Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Διστακτική η κυβέρνηση μπροστά στις προκλήσεις των Τούρκων

Τσίπρας: Διστακτική η κυβέρνηση μπροστά στις προκλήσεις των Τούρκων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον χειρισμό της κυβέρνησης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, τις ενέργειες της στο προσφυγικό αλλά και την προανακριτική επιτροπή για τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Είχαμε κερδίσει κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας μαζί με τον κ. Αναστασιάδη.

»Έχουν περάσει τρεις μήνες και όσο είδατε εσείς κυρώσεις είδαμε όλοι μας.

»Η κυβέρνηση έπρεπε να επισπεύσει και να ζητήσει την εφαρμογή των κυρώσεων», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Καθώς και κυρώσεις από τις ΗΠΑ είχαμε ζητήσει και σήμερα δύο βουλευτές στις ΗΠΑ κατέθεσαν ψήφισμα κυρώσεων».

«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή έχοντας να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση διστάζει να διεκδικήσει κυρώσεις στην Τουρκία που θα αποτελούσαν φραγμό στην αχαλίνωτη συμπεριφορά της στο Αιγαίο», επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Η λογική κατευνασμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη μπορεί να αποχαλινώσει τον Ερντογάν»

Λογική κατευνασμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη μπορεί να αποχαλινώσει τον Ερντογαν συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την προκλητικότητα του Ερντογάν όταν είχε επισκεφθεί την Αθήνα απάντησε ότι ο κ. Ερντογάν πήρε όμως τις απαντήσεις που του άξιζαν.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «καταφέραμε να έχουμε την συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και φτάσαμε το Κυπριακό κοντά στη λύση θέτοντας τα κρίσιμα ζητήματα όπως αυτό της παρουσίας του τουρκικού στρατού.»

Κριτική άσκησε και στον υπουργό Εξωτερικών: «Άκουσα τον κ. Δένδια την ημέρα που τρυπάνε στο οικόπεδο 7 στην Κύπρο και έχουμε πλοία τριγύρω, τον ακούσαμε να λέει ότι δεν τρέχει τίποτα, τρυπάνε λάσπη… και θα φύγουν. Η μέση οδός είναι η διεκδικηση με διπλωματική οδό και να εφαρμοστούν οι κυρώσεις».

Σε ερώτηση για το προσφυγικό ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι:

«Στην Μόρια είχαμε 5.600 πρόσφυγες την 1η Οκτωβρίου κατεγράφησαν 12.000 και πλέον κατάτ α άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έφερνε τους μετανάστες. Η πολιτική που εφαρμόζει η Ν.Δ. στο προσφυγικό είναι μπάχαλο».

«Ανοίγει μια φάμπρικα όποιος ανοίγει ζητήματα θα πηγαίνει στην Δικαιοσύνη», ανέφερε ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση για την προανακριτική στον Δ. Παπαγγελόπουλο.

«Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι όλοι όσοι θέλουν και όσοι θα ήθελαν να γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους όλοι όσοι έχουν την ιθαγένεια να ψηφίζουν στους τόπους που διαμένουν και να εκλέγουν δικούς τους ανθρώπους 3 ή 4 στην Ελληνική Βουλή» διετύπωσε τον πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού.

«Ισχυρό brand ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Δεν θα είναι για μένα πικρό ποτήρι αλλά ποτήρι δικαίωσης» είπε για τυχόν θετικά μέτρα που θα φέρει στην Βουλή η κυβέρνηση Μητσοτάκη» πρόσθεσε ότι οφείλεται στο ΣΥΡΙΖΑ ότι η οικονομία πάει καλά καθώς επίσης ότι όταν ήταν ο Μητσοτάκης αντιπολίτευση μιλούσε για 4ο μνημόνιο.

«Ότι θετικό φυσικά και θα το ψηφίσουμε» πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας.

«Τα μέτρα που φέρνει ο κ. Μητσοτάκης είναι 1 δις ευρώ και τα μισά από αυτά τα δίνει στη μείωση φόρων των επιχειρήσεων αντίθετα εμείς λέγαμε ότι θα έπρεπε να καταργηθεί ο φόρος αλληλεγγύης και να ανακουφισθεί κυρίως η μεσαία τάξη».

Κριτική επίσης άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και στον προϋπολογισμό ιδιαίτερα για το 30% ηλεκτρονικών συναλλαγών για το αφορολόγητο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει τρεις κύκλους, ο ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών και της αντιπολίτευσης, ο κύκλος της κυβερνώσας Αριστεράς και σήμερα θα ανοίξουμε ένα νέο κύκλο της αντιστοίχισης με τις νέες δυνάμεις που μας ψήφισαν».

«Θα συζητήσουμε στο συνέδριο ακόμα και για το όνομα» απάντησε ο Αλ. Τσίπρας σε σχετική ερώτηση διατυπώνοντας την προσωπική του άποψη, όπως επισήμανε, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ισχυρό brand» και πρόσθεσε ότι «αλλάζουν όνομα μόνο όσοι κάτι θέλουν να κρύψουν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...