ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βίντεο, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Κύπρος, Σύνοδος Κορυφής, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,


















































Γιάννης Παναγόπουλος: Δέσμευση λογαριασμών και ακινήτων για 73 εκατ. ευρώ - Το πόρισμα της Αρχής
DNA: Οι Έλληνες της Μέσα Μάνης μοναδική γενετική «νησίδα»
Με εκρηκτικό παρελθόν η 56χρονη δασκάλα γιόγκα που έβαζε φωτιά σε αυτοκίνητα
Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία για την αμυντική συμμαχία των αρχαίων μας εθνών
Θεσσαλονίκη: Ενώπιον του ανακριτή 26χρονος αλλοδαπός για βιασμό 15χρονου 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Η Τουρκία οφείλει να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου και να σταματήσει της παράνομες ενέργειες», δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στο Σίμπιου της Ρουμανίας.
«Αναδείξαμε τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ» δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας τονίζοντας ότι εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στις θέσεις του Ν. Αναστασιάδη.
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ζήτησε από την ΕΕ να εξεταστούν στην επόμενη Σύνοδο τα απαραίτητα βήματα και μέτρα που πρέπει να ληφθούν εάν συνεχιστεί η ίδια συμπεριφορά της Τουρκίας.
«Η Τουρκία οφείλει να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου και να σταματήσει της παράνομες ενέργειες».
«Η ΕΕ έχει ιδιαίτερο γεωπολιτικό και ενεργειακό συμφέρον στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.
»Θέλουμε μία Μεσόγειο ειρήνης και συνεργασίας και όχι μία Μεσόγειο παραβιάσεων» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «σήμερα είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε γαι το μέλλον της ΕΕ και την ατζέντα της επόμενης πενταετίας» κάνοντας λόγο για ανάγκη μιας Ευρώπης περισσότερο κοινωνικής, με περισσότερη ανάπτυξη και λιγότερη λιτότητα.
Παράλληλα, σημείωσε ότι είχε την ευκαιρία να επισημάνει την ανάγκη αναβάθμισης της διεθνούς παρουσία της ΕΕ και την ανάγκη τήρησης του διεθνούς δικαίου στο εσωτερικό της.
























































