Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Είκοσι νεκροί στο μακελειό στο Τέξας – «Έγκλημα μίσους» λένε οι Αρχές

Είκοσι νεκροί στο μακελειό στο Τέξας – «Έγκλημα μίσους» λένε οι Αρχές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Είκοσι άνθρωποι έπεσαν νεκροί και ακόμη 26 τραυματίστηκαν στην επίθεση ενόπλου σε πολυκατάστημα στο Ελ Πάσο του Τέξας, με τον κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ να κάνει λόγο για «μία από τις πιο φονικές ημέρες στην ιστορία της πολιτείας».

Το μακελειό έλαβε χώρα στο πολυκατάστημα Walmart κοντά στο εμπορικό κέντρο Cielo Vista Mall, λίγα μίλια από τα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού.

Ένας 21χρονος κρατείται από τις Αρχές και όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για κάτοικο της πόλης Άλεν, στην περιοχή του Ντάλας, περίπου 650 μίλια ανατολικά του Ελ Πάσο.

Ονομάζεται Πάτρικ Κρούζιους και σύμφωνα με την Αστυνομία η πράξη του ήταν «έγκλημα μίσους».

Στις ΗΠΑ, ο συγκεκριμένος προσδιορισμός αναφέρεται σε εγκλήματα με θύματα πρόσωπα τα οποία στοχοθετούνται εξαιτίας χαρακτηριστικών όπως η φυλή, το θρήσκευμα, ή ο σεξουαλικός προσανατολισμός τους.

Ένα κείμενο που αποδίδεται στον δράστη κυκλοφορεί ήδη στο Διαδίκτυο.

Καταγγέλλει την «εισβολή των ισπανόφωνων στο Τέξας» και αναφέρεται στη σφαγή που διέπραξε λευκός ρατσιστής σε τεμένη στην Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας (15η Μαρτίου, 51 νεκροί).

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε λόγο για «πράξη δειλίας».

Να σημειωθεί ότι δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί οι ταυτότητες των θυμάτων. Ωστόσο έγινε γνωστό ότι μεταξύ αυτών είναι και τρεις Μεξικανοί.

Η νέα επίθεση έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την επίθεση ένοπλου εφήβου σε φαστιβάλ τροφίμων στην Καλιφόρνια.

Σε εκείνη την επίθεση ο δράστης σκότωσε τρεις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, ενώ στη συνέχεια έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Ζωντανός αλλά «λαβωμένος» ο νέος Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Μοτζταμπά Χαμενεΐ

Κατάρριψη αμερικανικού αεροσκάφους ανεφοδιασμού στο Ιράκ, ενώ το Ιράν «κηρύσσει τον πόλεμο» στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα

Ο Τράμπ απαιτεί τον άμεσο τερματισμό του πολέμου στο Ιράν – Προθεσμία μίας εβδομάδας στο Ισραήλ

Νετανιάχου: Το Ισραήλ παγκόσμια δύναμη! Κάλεσμα στους Ιρανούς για επανάσταση

Το Ιράν αρνείται ότι έχει ναρκοθετήσει τα Στενά του Ορμούζ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...