Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τζανακόπουλος κάνει «τάληρα» το success story της ΝΔ σε 3 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα (βίντεο)

Ο Τζανακόπουλος κάνει «τάληρα» το success story της ΝΔ σε 3 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μέσα σε τρία λεπτά και τρία δευτερόλεπτα και με ένα βίντεο με τίτλο «ήταν η ελληνική οικονομία έτοιμη να απογειωθεί το 2014;» ο Υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας, Δημήτρης Τζανακόπουλος ξετίναξε το «success story» της κυβέρνησης Σαμαρά, το οποίο επικαλείται σήμερα η ΝΔ.

«Λίγα μόνο λόγια για το ότι «το 2014 η ελληνική οικονομία ήταν έτοιμη να απογειωθεί & να βγει από τα μνημόνια αλλά ήρθε ο κακός ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην εξουσία & έφερε το 3ο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος στη συνέντευξή του στο Κόντρα που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης και παραθέτει τα στοιχεία:

– Την περίοδο 2010-2015 ουδέποτε πιάστηκαν οι αναπτυξιακοί στόχοι. Ενώ δίνονταν προβλέψεις για ανάπτυξη της τάξης του +2% με +2,5% καταλήξαμε πχ το 2013 να έχουμε ύφεση -4%. Μιλάμε για αποκλίσεις & για νούμερα στην κυριολεξία στο γάμο του καραγκιόζη!

– Την ίδια στιγμή, εκτός από τους αναπτυξιακούς, ποτέ δεν μπόρεσαν να πιάσουν τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ενώ το 2014 ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος ήταν 1,5% τα έσοδα είχαν αστοχία κατά 1,5% του ΑΕΠ δηλαδή κατά 3 δις ευρώ!

– Επομένως η 5η αξιολόγηση απαιτούσε από την τότε κυβέρνηση να πάρει αυτά τα 3 δις μέτρα και άλλα 3 δισ. για να πιαστεί ο στόχος του 3% πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015. Δηλαδή μάνι-μάνι 6 δισ. ευρώ!

– Σε αυτά τώρα προσθέστε & τα δις των μέτρων που θα έπρεπε να παρθούν για να μπορέσουν από το 3% να πιάσουν το 4,5% που είχαν συμφωνήσει για το 2016. Άρα στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης & για να ολοκληρωθεί το 2ο πρόγραμμα μιλάμε για 8 με 8,5 δις μέτρα που θα έπρεπε να ληφθούν!

– Άρα λοιπόν η 5η αξιολόγηση δεν έκλεισε & η τρόικα χαρακτήρισε το πρόγραμμα «αναντίστρεπτα εκτός πορείας» διότι ενώ οι θεσμοί ζητούσαν μέτρα 8 δις η ΝΔ με το «mail Χαρδούβελη» υπόσχονταν 950 εκατ ευρώ. Και μας λένε τώρα «το 2014 η Ελλάδα ήταν έτοιμη να απογειωθεί»!

«Εμείς λοιπόν καλούμε τον ελληνικό λαό να συγκρίνει. Πού ήταν η ελληνική οικονομία το 2014. Πού βρίσκεται σήμερα. Και με ποιους όρους μπορούν οι Έλληνες πολίτες να σκεφθούν το αύριο.
Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας» καταλήγει o υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...