Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι θα είναι τα πρόθυμα «μαξιλαράκια» για να σώσουν το Σαμαρά

Ποιοι θα είναι τα πρόθυμα «μαξιλαράκια» για να σώσουν το Σαμαρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία καταγγελία που πέρασε στα ψιλά και ουσιαστικά αποτυπώνει ανάγλυφα όλο το «παιχνίδι» που παίζεται τις τελευταίες ημέρες για τα… μαξιλαράκια έκανε λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση των δύο τροπολογιών το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Μέσω twitter ο επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έκανε λόγο για «μαξιλαράκια» που λειτούργησαν για να περάσουν οι επίμαχες τροπολογίες, αφού οριακά υπερψηφίστηκαν με ψήφους 50-47. Ποιοι είναι όμως αυτοί που συνέδραμαν με τον τρόπο τους να υπερψηφιστούν οι τροπολογίες για τα δάση και τις συγχωνεύσεις ΜΜΕ για χατίρι των κατά Καραμανλή «νταβατζήδων», βάζοντας ταφόπλακα σε δημοσιογράφους, μικρότερα Μέσα και διαφημιστικές;

Οι εν λόγω τροπολογίες υπό φυσιολογικές συνθήκες και αν τηρούνταν η «άτυπη» κομματική πειθαρχία δεν θα περνούσαν από τη Βουλή σε περίπτωση που έδιναν το παρόν κάποιοι βουλευτές που έτυχε να λείπουν από το Β’ Θερινό Τμήμα. Οι αποχωρήσαντες από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Μίκα Ιατρίδη,  Παύλος Χαϊκάλης και Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, ο «αντάρτης» της Δημοκρατικής Αριστεράς που τάσσεται υπέρ της επανεισόδου του κόμματος στον κυβερνητικό συνασπισμό, Σπύρος Λυκούδης και ο Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος ωστόσο βρίσκεται στη φυλακή.

Οι απουσίες αυτές είναι που γλίτωσαν τον Αντώνη Σαμαρά και τον κυβερνητικό συνασπισμό από ένα τεράστιο φιάσκο με ανυπολόγιστες συνέπειες στην εικόνα του, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου από την επομένη των εκλογών πασχίζουν να αντιστρέψουν το κλίμα, που έχει γυρίσει πλέον και τυπικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας το άσπρο μαύρο. Η νομοπαρασκευαστική δυστοκία γύρω από ένα θέμα το οποίο είχε προκαλέσει τόσο έντονη πολιτική αντιπαράθεση θεωρείται από πολλούς ότι θα ήταν η ταφόπλακα της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Στο πλαίσιο λοιπόν των προσπαθειών αυτών εντάσσονται τόσο οι δήθεν διαρροές για σιγουριά του πρωθυπουργού για τη συγκέντρωση 180 βουλευτών στη διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και οι «πυροσβεστικές» παρεμβάσεις του, όπως η χθεσινή, για την αντιμετώπιση της ανεργίας αλλά και τις βελτιώσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Πέραν όμως των επίμαχων τροπολογιών, για τις οποίες ανάβει κεράκια στο πρόσωπο των απόντων βουλευτών όλο το μιντιακό κατεστημένο, οφείλει να σταθεί κανείς στο δάσος και όχι στο δέντρο. Και το δάσος δεν είναι άλλο από την επικείμενη προεδρική εκλογή. Καθίσταται και με τον πλέον «επίσημο» τρόπο σαφές ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει βάλει όλες τις δυνάμεις του να συγκεντρώσει τους απαιτούμενους 180 βουλευτές, έχοντας δει και τα αποτελέσματα της «προεκλογικής» αναμέτρησης δυνάμεων με αφορμή τη μικρή ΔΕΗ, η οποία έβγαλε κερδισμένο το ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κόμμα του Πάνου Καμμένου, το οποίο εδώ και καιρό φυλλορροεί ενδείκνυται απόλυτα για να ψαρέψει στα θολά νερά το επιτελείο του Σαμαρά. Εξάλλου, έχει ήδη αρχίσει από τις πρώτες αποχωρήσεις να γίνεται εμφανές ότι οι πρόθυμοι υπάρχουν, βλέποντας την πιθανότητα επανεκλογής τους στο άρμα των ΑΝΕΛ με τα κιάλια αφού τα ποσοστά του κόμματος δεν φαίνεται να ξεπερνούν στην πιο αισιόδοξη περίπτωση το 4%. Σε αυτούς μπορεί να προστεθούν στελέχη της ΔΗΜΑΡ που τάσσονται υπέρ της επανεισόδου του κόμματος στο κυβερνητικό σχήμα, απολωλότα και μη της Χρυσής Αυγής αλλά και οι ανεξάρτητοι βουλευτές που πλέον αποτελούν σημαντική δύναμη και αναμένεται να διαδραματίσουν εξέχοντα ρόλο.

Τα σχέδια που απεργάζεται το επιτελείο του Σαμαρά για να εξασφαλίσει ότι θα παραμείνει στο τιμόνι να ολοκληρώσει το θεάρεστο έργο του, θυμίζουν όλο και πιο πολύ την ταραγμένη περίοδο του 1993. Θυμάστε, αυτή του Συμπιλίδη…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι 35 υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές που αναδείχθηκαν από τι κάλπες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...