Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προσφυγικό: Έλλειψη αλληλεγγύης από κράτη της ΕΕ προς την Ελλάδα

Προσφυγικό: Έλλειψη αλληλεγγύης από κράτη της ΕΕ προς την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ευρωβουλευτές ανέδειξαν την Πέμπτη τις δυσμενέστατες συνθήκες στις προσφυγικές δομές στα νησιά της Ελλάδας, με την ανησυχία να αυξάνεται λόγω της έλευσης του χειμώνα και της απουσίας λύσεων.

Στη συζήτηση με τον αρμόδιο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και τη Φινλανδική Προεδρία του Συμβουλίου, πολλοί ομιλητές τόνισαν ότι αυτός είναι ο τέταρτος κατά σειρά χειμώνας που θα βρει χιλιάδες αιτούντες άσυλο σε απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Οι ευρωβουλευτές περιέγραψαν τις συνθήκες σε μέρη όπως ο καταυλισμός της Μόριας ως «εκρηκτικές» και «ντροπιαστικές», ενώ παρότρυναν τις Αρχές της Ελλάδας να επισπεύσουν την μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, δίνοντας προτεραιότητα στους πιο ευάλωτους ανθρώπους.

Συζητήθηκε επίσης η έλλειψη αλληλεγγύης από τα κράτη της ΕΕ προς την Ελλάδα.

Κάποιοι ευρωβουλευτές κατηγόρησαν το Συμβούλιο της ΕΕ για την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας για μια νέα κοινή ευρωπαϊκή νομοθεσία για το άσυλο, η οποία θα συνέβαλε στην ελάφρυνση του βάρους που έχει επωμιστεί η Ελλάδα.

Ο καταυλισμός στο Bihać της Βοσνίας πρέπει να κλείσει

Σε ξεχωριστή συζήτηση, οι ευρωβουλευτές αναφέρθηκαν στις άθλιες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι αιτούντες άσυλο στο βοσνιακό καταυλισμό του Bihać, κοντά στα σύνορα με την Κροατία.

Τόνισαν ότι ο υπερφορτωμένος καταυλισμός δεν έχει στοιχειώδεις υποδομές, όπως τρεχούμενο νερό, αποχέτευση και ηλεκτροδότηση και ζήτησαν να κλείσει άμεσα και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν εκεί σε κατάλληλα κέντρα υποδοχής.

Πολλοί από τους ομιλητές καταδίκασαν επίσης τις παράνομες επαναπροωθήσεις αιτούντων άσυλο στα κροατικά σύνορα και κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διερευνήσει τις πολυάριθμες καταγγελίες που αφορούν την άσκηση βίας από την αστυνομία της Κροατίας εναντίον όσων προσπαθούν ναι αιτηθούν άσυλο στο έδαφός της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...