Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαοθάλασσα στα Τρίκαλα – Τσίπρας: Οι ευρωεκλογές ψήφος εμπιστοσύνης στην 13η σύνταξη (βίντεο)

Λαοθάλασσα στα Τρίκαλα – Τσίπρας: Οι ευρωεκλογές ψήφος εμπιστοσύνης στην 13η σύνταξη (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης προκειμένου να συνεχίσει και την επόμενη τετραετία με μέτρα ελάφρυνσης και αποκατάστασης του εισοδήματος των πολλών ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων όπου οι κάτοικοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Ο πρωθυπουργός αφού ευχαρίστησε τους πολίτες για την «ανεπανάληπτη και συγκλονιστική υποδοχή», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, περιέγραψε το δίλημμα των εκλογών της 26ης Μαΐου.

«Οι ευρωπαϊκές εκλογές δεν θυμίζουν και τόσο ευρωπαϊκές κάλπες», είπε ο κ. Τσίπρας και εξήγησε:

«Οι αντίπαλοί μας έφτιαξαν το δίλημμα να φύγει ο Τσίπρας και η κυβέρνηση.

»Όλα αυτά τα χρόνια κρατήσαμε την κοινωνία όρθια.

»Την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάσαμε σειρά μέτρων ελάφρυνσης.

»Οι αντίπαλοί μας δεν δεσμεύτηκαν ότι θα είναι μόνιμα, ότι θα τα διατηρήσουν, αντίθετα μας είπαν ότι η 13η σύνταξη είναι λαϊκισμός και δεν θα την διατηρήσουν, ότι το οκτάωρο είναι ξεπερασμένο, ότι το πενθήμερο πρέπει να γίνει επταήμερο, ότι θα επαναφέρουν το 1 προς 5 στις προσλήψεις το δημόσιο.

»Είπαν πολλά και ανατριχιαστικά. Δεν φταίμε εμείς που όταν μιλάει εκτός κειμένου ο κ. Μητσοτάκης βγαίνει το γραφείο Τύπου και λέει ψηφοφόρε δεν είναι αυτό που άκουσες αυτό που νομίζεις.

»Αλλά δυστυχώς αυτό είναι το πρόγραμμά τους».

Ακολούθως απευθύνθηκε στους πολίτες:

«Θέλω να απευθυνθώ σε κάθε συνταξιούχο: η ψήφος σου είναι ψήφος εμπιστοσύνης και έγκρισης της 13ης σύνταξης και διατήρησης της ή είναι ψήφος απόρριψης.

»Βλέπετε πως καιροφυλακτούν τα κοράκια να ακυρώσουν τα μέτρα στήριξης.

»Αν οι πολίτες δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην πολιτική μας κανείς διευθυντής τράπεζας και κανείς τεχνοκράτης δεν θα μπορέσει να αμφισβητήσει τα μέτρα αυτά.

»Αν όμως ψηφιστεί το ψηφοδέλτιο που γράφει κατάργηση της 13ης σύνταξης, κατάργηση του οκτάωρου, κατάργηση του πενθήμερου, θα είναι μήνυμα αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής.

»Η παρουσίας σας στις συγκεντρώσεις είναι το πρώτο βήμα, αυτό το βήμα όμως πρέπει να συνεχιστεί και να εκφραστεί στις κάλπες.

»Πρέπει να δοθεί το μήνυμα στην κάλπη ότι τελειώσαμε με την πολιτική της λιτότητας ώστε η κυβέρνηση να προχωρήσει και σε άλλες ελαφρύνσεις.

»Αυτό ήταν το πρώτο ημίχρονο, την επόμενη τετραετία θα σκοράρουμε».

Ξέσπασμα αξιοπρέπειας

Αναφέρθηκε στην παρουσία του κόσμου λέγοντας ότι τόσο η σημερινή υποδοχή όσο και στις άλλες πόλεις που επισκέφθηκε θυμίζει τις ημέρες του Ιούνη του 2015, πριν από το δημοψήφισμα που όλοι έλεγαν ότι θα χάσουμε και κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά.

Αυτό που ζούμε, είπε ο κ. Τσίπρας, δεν είναι μόνο ρεύμα νίκης «είναι ένα γνήσιο λαϊκό και δημοκρατικό ξέσπασμα, ο δημοκρατικός λαός σηκώνει το μπόι του απέναντι σε αυτούς που τον είχαν καταδικάσει να ζουν σε συνθήκες αναξιοπρέπειας. Είναι ένα ξέσπασμα ανάσας και αξιοπρέπειας».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ανέφερε:

«Τις τελευταίες ημέρες ο ελληνικός λαός αυτό που εμείς ονομάζουμε “οι πολλοί”, σηκώνεται από τις πολυθρόνες μπροστά από τους τηλεοπτικούς δέκτες που μας βομβαρδίζουν με εικόνες παραπληροφόρησης, για να δώσει το μήνυμα της νίκης.

