Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα σοκ προς Κυριάκο: Χάνεις; Φεύγεις…

Μήνυμα σοκ προς Κυριάκο: Χάνεις; Φεύγεις…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ανοικτό πόλεμο βρίσκονται τα διάφορα καπετανάτα μέσα στη ΝΔ και η κατάσταση όσο προχωράμε προς τις εκλογές διογκώνεται.

Είναι κοινό μυστικό πλέον ότι όλοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους ενόψει της δύσκολης επόμενης ημέρας αφού όλα τα σημάδια δεν είναι ευοίωνα.

Από την μια είναι το εντυπωσιακό κλείσιμο της δημοσκοπικής ψαλίδας και οι αλλεπάλληλες γκάφες του Κυριάκου Μητσοτάκη με την 13η σύνταξη και το επταήμερο του εργασιακού μεσαίωνα.

Από την άλλη ο εκνευρισμός της γαλάζιας παράταξης μεγαλώνει γιατί και επικοινωνιακά δεν μπορούν ούτε τα δικά τους ελεγχόμενα media να καλύψουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρα και την θερμή υποδοχή του κόσμου.

Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερη αναστάτωση μέσα στην ΝΔ είναι τα αλλεπάλληλα χτυπήματα του Σαμαρικού μπλοκ αφού οι επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.

Το πιο χαρακτηριστικό δείγμα ήταν την Δευτέρα το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» (της αθηναϊκής, όχι της κυπριακής).

Της πιο γαλάζιας εφημερίδας που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μοιράζεται σε σταντ μέσα στο Μοσχάτο.

Ο τίτλος: «Χάνεις, Φεύγεις» ήταν ξεκάθαρο και σαφέστατο μήνυμα προς τον ίδιο τον αρχηγό της ΝΔ.

Κι αυτό γιατί ο τίτλος συνοδευόταν από μια διαλλακτική φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη που έδειχνε τον… εαυτό του!

Η εφημερίδα Φιλελεύθερος δεν είναι μια τυχαία εφημερίδα.

Είναι η κορωνίδα της παράταξης τον τελευταίο χρόνο με επικεφαλής τον Θανάση Μαυρίδη που όσοι γνωρίζουν μιλούν για προνομιακό συνομιλητή του Α.Σαμαρά.

Μην ξεχνάμε ότι στην αρχική ομάδα του νέου εκδοτικού εγχειρήματος περιελάμβανε και τον Γ. Μουρούτη, το δεξί χέρι του πρώην πρωθυπουργού, στην διεύθυνση ανάπτυξης και πώλησης του site Liberal.gr που είχε προηγηθεί της έκδοσης της εφημερίδας.

Αυτό ήταν το δεύτερο Σαμαρικό χτύπημα. Το πρώτο και το σημαντικότερο ήταν η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη. Και μάλιστα ήταν χτύπημα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Την ημέρα που ο αρχηγός της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδινε την σημαντικότατη διακαναλική συνέντευξη, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την δική του αρχηγική εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη κλέβοντας φυσικά τα φώτα της δημοσιότητας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αντ. Σαμαράς πήγε στη Θεσσαλονίκη, για να στηρίξει τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο, που ήταν στενός συνεργάτης στην κυβέρνησή του ως γενικός γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου και τώρα είναι υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Μίλησε κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών για την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χαμηλώσει την ένταση και καταφέρθηκε κατά του Τσίρπα ως ο πραγματικός αρχηγός της ΝΔ.

Με την παρουσία αυτή στην Θεσσαλονίκη ο Α.Σαμαράς εστελνε μήνυμα και στους Καραμανλικούς ότι η Βόρεια Ελλάδα δεν είναι βιλαέτι των Καραμανλήδων αλλά του δική του λόγω του αγώνα που έχει κάνει για την «Μακεδονία»!

Πριν από μερικές ημέρες για να στείλει όσο πιο καθαρό γίνεται το μήνυμά του, διάφορα site ενημέρωναν ποιους στηρίζει ο Α.Σαμαράς στην Θεσσαλονίκη. Τον Δημήτρη Βαρζτόπουλο στην Β Θεσσαλονίκης και τον Δημήτρη Σταμάτη στην Α Θεσσαλονίκης.

Με τη στρατηγική της έντασης που προωθεί το σαμαρικό μπλοκ έχουν τεράστιο πρόβλημα αρκετά στελέχη της ΝΔ.

Ενδεικτική ήταν η δημόσια στάση που κράτησε πρόσφατα ο Β. Μεϊμαράκης που σημείωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι την ένταση είναι λάθος επιλογή.

«Αν το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη του εισηγείται όξυνση του πολιτικού κλίματος, εγώ το θεωρώ μείζον λάθος», είπε συγκεκριμένα ο κ. Μεϊμαράκης σε σχετική ερώτηση.

Πρόσθεσε δε πως «με τις κραυγές ο κόσμος απομακρύνεται».

Η πολυδιασπασμένη ΝΔ εκπέμπει την εικόνα μιας πολιτικής Βαβέλ που δεν έχει τέλος και τίποτα δεν δείχνει ότι όλη αυτή η ένταση θα κοπάσει!

Το αντίθετο. Όλα δείχνουν ότι η μεγάλη ώρα των γαλάζιων ιπτάμενων στιλέτων πλησιάζει προς την τελική μάχη…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...