Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Δεν κάνω δουλειές στο σπίτι, είναι της νοικοκυράς – Ηλιόπουλος: Είσαι σεξιστής

Μητσοτάκης: Δεν κάνω δουλειές στο σπίτι, είναι της νοικοκυράς – Ηλιόπουλος: Είσαι σεξιστής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σεξιστική χαρακτηρίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, «δουλειές στο σπίτι δεν κάνω, είναι δουλειές της νοικοκυράς».

«Έχω πλήρη αίσθηση ότι οι βασικές δουλειές στο σπίτι γίνονται από τη νοικοκυρά» είπε ο εκσυγχρονιστής Κυριάκος, δίνοντας «γροθιά» σε κάθε είδους αναχρονισμό και στερεότυπο σχετικά με την ισότητα των δύο φύλων.

Σε δήλωση του, ο κ. Ηλιόπουλος , τονίζει, «δεν μπορώ να σκεφτώ μία πιο αποκαλυπτική εξομολόγηση του συντηρητικού υποστρώματος και της αντιδραστικής αντίληψης που διαπερνά τη σκέψη και τη λογική της σημερινής Νέας Δημοκρατίας».

Ενώ προσθέτει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν είναι μόνος του στον σεξιστικό και ταξικό αυτό κατήφορο», υπενθυμίζοντας ότι «ο Κωνσταντίνος Μπακογιάννης νομίζοντας ότι αστειεύεται έχει δηλώσει ότι «η γυναίκα είναι ο λαιμός που στρίβει το κεφάλι του άνδρα».

Εκτός από κακή αίσθηση του χιούμορ, τέτοιες αποφάνσεις απλώς αποκαλύπτουν τη βαριά σκουριά που κουβαλάει ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας για την πόλη της Αθήνας».

Αντίθετα, τονίζει, «στη δική μας αντίληψη δεν υπάρχει «λαιμός» και «κεφάλι».

Υπάρχει ένα σταθερό και διαρκές μέτωπο με τον σεξισμό, τους αποκλεισμούς, και τις στερεότυπες λογικές των έμφυλων διακρίσεων».

Και προσθέτει ότι «το ψηφοδέλτιο της Ανοιχτής Πόλης, ένα ψηφοδέλτιο με 37 άνδρες και 37 γυναίκες, συνιστά μία έμπρακτη απάντηση στην οπισθοδρομική λογική που βλέπει τους «άνδρες στην πολιτική» και τις «γυναίκες στο σπίτι».

«Σπάμε την παράδοση. Φτιάχνουμε μια Αθήνα, για όλους και όλες, από την αρχή», σημειώνει.

Επίσης σ΄ανακοίνωση της, η «Ανοιχτή Πόλη» καταγγέλλει τους «θρασύδειλους φασίστες που βανδάλισαν το εκλογικό περίπτερο της Ανοιχτής Πόλης στα Άνω Πατήσια».

Στην ανακοίνωση της, υπογραμμίζεται ότι δεν πρόκειται να κάμψουν τον αγώνα της «ενάντια στο φασισμό, τον αγώνα μας για μία πόλη χωρίς ακροδεξιές συμμορίες, για μία πόλη χωρίς μίσος και μισαλλοδοξία.

Οι τραμπούκοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τέτοιες επιθέσεις δεν μας φοβίζουν και ότι ο δημοκρατικός κόσμος της Αθήνας είναι αποφασισμένος να τους στείλει εκεί που ανήκουν: στη χωματερή της Ιστορίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Όχι σε ιδιώτες η καθαριότητα

Τη ριζική του διαφωνία με οποιαδήποτε εμπλοκή ιδιωτών και εργολάβων στα ζητήματα της καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, επανέλαβε ο Νάσος Ηλιόπουλος, κατά την επίσκεψη του, στη Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου.

Ο κ. Ηλιόπουλος συνομίλησε με εργαζόμενους ενώ συναντήθηκε και με τα Σωματεία εργαζομένων Ε.Ε.Δ.Α και Ε.Σ.Δ.Α.Αναφερόμενος σε προτάσεις που έχουν διατυπωθεί για εμπλοκή ιδιωτών στον τομέα αυτό, τόνισε ότι η εμπειρία του.

«Από την Επιθεώρηση Εργασίας έχει δείξει ότι κατά το διάστημα 2015 έως το 2018, οι εργολάβοι στην καθαριότητα έχουν πληρώσει περισσότερα από 8 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα γιατί δεν σέβονται τις συνθήκες εργασίας».

Ο κ. Ηλιόπουλος , αναφέρθηκε και στον χώρο στον οποίο στεγάζεται η Διεύθυνση, επισημαίνοντας ότι αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση του τι συμβαίνει στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου.

«Δεν είναι ένας χώρος ο οποίος διασφαλίζει τις συνθήκες μέσα στις οποίες οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα καλούνται να κάνουν τη δουλειά τους.

Εμείς λέμε διαρκώς ότι αν δεν υπερασπιστείς και τα δικαιώματα των ανθρώπων που είναι στην καθαριότητα δεν μπορείς να έχεις θετικό αποτέλεσμα».

Επίσης ότι «είναι αδιανόητο ότι ο δήμος δεν έχει λύσει ακόμα τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων του με τα μέσα ατομικής προστασίας».

Εξηγώντας πώς αυτό μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη, επισήμανε ότι ο δήμος πρέπει να αξιοποιήσει το σύνολο των χρημάτων που διαθέτει.

«Πρώτα απ’ όλα ο δήμος πρέπει να σεβαστεί τα λεφτά τα οποία εισπράττει από τους δημότες.

»Αν δείτε τον προϋπολογισμό για το 2018 για την Αθήνα θα δείτε ότι ο δήμος είχε 140 εκατομμύρια για την καθαριότητα και χρησιμοποίησε μόνο τα πενήντα.

»Τι θα μπορούσαν να είναι τα υπόλοιπα εκατομμύρια που δεν αξιοποιήθηκαν;

»Τα απορριμματοφόρα που δεν αγοράστηκαν, τα πλυστικά που δεν υπάρχουν, τα οχήματα σας που δεν πλένονται, τα μέσα ατομικής προστασίας που δεν έχετε, οι κάδοι που δεν υπάρχουν», είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αττική – Κύκλωμα εξωθούσε ανήλικες στην πορνεία: «Εγκέφαλος» μια 25χρονη, ο ρόλος του ταξιτζή

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...