Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ελλάδα αναγνώρισε τον Γκουάιντο ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας

Η Ελλάδα αναγνώρισε τον Γκουάιντο ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η νέα ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε τον Χουάν Γκουάιντο ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας. Τέλος ο Μαδούρο για την Ελλάδα.

«Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμφώνως με την κοινή θέση της ΕΕ όπως διατυπώθηκε, εξ ονόματος των 28, στη δήλωση της Υψηλής Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Μογκερίνι, αποφάσισε να αναγνωρίσει τον Πρόεδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης, Χουάν Γκουάιντο, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, προκειμένου να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας υποστηρίζει ένθερμα τις προσπάθειες της ΕΕ, ιδίως στο πλαίσιο της Διεθνούς Ομάδας Επαφής και μέσω του Ειδικού Εκπροσώπου της ΥΕ/ΑΕ, κ. Enrique Iglesias, καθώς και συναφείς πρωτοβουλίες όπως τις συνομιλίες του Όσλο, προς το σκοπό επίτευξης ειρηνικής, πολιτικής, και δημοκρατικής λύσης της κρίσης ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων, προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας», προσθέτει στην ίδια ανακοίνωση το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

ΥΠΕΞ: Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ

Χρυσουλάκης: Οι κοινότητες της ελληνικής Διασποράς συνιστούν διακριτή μορφή «ήπιας ισχύος»

Χρυσουλάκης: «Υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της ομογένειας» – Τσούνης: «Χρειαζόμαστε ηγεσία και η ηγεσία λείπει»

ΥΠΕΞ σε Τουρκία για τα θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο: Πολιτικοποιείτε ένα περιβαλλοντικό θέμα – Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...