Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλος το Ποτάμι – Το Πολιτικό Συμβούλιο εισηγείται την αναστολή λειτουργίας του

Τέλος το Ποτάμι – Το Πολιτικό Συμβούλιο εισηγείται την αναστολή λειτουργίας του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Το ΠΟΤΑΜΙ,

Την αναστολή λειτουργίας του κόμματος «Ποτάμι» εισηγείται το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος στο ανώτερο καθοδηγητικό όργανο και διαρκές Συνέδριο (ΜεΣυΑ), που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου.

Πάντως, μέσω του κειμένου του Πολιτικού Συμβουλίου δίνεται η υπόσχεση, «όταν οι συνθήκες αλλάξουν και οι καιροί το απαιτήσουν, είναι σίγουρο ότι θα βρούμε ξανά το δρόμο να ενωθούμε και να βοηθήσουμε τη χώρα».

Ας σημειωθεί ότι το Π.Σ. συμφώνησε να δοθούν 500.000 ευρώ, από την επιχορήγηση, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ προτείνεται να εξουσιοδοτηθεί ο επικεφαλής να ζητήσει από τη Βουλή να ζητήσει την παύση της χρηματοδότησης του Κινήματος.

Αναλυτικά:

Στο κείμενο του Π.Σ. και αφού γίνεται ο πολιτικός απολογισμός από τις προηγούμενες, επιτυχείς και μη, εκλογικές αναμετρήσεις, αναγνωρίζεται ότι «η αμετάκλητη απόφαση του Επικεφαλής να παραιτηθεί σε συνδυασμό με την πολιτική συγκυρία και τα όσα έχουν συμβεί και έχουν πλήξει πολλαπλώς το Ποτάμι, κάνουν δύσκολη τη συνέχιση της λειτουργίας του με τρόπο που να απαντάει στην ιστορία του».

Θα δοθούν στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 500.000 ευρώ

Επισημαίνεται η σύμφωνη γνώμη του Π.Σ. «να δοθούν στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 500.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης διαρροής εγκεφάλων στο εξωτερικό.

»Ήταν μια έμπρακτη άρνηση της μετατροπής του Κινήματός μας σε έναν ακόμη γραφειοκρατικό κομματικό μηχανισμό που θα ζει με τα λεφτά του κράτους, δηλαδή των πολιτών».

Και στο θέμα της συνέχισης ή μη του πολιτικού φορέα, «με πολιτικό θάρρος και αίσθημα ιστορικής ευθύνης το Πολιτικό Συμβούλιο εισηγείται στο ανώτερο καθοδηγητικό όργανο και διαρκές Συνέδριο του Κινήματος, στη ΜεΣυΑ, την αναστολή λειτουργίας του Κινήματός μας.

»Η ΜεΣυΑ με την απόφαση αναστολής εξουσιοδοτεί ταυτόχρονα τον επικεφαλής να ζητήσει από την Βουλή των Ελλήνων να σταματήσει η χρηματοδότηση του Κινήματός μας, η οποία σε αντίθετη περίπτωση θα εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι τις ερχόμενες ευρωεκλογές».

Και, εν συνεχεία, «η αναστολή λειτουργίας του Κινήματός μας δεν σημαίνει ότι όλοι εμείς θα ιδιωτεύσουμε ή θα συνταξιοδοτηθούμε.

»Άλλωστε αρκετά στελέχη μας συνεχίζουν και σήμερα να πρωταγωνιστούν σε πολλά πεδία πολιτικής και βέβαια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις ΜΚΟ, τα κοινωνικά δίκτυα.

»Και όταν οι συνθήκες αλλάξουν και οι καιροί το απαιτήσουν είναι σίγουρο ότι θα βρούμε ξανά το δρόμο να ενωθούμε και να βοηθήσουμε τη χώρα.

»Άλλωστε οι δεσμοί μεταξύ μας είναι πλέον τόσο ισχυροί που δεν είναι εύκολο να διαρραγούν».

Πάντως, «δύο μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου διαφώνησαν με την πρόταση αναστολής λειτουργίας του κόμματος…».

Τα μέλη της ΜεΣυΑ καλούνται στην συνεδρίαση της 24ης Νοεμβρίου «να συζητήσουν, να προβληματισθούν και τελικά να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την πρόταση του Πολιτικού Συμβουλίου για αναστολή της λειτουργίας του Ποταμιού».

Η συνεδρίαση θα γίνει στις 11 το πρωί, στο θέατρο «Άλμα», στην οδό Ακομινάτου 15, με ανοιχτή είσοδο για στελέχη και φίλους του «Ποταμιού».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μέλη του «Ρουβίκωνα» έγραψαν συνθήματα στο σπίτι του Στ. Θεοδωράκη

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν Αμυράς και Γιατρομανωλάκης

Αμυράς και Γιατρομανωλάκης: Δύο «ποταμίσιοι» υφυπουργοί

Πρώην στέλεχος του Ποταμιού φτιάχνει κόμμα – Βλέπει εκλογές τον Σεπτέμβριο

Υπάλληλος του Κύρτσου o Mίλτος Κύρκος – Προσελήφθη στο γραφείο του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...