Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νικ. Μπερνς: «Εάν η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα ο Τραμπ δεν θα βοηθήσει» – Ποιος σας είπε ότι θέλουμε βοήθεια; Ο Έλλις;

Νικ. Μπερνς: «Εάν η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα ο Τραμπ δεν θα βοηθήσει» – Ποιος σας είπε ότι θέλουμε βοήθεια; Ο Έλλις;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, εξέφρασε την άποψη ότι εάν η Ελλάδα δεχτεί επίθεση από την Τουρκία ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα επέμβει.

Στο συνέδριο του «Delphi Forum» και της «Καθημερινής», που διεξάγεται στην Ουάσιγκτον, ο Νίκολας Μπερνς απαντώντας σε ερώτηση του Αθανάσιου Έλλις «αν Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στις ΗΠΑ σε μια κρίσιμη στιγμή αντιπαράθεσης με την Τουρκία», είπε:

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά αν η Ελλάδα χρειαστεί την στήριξη των ΗΠΑ σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, δεν νομίζω ότι θα την έχει από τον Πρόεδρο Τραμπ».

Ο κ. Μπερνς πρόσθεσε ότι τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ θα είναι πιο αξιόπιστοι συνομιλητές σε περίπτωση ανάγκης.

Τόνισε, βέβαια, ότι «δεν μπορώ να φανταστώ ένα υποθετικό σενάριο έντασης όπου η Ελλάδα θα είναι ο επιτιθέμενος», αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι αν προκληθεί πολεμική κρίση θα την δημιουργήσει η Τουρκία.

Ο Αμερικανός πρώην πρεσβευτής υπενθύμισε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν «πλήρωσε» για την αγορά των S-400, ούτε για την εισβολή στη Βόρεια Συρία.

Το TRIBUNE λέει:

Πέρα από φοβικότητες και γραικυλισμούς, η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη κανενός την υποστήριξη εάν της επιτεθεί η Τουρκία.

Η Ελλάδα διαθέτει ένα πανίσχυρο οπλοστάσιο και αποφασισμένο στρατιωτικό προσωπικό να συντρίψει την Τουρκία.

Έχουμε υπέρτερη πολεμική αεροπορία και πολεμικό ναυτικό. Τα τανκ και το πυροβολικό μας είναι ισοδύναμα. Ποιοτικά και εκεί υπερέχουμε.

Το πεζικό μας όπου κι εάν αντιμετωπίσει τα τουρκικά ασκέρια θα τα συντρίψει.

Το αίτημα που ίσως θα έπρεπε να θέτει επίμονα η Ελλάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα: Σε περίπτωση πολέμου να μην αναμιχθούν.

Να κρατήσουν ουδετερότητα, να μην «τυφλώσουν» τα αεροσκάφη και τα πλοία μας, να μας αφήσουν να νικήσουμε τους Τούρκους καθαρά.

Ναι, καλά διαβάζετε, δεν θέλουμε καθόλου οι ΗΠΑ να αναμιχθούν, γιατί η ανάμιξή τους -ακόμα και ως ειρηνευτική- θα αποβεί υπέρ των Τούρκων.

Να μας αφήσουν να τους καταστρέψουμε.

Γιατί μπορούμε και έχουμε παλιούς άλυτους λογαριασμούς μαζί τους.

Γιατί όσο κι εάν εμείς επιθυμούμε την ειρήνη, οι Τούρκοι επιδιώκουν τον πόλεμο και την εκδίκηση, την παλιννόστηση της οθωμανικής τους αυτοκρατορίας.

Να μην ξεχνάμε -είναι σημαντικό να μην το ξεχνάμε- ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, του Αλέξη Τσίπρα, είχε καταστήσει σαφές ότι σε έναν πόλεμο θα είμαστε μόνοι μας, αλλά είμαστε (ήμασταν τουλάχιστον) αποφασισμένοι να συντρίψουμε τους Τούρκους.

Οι παλαιομοδίτικες φοβικές απορίες του κ. Έλλις, που αναζητά προστάτη, δεν βοηθάνε το ηθικό του ελληνικού λαού και την εικόνα της Ελλάδας. Βεβαίως η πολύ παρέα με το ΕΛΙΑΜΕΠ αφήνει κουσούρια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...