισ. ευρώ που έχει μπροστά της η κυβέρνηση από το οικονομικό πρόγραμμα της τριετίας έως το 2022.

Σήμερα ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι δημιουργείται επιπλέον δημοσιονομικός χώρος το 2019 που επιτρέπει την αποκατάσταση αδικιών και η κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέα θετικά μέτρα που θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και δεν θα είναι εφάπαξ.

Παράλληλα, ερωτηθείς εάν στο νέο πακέετο θετικών μέτρων θα βρίσκεται και η καθιέρωση 13ης σύνταξης, ο κ. Τζανακόπουλος συνέστησε υπομονή μέχρι την ανακοίνωση τους και τόνισε πως έχει τελειώσει η συνθήκη των περιοριστικών μέτρων.

Με τον τρόπο αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου μετρούν ήδη αντίστροφα για τις τελικές ανακοινώσεις, καθώς το μεσημέρι θα λάβει χώρα σύσκεψη του Πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο για τις οριστικές αποφάσεις.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο συνεχίζουν να επενδύουν στο μέτωπο της οικονομίας και της καθημερινότητας των πολιτών, με μία νέα ακόμη πιο έντονη «δόση» της νέας οικονομικής πολιτικής που ξεκίνησε την επομένη των μνημονίων και με την υλοποίηση των δεσμεύσεων της ΔΕΘ.

Αν και από το κυβερνητικό στρατόπεδο κρατούνται κλειστά όλα τα χαρτιά για το περιεχόμενο των ελαφρύνσεων, οι πληροφορίες μιλούν για σχεδιασμό που υπάρχει στο Μαξίμου για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ μεγάλο ερώτημα παραμένει κατά πόσο θα θεσμοθετηθεί η καταβολή 13ης σύνταξης.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο και για κάποιες άλλες ρυθμίσεις που κρατούν στην Ηρώδου Αττικού ως επτασφράγιστο μυστικό.

Οι φοροελαφρύνσεις που αναμένεται να εφαρμοστούν άμεσα και να ψηφιστούν θα ανέρχονται περίπου στο 1 δισ. ευρώ, ενώ δεδομένο θεωρείται πως θα αλλάξουν και τις ισορροπίες καθώς και το αντικείμενο συζήτησης στην ερχόμενη τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...