Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Fake news οι μετατάξεις στη γενική γραμματεία Συντονισμού – Και όμως δούλευαν με αυτούς του Σαμαρά!

Fake news οι μετατάξεις στη γενική γραμματεία Συντονισμού – Και όμως δούλευαν με αυτούς του Σαμαρά!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ιστοσελίδα που στηρίζει τη ΝΔ προέβη σήμερα Δευτέρα σε αναδημοσίευση από χρήστη των social media με ταυτόχρονο «δήθεν» ρεπορτάζ, ενός ακόμη fake news, που αναφέρει ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός προέβη στην μετάταξη τεσσάρων υπαλλήλων στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού.

Η αλήθεια όμως είναι η εξής:

1. Το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας αναφέρεται κατ’ αρχάς λανθασμένα στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, στην οποία μετατάσσονται 4 μόνιμοι υπάλληλοι. Προφανώς πρόκειται για τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού, η οποία υπάγεται απ’ ευθείας στον Πρωθυπουργό. Για την αποκατάσταση της αλήθειας οι μετατάξεις αφορούν πράγματι τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού που έχει ιδρυθεί με το ν. 4109/2013 και λειτουργεί από το 2014 και η οποία στελεχώνεται μέσω απόσπασης ή μετάταξης μονίμων ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλων από άλλες δημόσιες υπηρεσίες (σε αντίθεση με τη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού που στελεχώνεται σχεδόν πλήρως μέσω αποσπάσεων). Η στελέχωση της ΓΓ Συντονισμού με απόσπαση ή μετάταξη δημοσίων υπαλλήλων γίνεται για να διασφαλιστεί η συνέχεια του κράτους και η θεσμική μνήμη, ως ιδιαίτερης σημασίας σε μια επιτελική δομή του κράτους.

2.Οι εν λόγω μετατάξεις έγιναν κατά τη νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται στο ν. 4109/2013 από ήδη αποσπασμένους στη ΓΓ Συντονισμού υπαλλήλους και μάλιστα ύστερα από τη σχετική γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου της 14/3/2019, χρόνος που δεν έχει σχέση με τη διενέργεια των εκλογών, υπεγράφησαν δε από τον Πρωθυπουργό στις 22/4/2019. Μάλιστα η όλη διαδικασία είχε εκκινήσει πρωθύστερα ενώ στο αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο της ΓΓ Συντονισμού μετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού ως Πρόεδρος, ο Σύμβουλος και ο Πάρεδρος του ΝΣΚ που υπηρετούν στο Νομικό Γραφείο του ΝΣΚ στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

3. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για προνομιακές θέσεις. Οι αποσπασμένοι ή μετατασσόμενοι στη ΓΓ Συντονισμού υπάλληλοι λαμβάνουν τον ίδιο μισθό που λάμβαναν στην προηγούμενη υπηρεσία τους. Οι μόνες μισθολογικά προνομιακές θέσεις στη ΓΓ Συντονισμού, είναι αυτές των προϊσταμένων (λαμβάνουν περί τα 1.700 € καθαρά ή περ. 2.630 € μικτά). Μάλιστα οι θέσεις αυτές στελεχώνονται, η μία από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Διοίκησης (με απόφαση του Πρωθυπουργού χωρίς να απαιτείται η γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου) και οι υπόλοιπες εννιά με απόφαση του Πρωθυπουργού κατόπιν γνώμης του υπηρεσιακού συμβουλίου. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Από αυτές τις εννιά θέσεις προϊσταμένων, οι οκτώ είναι καλυμμένες με απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και παραμένει κενή η θέση προϊσταμένου τομέα τουρισμού και ναυτιλίας, καθώς δεν κρίθηκε σκόπιμο να καλυφθεί εφόσον δεν εμπλεκόταν στο μνημόνιο, η υλοποίηση του οποίου ήταν βασική αποστολή της ΓΓ Συντονισμού κατά την προηγούμενη περίοδο.

Αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το επιθυμούσε θα μπορούσε 4 χρόνια τώρα να είχε αντικαταστήσει τους προϊσταμένους που είχαν διοριστεί με απόφαση του Σαμαρά. Ακόμη και σήμερα, υπάρχουν θέσεις μετακλητών στο ιδιαίτερο γραφείο του ΓΓ Συντονισμού που παραμένουν κενές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...