ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εθνικές Εκλογές 2019, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,


















































Τραμπ: «Εντελώς απαράδεκτη» η πρόταση του Ιράν - Τι ζητά το Ιράν
Θανατηφόρος Χανταϊός στο Ισραήλ από την Ανατολική Ευρώπη
Το Ιράν απείλησε Γαλλία και Βρετανία αν στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ - Τι απάντησαν Βρετανοί και Γάλλοι
Το παγωμένο βλέμμα της Ελισάβετ: Ακόμη και πρωθυπουργοί έτρεμαν μπροστά της, αποκαλύπτει βασιλικός βιογράφος
«Ο στρατός θα καταρρεύσει»: Δραματική προειδοποίηση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ για την κρίση της επιστράτευσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος έκανε δεκτό το αίτημα.
Ως λόγο για την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε το γεγονός ότι μετά τις ευρωεκλογές έχει διαμορφωθεί μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου περίπου 4 μηνών, η οποία μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ελληνική οικονομία.
«Όπως ξέρετε από το βράδυ των ευρωεκλογών έχω πει ότι θα ζητήσω εκλογές.
»Δημιουργείται μία συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, που δημιουργεί κινδύνους.
»Να μην διακινδυνεύσουν οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού.
»Υπό το βάρος αυτής της ευθύνης σας ζητώ τη διάλυση της βουλής και την ανανέωση της λαϊκής εντολής», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.
Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος απάντησε ότι αποδέχεται το αίτημα για τη διάλυση της βουλής και την προσφυγή στις κάλπες, σύμφωνα με το άρθρο 41, παράγραφος 2 του Συντάγματος.
Σύμφωνα με τη διαδικασία αναμένεται το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα θυροκολληθεί μέχρι την Τρίτη στη Βουλή.
























































