Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Αισχρή μπίζνα με τζίρο 3 δισ. ευρώ το ασφαλιστικό της Ν.Δ.

Παππάς: Αισχρή μπίζνα με τζίρο 3 δισ. ευρώ το ασφαλιστικό της Ν.Δ.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ως μία τεράστια και «αισχρή μπίζνα», με τζίρο 3 δισ. ευρώ τον χρόνο, χαρακτήρισε το ασφαλιστικό της ΝΔ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Contra.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι πρόκειται για «μπίζνα», διότι δεν υπάρχει καμία οικονομική λογική πίσω από τις προτάσεις της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «έχουν ανοίξει κάποιες μασέλες και κάποια στόματα και περιμένουν να καταπιούν τις επικουρικές συντάξεις».

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχειρεί να κάνει «ντιλ» με μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες και πρόσθεσε ότι υπάρχει ένας τζίρος 3 δισ. το χρόνο από εισφορές των ασφαλισμένων και με την αποχώρηση του Δημοσίου, δημιουργείται μία τεράστια τρύπα.

Όπως τόνισε, εάν οι νεότερες γενιές επιλέξουν να πάνε σε ιδιωτική ασφάλιση, σταματούν οι εισφορές στα επικουρικά ταμεία, με δύο επακόλουθα: ή να σταματήσουν αμέσως οι επικουρικές συντάξεις ή να δημιουργηθεί μία υποχρέωση σε βάρος των φορολογουμένων, η οποία πρέπει να καλυφθεί.

Στρατηγική της ΝΔ είναι να δημιουργηθεί χώρος για την ιδιωτική επικουρική ασφάλιση, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, κάνοντας λόγο για «αισχρή μπίζνα» στην οποία «τα κέρδη των εταιρειών είναι ευθέως ανάλογα της θνησιμότητας του πληθυσμού». «Πρέπει να πεθάνει ο κόσμος για να βγάζουν κέρδη» σημείωσε.

«Αυτό δεν είναι ούτε κοινωνική, ούτε ασφάλιση, διότι ο όρος κοινωνική σημαίνει ότι βρίσκουμε μία συλλογική λύση και ο όρος ασφάλιση σημαίνει ότι ασφαλιζόμαστε απέναντι σε ένα αρνητικό γεγονός.

»Η εμπειρία δείχνει ότι κανενός τύπου εγγύηση δεν μπορεί να υπάρξει.

»Εάν καταρρεύσει η εταιρεία στην οποία είμαστε ασφαλισμένοι, καταρρέει και οποιοδήποτε δικαίωμά μας» ανέφερε.

Είπε επίσης ότι ο νόμος Κατρούγκαλου κατασυκοφαντήθηκε, παρ΄ότι το 85% των ασφαλισμένων έχει λιγότερες εισφορές, ενώ η μεγάλη κατάκτηση της Ελλάδας είναι ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια, έχει βιώσιμο ασφαλιστικό μέχρι το 2060.

Αναφορικά με το Μακεδονικό και με αφορμή την τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή, ο Ν. Παππάς είπε, ότι «όσοι έχουν διαχειριστεί αυτό το πολύ ευαίσθητο θέμα θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί στις δημόσιες τοποθετήσεις τους» και πρόσθεσε ότι η ιστορία θα αξιολογήσει τη στάση όλων.

Υπογράμμισε δε, όλοι όσοι έκαναν κριτική, οφείλουν συγγνώμη προς τον κόσμο που βγήκε στα συλλαλητήρια και τον «φλομώσανε με ψέματα για το τι πραγματικά συνέβαινε (…) και ο καθένας μπορεί να θέλει να περισώσει την υστεροφημία του, αλλά αυτό δεν μπορεί να το κάνει σε βάρος των εθνικών συμφερόντων και της χώρας».

Μάλιστα ανέφερε ότι ο Νίκος Κοτζιάς ήταν πάρα πολύ «καλός και καλοσυνάτος» απέναντι σε αυτούς που «εκτόξευαν ύβρεις και απειλές εναντίον μας και είχαν διαχειριστεί στο παρελθόν το ευαίσθητο αυτό ζήτημα».

Όπως είπε, η χώρα απολαμβάνει τους καρπούς μίας τεράστιας διπλωματικής νίκης, μία Ελλάδα ψύχραιμη και με συμμαχίες, κάτι που οφείλεται στην διεισδυτική και επίμονη εξωτερική πολιτική που οικοδόμησε η Ελλάδα.

Αναφερόμενος στις ευθύνες του Κώστα Καραμανλή, ο Νίκος Παππάς είπε ότι είναι «εκπρόσωπος μίας μετριοπαθούς πολιτικά Κεντροδεξιάς και απολύτως αποτυχημένης στο οικονομικό πεδίο», καθώς άφησε τεράστια ελλείμματα, διογκώθηκε το χρέος στη θητεία του και «άνοιξε την πόρτα για να μπουν τα μνημόνια».

Για τις προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ από τις επερχόμενες εκλογές, με δεδομένο το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο υπουργός είπε ότι πρόκειται για «άλλο παιχνίδι» και όχι το «δεύτερο ημίχρονο του ίδιου παιχνιδιού» και επανέλαβε ότι οι κάλπες είναι άδειες και διαφορετική η φύση της εκλογικής αναμέτρησης.

Χαρακτήρισε ανοησίες και «τζούφια απειλή» τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι μπορεί να υπάρξει αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και να προκηρυχθούν νέες εκλογές και υπογράμμισε ότι «οποιαδήποτε περίπτωση πρωτιάς της ΝΔ είναι περίπτωση κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής αποσταθεροποίησης».

Όπως είπε, είναι μία επιλογή που δεν πρέπει να κάνει ο λαός και «πρέπει να συνεχίσουμε στον δρόμο της δίκαιης ανάπτυξης».

Αναφερόμενος στο ΚΙΝΑΛ, σημείωσε ότι οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες, θα πρέπει να αξιολογήσουν το γεγονός ότι η κ. Γεννηματά δεν δήλωσε ότι δεν πρόκειται ποτέ να στηρίξει τον κ. Μητσοτάκη.

Ερωτηθείς δε, αν η ψήφος ανοχής του ΚΙΝΑΛ αφορά και τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που είναι πρώτο κόμμα, ο κ. Παππάς είπε ότι δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα σύρει τη χώρα σε εκλογές η κ. Γεννηματά στην περίπτωση που «εμείς έχουμε τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει πως όταν έχει την πρωτιά, διασφαλίζει τη σταθερότητα για τη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...