Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυρώσεις στην Τουρκία για την εισβολή στη Συρία ζητά ο Ανδρουλάκης

Κυρώσεις στην Τουρκία για την εισβολή στη Συρία ζητά ο Ανδρουλάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την επιβολή κυρώσεων στην τουρκική κυβέρνηση για την εισβολή στην Συρία ζητεί ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 17-18 Οκτωβρίου, και μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην περιοχή που φέρνει η έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων των τουρκικών δυνάμεων.

Ο κ. Ανδρουλάκης ρωτά την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι αν προτίθεται να καταθέσει πρόταση για επιβολή κυρώσεων στην τουρκική κυβέρνηση, καταδικάζοντας έτσι την παράνομη εισβολή στη Συρία, η οποία βάζει σε κίνδυνο της ασφάλεια της περιοχής και την αποσταθεροποιεί περαιτέρω.

Ύστερα από επτά χρόνια εμφυλίου πολέμου και τις μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους, η τουρκική εισβολή επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την ανθρωπιστική κρίση και εξαθλιώνει τους αμάχους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι για χρόνια σε εμπόλεμη περιοχή.

Μάλιστα, ενάμισι χρόνο πριν, 8000 Σύριοι πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα της Τουρκικής επιθετικότητας στο Εφρίν.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Στις 9 Οκτωβρίου 2019 ξεκίνησαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη Βόρειο Συρία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ροζάβα, τελεί κυρίως υπό τον έλεγχο των Κουρδικών δυνάμεων.

Οι Τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κύριο στόχο έχουν την αποδυνάμωση των Κούρδων της Συρίας που πρωταγωνίστησαν στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), όπου ακόμη και σήμερα αποτελούν την κύρια δύναμη αντιμετώπισης των ενόπλων που έχουν παραμείνει στην περιοχή.

Ερωτάται η Ύπατη Εκπρόσωπος:

Προτίθεται η Ύπατη Εκπρόσωπος να καταθέσει πρόταση για επιβολή κυρώσεων στην τουρκική κυβέρνηση λόγω της παράνομης εισβολής στην Συρία, που βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια της περιοχής στο σύνολό της;

Λαμβάνοντας υπόψη ότι μετά τις Τουρκικές επιχειρήσεις στο Άφριν τον Ιανουάριο του 2018 πάνω από 8000 Σύριοι πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα λόγω της Τουρκικής επιθετικότητας, πώς συνάδουν οι επιχειρήσεις αυτές με την Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης;

Έχοντας κατά νου ότι στην περιοχή αυτή βρίσκονται αρκετές χιλιάδες πρώην μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, πολίτες Κρατών Μελών που είχαν συλληφθεί μετά την κατάρρευσή του, πώς αξιολογεί ενδεχόμενη αποδυνάμωση των κουρδικών δυνάμεων που είναι υπεύθυνες για την κράτησή τους λόγω της Τουρκικής επιθετικότητας;

Θεωρεί πιθανή την απόδρασή τους ή την απελευθέρωσή τους από τις Τουρκικές δυνάμεις και επιστροφή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο;.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Νίκος Ανδρουλάκης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Αποχαιρετώ έναν βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...