Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρες τις διαφορές: Μητσοτάκης εξωτερικού και Κυριάκος εσωτερικού

Βρες τις διαφορές: Μητσοτάκης εξωτερικού και Κυριάκος εσωτερικού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για οβιδιακές κυβιστήσεις κατηγορούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για το Μάτι.

Κάνουν λόγο για αλλαγή θέσης ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και την αποδοχή της αιτίας για το προσφυγικό («οφείλονται στις γεωπολιτικές εξελίξεις» παραδέχθηκε προ μηνός ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος).

Στελέχη από την Κουμουνδούρου μιλούν για ακύρωση από την κυβέρνηση της ΝΔ του βασικού αφηγήματος με το οποίο κατάφερε να κερδίσει την κυβέρνηση Τσίπρα για να πάρει τις εκλογές.

Στελέχη του πρώην κυβερνώντος κόμματος κάνουν λόγο για «πρωθυπουργό εξωτερικού και πρωθυπουργό εσωτερικού».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, μάλιστα, κάλεσε ειρωνικά χθες τον κ. Μητσοτάκη «να παραμείνει εκτός χώρας διότι μόνο εκεί βγάζει το προσωπείο του ψεύδους».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν για την κυβέρνηση:

– Έλεγαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφταιγε για τις προσφυγικές ροές, μέχρι που πρόσφατα ανακάλυψαν τους «γεωπολιτικούς λόγους» που ευθύνονται για την προσφυγική έκρηξη.

– Έλεγαν σε προεκλογικά σποτάκια ότι θα μειώσουν άμεσα τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Τώρα παραπέμπουν την όποια υποτιθέμενη διαπραγμάτευση για το 2021 γενικώς και αορίστως, ενώ απορρίπτουν τον εγγυητικό λογαριασμό που τα μείωνε de facto στο 2,5% χωρίς να παραβιάζεται η συμφωνία με τους εταίρους.

– Έλεγαν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προδοτική, τώρα ομνύουν στην τήρησή της και ομολογούν κυνικά πως θα την «τιμήσουν».

-Έλεγαν πως για το Μάτι ευθύνεται η κυβέρνηση και σήμερα παραδέχονται πως «τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής» και πως ήταν «αδύνατο να περιοριστεί».

– Έλεγαν ότι η διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ ευθύνεται επίσης για την τραγωδία στο Μάτι και μετά τις εκλογές διόρισε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ που είχε αποπέμψει ο Αλέξης Τσίπρας.

– Έλεγαν ότι «θα καθαρίσουν τα Εξάρχεια σε ένα μήνα» και σήμερα το μόνο που κάνουν είναι καταδρομικές επιχειρήσεις με τη συνοδεία των τηλεοπτικών καμερών σε βάρος προσφύγων, αφήνοντας ανενόχλητους το οργανωμένο έγκλημα και τους εμπόρους ναρκωτικών που είναι το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής.

– Έλεγαν ότι θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό την πρώτη εβδομάδα της διακυβέρνησής τους και, σήμερα, μετά από δύο μήνες, οι μπουλντόζες περιμένουν.

Και, δυστυχώς, εάν συνυπολογίσει κανείς και την αποχώρηση των ξένων επενδυτών, ίσως θα συνεχίσουν να περιμένουν για πολύ.

Όπως τονίζουν, το μοναδικό σημείο στο οποίο έχει μείνει σταθερός ο κ. Μητσοτάκης «και φαίνεται να το εφαρμόζει δυστυχώς με ευλαβική προσήλωση», είναι οι αντεργατικές και μνημονιακές εργασιακές ρυθμίσεις που του ζητά ο ΣΕΒ και ζητούσε από τη χώρα το ΔΝΤ.

Με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ζόραν Ζάεφ στη Νέα Υόρκη, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης «επιβεβαίωσε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο την κωλοτούμπα του στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

»Δηλαδή, ότι επιβεβαίωσε τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη, πως όχι μόνο θα τηρήσουν, αλλά και θα τιμήσουν τη Συμφωνία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...