Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Σφάζονται» Μενδώνη-Χρυσοχοΐδης για το φιάσκο με το Joker

«Σφάζονται» Μενδώνη-Χρυσοχοΐδης για το φιάσκο με το Joker
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ανοιχτή κόντρα εξελίσσεται το πολύκροτο φιάσκο με το ντου της αστυνομίας στον κινηματογράφο το βράδυ του Σαββάτου και την προσαγωγή ανηλίκων επειδή ήταν κάτω από το ηλικιακό όριο που επιτρεπόταν να δουν την ταινία.

Μετά το δημόσιο άδειασμα της κας Μενδώνη το πρωί στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιχειρεί έμμεσα να διαχωρίσει τη θέση του με μια άναρτησή του στο Twitter, με πηγές της Κουμουνδούρου να επισημαίνουν πως «είναι εμφανές ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης “καρφώνει” την υπουργό της κυβέρνησής του, κα Μενδώνη, για το φιάσκο”».

Στην ανάρτησή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Σήμερα το βράδυ θα πάω να δω με τον 15χρονο γιο μου το Τζόκερ», δείχνοντας ότι πιθανώς και ο ίδιος να μη συμφωνεί με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο.

Η ανάρτηση του υπουργού έρχεται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, η οποία καταδίκασε τα περιστατικά και διευκρίνισε ότι το ΥΠΠΟ δεν έδωσε καμία εντολή ούτε είχε γνώσει των καταγγελιών.

Η υπουργός Πολιτισμού μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 και γνωστοποίησε ότι υπεύθυνες για την καταγγελία είναι δύο κυρίες – υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες όπως υπογράμμισε έδρασαν αυτοβούλως, υπερβαίνοντας τα καθήκοντά τους.

«Ρώτησα όλη την ιεραρχία, κανείς δεν είχε ιδέα.

»Σε συνεννόηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη πήρα τα στοιχεία τους, είναι πράγματα υπάλληλοι του υπουργείου.

»Κινήθηκαν αυτοβούλως προφανώς χωρίς να έχουν ενημερώσει και χωρίς να έχουν καμία εντολή, κι εγώ αναρωτιέμαι για τα κίνητρά τους» είπε χαρακτηριστικά.

«Σε κάθε περίπτωση, το ΥΠΠΟ δεν είχε δώσει καμία εντολή και αγνοούσε το θέμα, οι κυρίες αυτές δεν ενημέρωσαν, υπερέβησαν τις όποιες αρμοδιότητες και γι’ αυτό θα κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την τιμωρία τους» ξεκαθάρισε η κα Μενδώνη.

Με όλη τη συμπεριφορά τους, όπως πρόσθεσε, υπερέβαλαν των αρμοδιοτήτων τους, λειτούργησαν αυθαιρέτως.

Μετά τις δηλώσεις Μενδώνη και η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση από τη ΓΑΔΑ, για τον σάλο που προκάλεσε η επέμβαση αστυνομικών σε δύο κινηματογράφους που προβαλλόταν η ταινία «Τζόκερ», με αποτέλεσμα η Αστυνομία άθελά της να έχει γίνει αντικείμενο χλευασμού ακόμα και σε social media.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζεται ότι επρόκειτο για επίσημη καταγγελία υπαλλήλων των Υπουργείου Πολιτισμού και αναγκαστικά η Αστυνομία έπρεπε να ανταποκριθεί, επιστρέφοντας επί της ουσίας τα βέλη στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τι υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ. και τι οι υπάλληλοι
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στους δύο κινηματογράφους μετέβησαν αστυνομικοί των τοπικών τμημάτων, οι οποίοι μπήκαν στις αίθουσες την ώρα της προβολής και διαπίστωσαν την αλήθεια των καταγγελιών.

Ειδικότερα στο Mall, βρέθηκαν επτά ασυνόδευτοι ανήλικοι, ενώ στην Κυψέλη βρέθηκαν οκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι και τέσσερις με τους γονείς τους.

Οι επτά του Mall οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου, όπου κλήθηκαν οι γονείς τους και τους παρέλαβαν. Στο Τμήμα οδηγήθηκε και ο υπεύθυνος του κινηματογράφου, μαζί με την υπάλληλο του Υπουργείου, η οποία έδωσε κατάθεση.

Όπως ισχυρίζεται στην κατάθεση της η υπάλληλος, υπήρχαν στην υπηρεσία της καταγγελίες από πολίτες ότι τα παιδιά πηγαίνουν και βλέπουν την συγκεκριμένη ταινία. Για τις καταγγελίες αυτές, πάντα σύμφωνα με την κατάθεση, ενημερώθηκε εισαγγελέας, ο οποίες έδωσε εντολή να γίνουν έλεγχοι.

Και οι δύο υπάλληλοι ανέφεραν ότι στο πλαίσιο αυτό πήραν εντολή από την προϊσταμένη τους να προχωρήσουν στους ελέγχους.

Στην περίπτωση του Mall, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του υπευθύνου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Στη δεύτερη περίπτωση, η υπάλληλος, η οποία ανέφερε τα ίδια στους αστυνομικούς που κάλεσε, δεν ζήτησε να προχωρήσει το θέμα, γι’ αυτό έγινε μόνο καταγραφή του περιστατικού και των ανηλίκων και κλήθηκαν οι γονείς τους οι οποίοι τους παρέλαβαν.

Σε ανακοίνωση της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) αναφέρει τα εξής:

«Το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή, μετά από καταγγελίες υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για παρουσία ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες, όπου προβαλλόταν ταινία που έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους, αστυνομικοί από τα Αστυνομικά Τμήματα Αμαρουσίου και Πατησίων, αντίστοιχα, μετέβησαν στους κινηματογράφους και επελήφθησαν των καταγγελιών».

Επίσης, όπως τονίζει η ΓΑΔΑ, «αναφορές για παρουσία αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...