»Και αυτό το έχουν καταλάβει και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

»Ζούμε ένα κλίμα μεταδημοκρατίας με τα ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις να έχουν δημιουργήσει την εντύπωση ότι οι εκλογές ήταν χαμένες.

»Το έκαναν με τρόπο τεχνητό και προσπάθησαν να δημιουργήσουν συνθήκες τετελεσμένων.

»Είχαν προβλέψει τη νίκη της ΝΔ με 15 μονάδες και είχαν ανακηρύξει τον κ. Μητσοτάκη πρωθυπουργό, αδιαφορώντας αν έχει το ανάστημα όχι να γίνει πρωθυπουργός αλλά και αρχηγός του κόμματος».

Περιέγραψε τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων και των ΜΜΕ ότι «ξεκίνησαν από 15 μονάδες διαφορά, έπεσαν στις 8, ο αντιπρόεδρός τους μίλησε για 3,5 μονάδες και τώρα μιλάνε για νοθεία στις ευρωεκλογές.

»Ας τα ξεχάσουν αυτά, που ανήκουν στην παράδοση μίας άλλης παράδοσης όχι στην δική μας. Έχουν πρόβλημα να εξηγήσουν το βράδυ της 26 Μαΐου γιατί είχαν δημιουργήσει μία πλαστή εικόνα».

Θα μειώσουμε την ανεργία στο 10% την επόμενη τετραετία

O κ. Τσίπρας έκανε αναδρομή στην τετραετία, λέγοντας ότι αναγκάστηκε να κάνει υποχώρηση, ένα βήμα πίσω για να μπορεί μετά να κάνει πολλά βήματα μπροστά.

Υπογράμμισε ότι με τις θυσίες των πολλών και όχι εκείνων που έβγαζαν με offshore τα χρήματά τους στο εξωτερικό, η χώρα βγήκε από τα μνημόνια αλλά με την κοινωνία όρθια.

Αναφέρθηκε εκτεταμένα στην κοινωνική πολιτική και επισήμανε ότι σταμάτησε τον κατήφορο στους συνταξιούχους.

«Αφού είδαν να κόβονται οι συντάξεις τους 12 φορές, εμείς όχι μόνο δεν προχωρήσαμε σε περικοπή αλλά σήμερα με την πρώτη ευκαιρία που έχουμε να ασκήσουμε πολιτική στήριξης των αδύναμων, το πρώτο που κάναμε είναι να επαναφέρουμε τον θεσμό της 13ης σύνταξης».

Δεν είναι μόνο ο τομέας της πρόνοιας, συνέχισε ο κ. Τσίπρας είναι και ο τομέας της Παιδείας, «εκεί που τα σχολειά μας ήταν ξεχαρβαλωμένα και έβγαζαν φωτοτυπίες, προχωρήσαμε σε 4.500 προσλήψεις.

»Την επόμενη περίοδο προχωρούμε σε 15.000 προσλήψεις.

»Ταυτόχρονα ενισχύσαμε τα ανώτατα ιδρύματα και ιδιαίτερα την έρευνα».

Συνεχίζοντας την σύγκριση αναφέρθηκε στην ανεργία λέγοντας ότι το 2009 πριν την κρίση η Ελλάδα είχε ανεργία 6% μικρότερη από την Γερμανία, το 2014 η ανεργία έφθασε στο αστρονομικό 28% και 60% για τους νέους.

Εμείς τη μειώσαμε στο 19% και ο στόχος μας είναι την επόμενη τετραετία να την ρίξουμε στο 10% εκεί που ήταν πριν από τα προγράμματα του ΔΝΤ.

Παράλληλα, είπε, επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και καταργήσαμε τον υποκατώτατο μισθό και αυξήσαμε κατά 11% τον κατώτατο μισθό.

Σήμερα η χώρα βρίσκεται σε μία άλλη κατάσταση, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ξέρω ότι η μεγάλη πλειοψηφία δεν έχει αισθανθεί την ανάκαμψη της οικονομίας, ξέρω ότι οι πολλοί έχουν δυσκολίες να τα βγάλουν πέρα, έχουμε όμως την δυνατότητα να καθορίσουμε τα μέσα της δημοσιονομικής πολιτικής και γι αυτό δώσαμε την 13η σύνταξη, μειώσαμε το ΦΠΑ στην εστίαση, στα τρόφιμα, στο ρεύμα.

Έχουμε σχεδιάσει μέτρα για το 2020 που θα ελαφρύνουν τη μεσαία τάξη, καθώς και για την ενίσχυση των αγροτών.

Έκλεισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε έργα στην περιφέρεια επισημαίνοντας ότι «εμάς μας λένε ερασιτέχνες και κατσαπλιάδες, εκείνοι όμως είναι οι επαγγελματίες της μίζας και της διαφθοράς».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι 35 υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές που αναδείχθηκαν από τι κάλπες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...