ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα Τσίπρα: Κυρώσεις της ΕΕ στην Τουρκία εάν συνεχίσει… τις μαγκιές στην Κυπριακή ΑΟΖ (βίντεο)

Βόμβα Τσίπρα: Κυρώσεις της ΕΕ στην Τουρκία εάν συνεχίσει… τις μαγκιές στην Κυπριακή ΑΟΖ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Τουρκία οφείλει να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου και να σταματήσει της παράνομες ενέργειες», δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στο Σίμπιου της Ρουμανίας.

«Αναδείξαμε τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ» δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας τονίζοντας ότι εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στις θέσεις του Ν. Αναστασιάδη.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ζήτησε από την ΕΕ να εξεταστούν στην επόμενη Σύνοδο τα απαραίτητα βήματα και μέτρα που πρέπει να ληφθούν εάν συνεχιστεί η ίδια συμπεριφορά της Τουρκίας.

«Η Τουρκία οφείλει να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου και να σταματήσει της παράνομες ενέργειες».

«Η ΕΕ έχει ιδιαίτερο γεωπολιτικό και ενεργειακό συμφέρον στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

»Θέλουμε μία Μεσόγειο ειρήνης και συνεργασίας και όχι μία Μεσόγειο παραβιάσεων» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «σήμερα είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε γαι το μέλλον της ΕΕ και την ατζέντα της επόμενης πενταετίας» κάνοντας λόγο για ανάγκη μιας Ευρώπης περισσότερο κοινωνικής, με περισσότερη ανάπτυξη και λιγότερη λιτότητα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είχε την ευκαιρία να επισημάνει την ανάγκη αναβάθμισης της διεθνούς παρουσία της ΕΕ και την ανάγκη τήρησης του διεθνούς δικαίου στο εσωτερικό της.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κύπρος επιλέγει ισραηλινά άρματα μάχης για να αντιμετωπίσει την τουρκική απειλή

Ο Νικόλας Φαραντούρης στη Ζάμπια – Συνάντησε Έλληνες και Ελληνορθόδοξους: «Μία δυναμική ελληνική κοινότητα συνεχίζει να δημιουργεί και να εκπροσωπεί την πατρίδα»

Το Ισραήλ καταγγέλλει την Τουρκία ότι κατέχει παράνομα το 36% της Κύπρου, το 5% της Συρίας και 2.000 τ.χλμ. στο Ιράκ

Η στρατηγική των πανεπιστημίων του Κατάρ: Ο ιδεολογικός πόλεμος εξασθενεί την αμερικανική ισχύ

Αλέξης Τσίπρας: «Το ζήτημα της ακρίβειας δεν αντιμετωπίζεται με επιδόματα» – «Δεν λύνεις κανένα πρόβλημα αν δεν καταπολεμήσεις την αιτία του προβλήματος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...