Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Να αποπέμψει ο Μητσοτάκης τη Μοροπούλου που επί 7 χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη του νεκρού πατέρα της

ΣΥΡΙΖΑ: Να αποπέμψει ο Μητσοτάκης τη Μοροπούλου που επί 7 χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη του νεκρού πατέρα της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η αποκάλυψη ότι η κ. Μοροπούλου εισέπραττε επί 7 χρόνια παράνομα τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της, αλλά, κυρίως, η δήλωσή της πως δεν έχει κάνει κάποια παράνομη ενέργεια είναι πραγματικά ασύλληπτη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και υπογραμμίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει σήμερα κιόλας να την αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ».

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδρασή του», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει πως «την επόμενη φορά που τα στελέχη του θα είναι έτοιμα για ένα ακόμη μάθημα ηθικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ, να το σκεφτούν δυο φορές».

Όπως αποκάλυψε το «Ντοκουμέντο», η υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας Τώνια Μοροπούλου έπαιρνε παράνομα σύνταξη ως άγαμη θυγατέρα.

Το Δημόσιο απαιτεί την επιστροφή 71.051,43 ευρώ από την καθηγήτρια του ΕΜΠ και υποψήφια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Τι δήλωσε η Τώνια Μοροπούλου

Η Τώνια Μοροπούλου απάντησε πως «όταν ενημερώθηκα, ουδέποτε αμφισβήτησα να επιστραφούν τα ποσά τα οποία όμως πραγματικά οφείλω».

«Δεν έχω κάνει καμία παράνομη ενέργεια», ισχυρίστηκε, σχολιάζοντας το δημοσίευμα εφημερίδας που αποκάλυψε ότι εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη του πατέρα της.

Σε απάντησή της μέσω Facebook, η Τώνια Μοροπούλου εξηγεί ότι εισέπραττε νόμιμα τη σύνταξη του πατέρα της, από το έτος του θανάτου του το 1977.

Ωστόσο, αν και η νομοθεσία άλλαξε ξαφνικά το 2010, «ουδέποτε μέχρι το 2017 ο ασφαλιστικός μου φορέας δεν με είχε ενημερώσει για αυτό».

«Με την δικαιολογημένη εμπιστοσύνη του διοικούμενου, ουδέποτε αμφισβήτησα το ποσό της συντάξεως που μου πιστωνόταν, θεωρώντας ότι αφού το καταβάλει ο ασφαλιστικός φορέας, αυτονοήτως είναι και νόμιμη η καταβολή», διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι το 2017 διαπίστωσε την αλλαγή της νομοθεσίας.

Η κα Μοροπούλου τονίζει ότι όταν ενημερώθηκε για την οφειλή της «ουδέποτε αμφισβήτησα την υποχρέωση μου να επιστραφούν τα ποσά τα οποία όμως πραγματικά οφείλω.

»Ωστόσο το πραγματικό ποσό μονό μια δικαστική απόφαση μπορεί να διαγνώσει και στην όποια δικαστική απόφαση οφείλουν να συμμορφωθούν τόσο εγώ όσο και ο ασφαλιστικός μου φορέας».

Γι’ αυτό προσέφυγε στη Διοικητική Δικαιοσύνη, προκειμένου να διαγνωστεί το ακριβές ποσό της οφειλής, για να το καταβάλλει άμεσα. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 2.12.2019.

«Με την συνδρομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης, θα προσδιοριστεί αυτό το οποίο αποτελεί την νόμιμη οφειλή μου ώστε να προχωρήσω στην καταβολή του», υπογραμμίζει η κα Μοροπούλου, εξηγώντας τη διαφωνία της με το ποσό που της έχει καταλογιστεί.

Σιγή από τη ΝΔ

Η ΝΔ, η οποία δεν έχανε ευκαιρία να βγει στα κάγκελα και να λοιδορήσει τη Μυρσίνη Λοΐζου, τώρα κρατάει το στόμα της κλειστό και τα στελέχη της δεμένα.

Χαρακτηριστική ήταν μάλιστα η αντίδραση της κα Ζαχαράκη, η οποία -τότε που μιλούσε όχι τώρα- απαιτούσε την άμεση αποπομπή της κα Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Άραγε εκείνοι -που δεν τα σηκώνουν και με τίποτα αυτά- τι θα κάνουν με την υποψήφια κα Μοροπούλου;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Κασσελάκης για δήλωση Βίκυς Φλέσσα: «Το ξέρατε ότι είστε … δολοφόνοι;»

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...