Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε ετοιμότητα Ελλάδα και Κύπρος απέναντι στις τουρκικές προκλητικότητες

Σε ετοιμότητα Ελλάδα και Κύπρος απέναντι στις τουρκικές προκλητικότητες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ετοιμότητα βρίσκονται Λευκωσία και Αθήνα απέναντι στις τουρκικές προκλητικότητες στην Ανατολική Μεσόγειο και εν μέσω πληροφοριών ότι άρχισαν οι γεωτρήσεις με τον «Πορθητή».

Το ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος σήμερα στο Λουξεμβούργο, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, να περιμένουν από τους Ευρωπαίους όχι μόνο φραστική καταδίκη των ενεργειών της Άγκυρας, αλλά ενδεχομένως και προειδοποίηση για μέτρα.

Σήμερα Δευτέρα πρωί ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «θαλάσσια εισβολή» εκ μέρους της Τουρκίας και υπογράμμισε ότι η Λευκωσία έχει στη διάθεσή της νομικά και διπλωματικά μέσα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Υπενθύμισε δε ότι έχουν εκδοθεί πανευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για νομικά και φυσικά πρόσωπα, που εμπλέκονται στις τουρκικές γεωτρήσεις

Χθες Κυριακή ο Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στα εντάλματα διεμήνυσε:

«Δεν θα καταφέρετε να συλλάβετε κανέναν… Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πάρει τη θέση τους στην ανατολική Μεσόγειο και καθήκον της Τουρκίας είναι να προστατεύσει το προσωπικό του πλοίου».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα, υπογραμμίζοντας πως όσοι παραβιάζουν κυριαρχικά δικαιώματα, θα έχουν συνέπειες.

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες σε κοινή τους διακήρυξη οι χώρες του Νότου της Ε.Ε., εξέφρασαν «την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη» τους με την Κυπριακή Δημοκρατία στην ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της να εξερευνά, να εκμεταλλεύεται και να αναπτύσσει τους φυσικούς πόρους της εντός της ΑΟΖ της, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο».

Τις τουρκικές ενέργειες έχουν καταδικάσει επανειλημμένα και οι ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...