Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Η Ν.Δ. έπιασε το τζόκερ – Άφησαν τη χώρα χρεοκοπημένη και την παραλαμβάνουν με 37 δισ.

Τσίπρας: Η Ν.Δ. έπιασε το τζόκερ – Άφησαν τη χώρα χρεοκοπημένη και την παραλαμβάνουν με 37 δισ.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Έχουμε μια κυβέρνηση τζόκερ γιατί είναι σαν να πιάσαν το τζόκερ. Άφησαν τη χώρα χρεοκοπημένη και διαλυμένη και μετά από 4,5 χρόνια παραλαμβάνουν μια χώρα με 37 δισ. στα δημόσια ταμεία», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Πλατεία Σοχώρας του Ρεθύμνου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «βλέπουμε μια χώρα η οποία ξανακέρδισε την οικονομκή της δύναμη τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, να γίνεται κομπάρσος στις εξελίξεις της περιοχής», ενώ έκανε λόγο για μια «διπλωματικά ανίκανη χώρα».

Αναφερόμενος στη ΝΔ τόνισε ότι «παρουσιάζουν τα έτοιμα ως δικά τους. Εμείς ψηφίσαμε τον ΕΝΦΙΑ, εμείς την καταβολή συντάξεων χηρείας»

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «αέρα επικοινωνιακό» σε σχέση με όσα «έταζαν και προπαγάνδιζαν» προεκλογικά. «Από την ανάπτυξη του 4%, μέχρι τις λύσεις στο προσφυγικό και στα μεγάλα ζητήματα της καθημερηνότητας».

«Δε χρειάστηκε να περάσουν 100 ημέρες για να δούμε ότι το επιτελικό κράτος δεν είναι τίποτα άλλο από την επιτελική ανικανότητά τους», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας αναφορικά με τον αναπτυξιακό νόμο ότι την ίδια ώρα «βλέπουμε δωράκια σε φίλους επιχειρηματίες και κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων».

Σε σχέση με την υπόθεση της Novartis, έκανε λόγο για «προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει το σκάνδαλο, μιλώντας για σκευωρία».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να τονίζει ότι «τα διεθνή ΜΜΕ χάλασαν τη “σούπα της σκευωρίας” της κυβέρνησης.

Εκεί που τα ελληνικά κανάλια δεν αφιερώνουν ούτε 5 λεπτά στο σκάνδαλο, βλέπουμε στις οθόνες της ελβετικής τηλεόρασης να βγαίνει ο Φρουζής και να λέει πως χρημάτιζε πολιτικούς και τον Ά.Γεωργιάδη να παραδέχεται ότι η Novartis μπορεί να χρημάτιζε γιατρούς και πολιτικούς, αλλά σώζει και ζωές».

«Η μοναδική σκευωρία του σκανδάλου είναι ότι προσπάθησαν να μιλήσουν για σκευωρία και όχι για σκάνδαλο», υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφερόμενος σε όσα έγιναν με την ταινία «Τζόκερ», και την επέμβαση της αστυνομίας σε κινηματογράφους απ’ όπου έβγαζαν ανήλικα παιδιά από τις αίθουσες, ο Αλ.Τσίπρας έκανε λόγο για «κρούσμα ακραίου νεοσυντηριτισμού που μας γυρνά στη δεκαετία του 50 και που τους εκθέτει. Έχουμε γίνει ρεζίλι πανευρωπαϊκά».

Ο ίδιος σχολίασε δε ότι «είναι απολύτως οξύμωρο ένα παιδί 17 ετών να μπορεί να ψηφίζει αλλά να μην μπορεί να δει την ταινία».

Τέλος, όσον αφορά στον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «θέλουμε να αντιστοιχήσουμε τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ με τον κομματικό δίνοντας νέο περιεχόμενο στην κομματική ζωή».

Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε απευθυνόμενος σε όσους βρίσκονταν στη συζήτηση ότι «θέλουμε στις συγκεντρώσεις να παίρνετε τον λόγο και να σας ακούμε. Να ακούμε την κριτική και κυρίως να γίνεται συμμέτοχοι στις αποφάσεις που έχουμε να πάρουμε από εδώ και στο εξής».

«Ξεκινάμε μια πρωτόγνωρη διαδικασία. Θέλουμε με την δική σας ψήφο να διαμορφώνετε τις αποφάσεις του κόμματος.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία ήρθε για να μείνει στα πράγματα του τόπου» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σας καλούμε να έρθετε κοντά στις τοπικές οργανώσεις και στον διαδικτυακό ΣΥΡΙΖΑ. Το isyriza.gr είναι μόνο η αρχή.

Στην εν λόγω πλατφόρμα θα μπορεί ο καθένας να συντονίζεται με την κομματική πλατφόρμα επικοινωνίας, συντονισμού και ενημέρωσης» τόνισε ο Αλ.Τσίπρας χαρακτηρίζοντας την εν λόγω πρωτοβουλία ως «δύσκολο στοίχημα που θα πετύχει αν το αγκαλιάσετε».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

Τραγωδία στον Άγιο Νικόλαο: Νεκρός 33χρονος απο φωτοβολίδα – Το δράμα της οικογένειας

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...