Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει την Ελλάδα Αργεντινή

Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει την Ελλάδα Αργεντινή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη μάχη των προσεχών εκλογών και το δίλημμα που αυτές θέτουν, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο News 24/7 ο υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην Α’ Αθηνών, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Το δίλημμα στις εθνικές εκλογές είναι αμείλικτο: ποιος θα κυβερνήσει και με τι πρόγραμμα θα κυβερνήσει την χώρα.

»Η κάλπη το πρωί της 7ης Ιουλίου θα είναι άδεια και θα γεμίσει με τις ψήφους των πολιτών», είπε ο κ. Τζανακόπουλος, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι πρότυπό του είναι το οικονομικό πρόγραμμα του Προέδρου Μάκρι, της Αργεντινής.

Εξηγώντας την άποψη ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ανοιχτό, υποστήριξε:

«Έχουμε να κάνουμε με δύο διαφορετικές κάλπες.

»Οι ευρωεκλογές χαρακτηρίζονται από τη χαλαρότητα της ψήφου, που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να εκφράσουν δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση.

»Ωστόσο υπάρχει ένα 21% που ψήφισε μικρά και πολύ μικρά κόμματα.

»Η μάχη των εθνικών εκλογών είναι εντελώς διαφορετική μάχη και η συμπεριφορά των ψηφοφόρων είναι διαφορετική…

»Εμείς δεν διαχωρίζουμε τους πολίτες με τις ιδεολογικές τους τοποθέτησεις, υπογραμμίζουμε, αντίθετως, το διακύβευμα.

»Εμείς λέμε στους πολίτες ότι είναι γεγονός ότι βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια ότι πηγαίνουμε σε εκλογές για πρώτη φορά δίχως εποπτεία, μπορούμε πλέον να αποφασίζουμε μόνοι μας δίχως τους δανειστές, για να κατοχυρωθούν όμως όλα αυτά πρέπει να στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολούθως άσκησε κριτική στο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινώντας από τη μείωση της φορολογίας που όμως θα μεταφραστεί και σε αντίστοιχη μείωση των κοινωνικών δαπανών:

«Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι μια απότομη μείωση της φορολογίας στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας -από 29% στο 20% στις επιχειρήσεις όπως και στα μερίσματα από 10% σε 5%-, θα δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία και μέσω της ανάπτυξης θα καλύψει το δημοσιονομικό χώρο από τη μείωση της φορολογίας. Αυτό έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει.

»Είναι χαρακτηριστικό και διδακτικό το παράδειγμα της Αργεντινής του Προέδρου Μάκρι.

»Εφαρμόζοντας αυτήν την πολιτική οδήγησε σε εκτροχιασμό την οικονομία, σε αύξηση της ανεργίας και ξανά πίσω την χώρα στην “αγκαλιά” του ΔΝΤ.

»Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να υλοποιήσει μία πολιτική ΔΝΤ χωρίς το ΔΝΤ.

»Οι θέσεις που διατυπώνει η ΝΔ είναι: ένα προς πέντε στην σχέση απομακρύνσεων/προσλήψεων στο Δημόσιο, τρίτο πυλώνα στην κοινωνική ασφάλιση, κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων, πολύ αργή αύξηση του κατώτατου μισθού και αφού οι εργοδότες μεγαλώσουν την πίτα και έχουν την καλή πρόθεση, ενώ κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα των επιχειρηματιών.

»Το πρόγραμμά της έχει τη λογική της διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων γιατί θεωρεί ότι μακροπρόθεσμα θα ευνοηθούν και οι πολίτες. Μακροπρόθεσμα όμως θα είμαστε όλοι “νεκροί”».

Η ανάπτυξη πρέπει να περιλαμβάνει τους πάντες

Για τις επιφυλάξεις της Κομισιόν ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι πάντα οι θεσμοί υποεκτιμούσαν τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, τουλάχιστον επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαφωνούν με την αργή αλλά σταθερή δημοσιονομική επέκταση που υλοποιεί η κυβέρνηση και επιμένουν σε μέτρα που θα μας οδηγήσουν σε υφεσιακή δίνη.

Υποστήριξε δε, ότι για να μπορέσει η χώρα να βρεθεί σε μία μακροχρόνια βιώσιμη τροχιά πρέπει να μπουν στο επίκεντρο οι εργαζόμενοι και να μην επικρατήσουν οι πολιτικές του παρελθόντος.

«Η ανάπτυξη πρέπει να περιλαμβάνει τους πάντες και όχι μόνο όσους είναι στη κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας», είπε με έμφαση.

Η ΝΔ παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια με τα εθνικά θέματα

Ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε στη ΝΔ και σε στελέχη της, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια με τα εθνικά θέματα, με αφορμή την σύγκληση του ΚΥΣΕΑ την περασμένη Κυριακή μετά την κλιμάκωση των προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ από την πλευρά της Τουρκίας.

Ο κ. Τζανακόπουλος επέστρεψε την κατηγορία:

«Είναι η ΝΔ, είναι ο κ. Γεωργιάδης που παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια σε σχέση με την κρισιακή κατάσταση που αντιμετωπίζουμε με την Τουρκία.

»Σε αυτή την κατάσταση έχει παρέμβει το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, έχει παρέμβει το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

»Ένας ολόκληρος κόσμος είναι σε εγρήγορση.

»Η ελληνική κυβέρνηση που βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την κυπριακή ηγεσία όφειλε να εξετάσει τα δεδομένα και να προετοιμάσει την πολιτική και διπλωματική θέση ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

»Το πλέον κατάλληλο όργανο για να το κάνει αυτό είναι το ΚΥΣΕΑ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...