Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Παπαδημητρίου και Σπυράκη αποδεικνύουν ότι η ΝΔ σχεδιάζει ιδιωτικοποίηση του νερού

ΣΥΡΙΖΑ: Παπαδημητρίου και Σπυράκη αποδεικνύουν ότι η ΝΔ σχεδιάζει ιδιωτικοποίηση του νερού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Ν.Δ. προετοιμάζει το έδαφος για ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού του νερού», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, και της ευρωβουλευτή της, Μαρίας Σπυράκη, καλώντας τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τα σχέδια της κυβέρνησής του για το ζήτημα αυτό.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Μετά τις δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ., Μπ. Παπαδημητρίου, για την «απαράδεκτα» χαμηλή τιμή του νερού, ήρθε κι η δήλωση της ευρωβουλευτή του κόμματος, Μ. Σπυράκη, για να συμπληρώσει το πάζλ της αντικοινωνικής πολιτικής του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη για το νερό.

»Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, η κα Σπυράκη ζήτησε την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στη διαχείριση του δικτύου των υδάτων, ξεκινώντας από την ΕΥΑΘ.

»Δεν γνωρίζει άραγε η ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος την παταγώδη αποτυχία της ιδιωτικοποίησης των υδάτων σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις όπου δοκιμάστηκε και την σημαντική επιβάρυνση που έφερε για νοικοκυριά και επιχειρήσεις;

»Τα στελέχη της Ν.Δ. αποκαλύπτουν τις νεοφιλελεύθερες εμμονές τους και το προετοιμασμένο σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση ακόμα και του νερού.

»Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ξεκαθαρίσει, στο πλαίσιο και της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησής του για το συγκεκριμένο ζήτημα.

»Υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε την ΕΥΑΘ πλήρως απαξιωμένη, με ελλιπή στελέχωση και προετοιμασμένη για ξεπούλημα.

»Παρόλα αυτά, προχωρήσαμε σε προγραμματισμό στρατηγικών υποδομών και παρεμβάσεων για την ασφάλεια της ύδρευσης.

»Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Τα δημόσια αγαθά δεν μπορούν να μετατραπούν σε πεδίο ιδιωτικής εκμετάλλευσης και κερδοφορίας που θα πληρώσει το κοινωνικό σύνολο».

Οι δηλώσεις Σπυράκη

«Είναι απαραίτητο να αποφεύγουμε όλοι, όσοι εκπροσωπούμε τους πολίτες, συμπεριφορές α λα Μαρία Αντουανέτα.

»Είναι απαραίτητο να κρατάμε το μέτρο», δήλωσε σήμερα (Open) η ευρωβουλεύτρια της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του βουλευτή του κόμματός της, Μπάμπη Παπαδημητρίου, ότι «το νερό είναι απαράδεκτα φθηνό».

Ωστόσο, αμέσως μετά η Μαρία Σπυράκη χαρακτήρισε απαραίτητες τις ιδιωτικές επενδύσεις στη διαχείριση νερού:

«Ειδικά σε ό,τι αφορά το νερό, είναι γεγονός ότι χάνεται ένα μεγάλο μέρος αυτού του φυσικού πόρου. Πού οφείλεται αυτό; Στο ότι δεν συντηρήθηκαν τα δίκτυα.

»Πέρυσι στη Θεσσαλονίκη είπαμε το νερό νεράκι (…) Είναι λοιπόν απαραίτητο να δώσουμε έμφαση και στη συντήρηση των δικτύων και προφανώς στην επανάχρηση του νερού.

»Αυτό δεν χρειάζεται να συνδυάζεται με ακραίες συμπεριφορές (…) Είναι λοιπόν απαραίτητο να δώσουμε έμφαση στη συντήρηση του δικτύου και είναι απαραίτητο να υπάρχουν επενδύσεις σε αυτό, θα έλεγα επενδύσεις που μπορούν να προέλθουν και από τον δημόσιο και από τον ιδιωτικό τομέα.

»Επενδύσεις που θα στηρίξουν το δίκτυο, επενδύσεις για την επανάχρηση, το νερό είναι πόρος και δεν είναι άπειρος πόρος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...