Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοπιανοί Εθνικιστές: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για τη «Μακεδονία» – Με τον Μητσοτάκη θα την αλλάξουμε

Σκοπιανοί Εθνικιστές: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για τη «Μακεδονία» – Με τον Μητσοτάκη θα την αλλάξουμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι «αρχαιομακεδόνες» σλαβόφωνοι στη Βόρεια Μακεδονία, που θεωρούν τη Συμφωνία των Πρεσπών «επιζήμια» για τη «Μακεδονία» τους, αφού έχασαν -όπως λένε- ταυτότητα και εθνότητα, πιστεύουν ότι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα πετύχουν καλύτερη συμφωνία για τα συμφέροντά τους.

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Top Tema» ο πρόεδρος του αδελφού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, του ανθελληνικού VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, δήλωσε ότι εάν ο Μητσοτάκης ανοίξει το θέμα (της Συμφωνίας των Πρεσπών) θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι να επαναδιαπραγματευτούμε τη Συμφωνία.

«Όχι όπως τη μονοπώλησε το δίδυμο Ζάεφ-Ντιμίτροφ, αλλά με μια πραγματικά σοβαρή ομάδα εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα φέρουν μόνο μια προστιθέμενη αξία σε αυτόν τον λαό και αυτήν τη χώρα», όπως σημειώνει σκοπιανό δημοσίευμα που αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Εάν μας πετάξουν το γάντι θα δεχθούμε, έχουμε την άποψη ότι αυτή η Συμφωνία είναι επιβλαβής για τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας”».

Λέει ότι από τις συνομιλίες που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες, οι Έλληνες πολιτικοί δεν γνωρίζουν ποια είναι η αξία τους (το όφελός τους) σε αυτή τη συμφωνία, αλλά γνωρίζουν ότι είναι επιβλαβής για τη «Μακεδονία».

«Έχουμε μια σειρά από επιπλοκές στην εφαρμογή αυτής της συμφωνίας, βλέπουμε τι συμβαίνει και ο μεγάλος αριθμός των πολιτικών επισκέψεων, είναι το αποτέλεσμα της επιδειξιμανίας της κυβέρνησής μας», είπε ο Μίτσκοσκι.

Δηλαδή, οι Σκοπιανοί εθνικιστές πιστεύουν ότι με τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό θα πετύχουν συμφωνία με την Ελλάδα καλύτερή για τα συμφέροντα των Σκοπιανών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοκαΐνη και Μπανάνες: Πώς διακινητές των Βαλκανίων χρησιμοποίησαν φορτία φρούτων για τη λαθραία διακίνηση ναρκωτικών

Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους – Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια

Επί Μητσοτάκη σχεδόν 4 εκατ. Έλληνες έχουν χρέη 112,5 δισ. ευρώ στο Δημόσιο – 7,8 δισ. μόνο το 2025

Μητσοτάκης: Δηλώνει με αλαζονεία ότι θα έχει και πάλι αυτοδυναμία γιατί δεν υπάρχει άλλος

Δημοσκόπηση Marc: Τη δεύτερη θέση διεκδικεί το αναμενόμενο κόμμα Τσίπρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...