ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν με κυρώσεις για το ιρανικό τάνκερ «Grace 1» ή «Adrian Darya»

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν με κυρώσεις για το ιρανικό τάνκερ «Grace 1» ή «Adrian Darya»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεχίζεται το θρίλερ με το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Grace 1, το οποίο μετονομάστηκε σε Adrian Darya, που αναμένεται να καταπλεύσει στην Καλαμάτα.

Οι ΗΠΑ διεμήνυσαν μέσω του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ότι θα αναλάβουν κάθε δράση που θεωρούν ότι απαιτείται για να εμποδίσουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο να παραδώσει πετρέλαιο στη Συρία κατά παραβίαση αμερικανικών κυρώσεων.

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι όποιος το αγγίξει, όποιος το υποστηρίξει, όποιος του επιτρέψει να ελλιμενιστεί κινδυνεύει να υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ», υπενθύμισε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

«Αν αυτό το πλοίο κατευθυνθεί ξανά στη Συρία θα αναλάβουμε κάθε δράση που μπορούμε για να το αποτρέψουμε αυτό όπως προβλέπουν οι κυρώσεις», συμπλήρωσε ο Πομπέο.

Το τάνκερ αναχώρησε από τα ανοικτά του Γιβραλτάρ τη 18η Αυγούστου και, σύμφωνα με δεδομένα εξειδικευμένων ιστοτόπων, έχει δηλώσει ως προορισμό την Καλαμάτα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημο αίτημα προς την Ελλάδα για την κατάπλευσή του διευκρίνισε χθες σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Θα το διαχειριστούμε σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών» είπε.

Το Ιράν από την πλευρά του προειδοποιεί τις ΗΠΑ με αντίμετρα σε περίπτωση που οι αμερικανικές δυνάμεις θελήσουν να ανακόψουν την πορεία του πλοίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μάχη για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Σάντερς ζητά «φρένο» πριν να είναι αργά – Ο Ζάκερμπεργκ επενδύει 600 δισ. στην υπερνοημοσύνη

ΕΟΤ: Πρωτιές της Ελλάδας σε κορυφαία τουριστικά βραβεία των ΗΠΑ

Αλέξης Τσίπρας: «Η πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού, αλλά είναι η τέχνη της διεύρυνσης του εφικτού»

Ιράν: «Όχι» σε απευθείας διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ λόγω παραβίασης της ενδιάμεσης συμφωνίας

Γροιλανδία: Στόχος της «αυλής Τραμπ» πετρελαϊκό κοίτασμα αξίας έως $1 τρισ.

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...