Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

61 προσωπικότητες ζητούν την αποφυλάκιση Παπαντωνίου – Δείτε ποιοι είναι

61 προσωπικότητες ζητούν την αποφυλάκιση Παπαντωνίου – Δείτε ποιοι είναι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κείμενο υπέρ της αποφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου υπογράφουν 61 προσωπικότητες, με αφορμή την «παρατεταμένη προφυλάκιση», η οποία σύμφωνα με τους ίδιους αποτελεί «σκάνδαλο και ύβρη για τα δικαιώματα του ανθρώπου».

Οι υπογράφοντες -μεταξύ των οποίων οι: Θάνος Βερέμης, Παναγιώτης Γεννηματάς, Νίκος Έξαρχος, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Σωκράτης Κοσμίδης, Κωνσταντίνος Λάβδας, Θεμιστοκλής Λέκκας, Κωνσταντίνος Σοφούλης και Ριχάρδος Σωμερίτης, συντάχθηκε όπως αναφέρουν «όχι για να παρέμβουμε στο δικαστικό μέρος της υπόθεσης Παπαντωνίου, αλλά γιατί αισθανόμαστε την ανάγκη να αναδείξουμε εκείνη την πτυχή της που αφορά την τήρηση των εγγυήσεων δικαίου στη Δημοκρατία μας».

«Η παρατεταμένη προφυλάκιση αποτελεί σκάνδαλο και ύβρη για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

»Προς το συμφέρον της δικαιοσύνης και συνεπώς όλων των Ελλήνων, ο Γιάννος Παπαντωνίου πρέπει να ξαναβρεί την ελευθερία του.

»Και αν χρειαστεί, να δώσει μετά τη μάχη σε κάποιο δικαστήριο με τις ανοικτές, δημόσιες διαδικασίες που καθιερώνει το κράτος δικαίου», αναφέρεται στο κείμενο.

Σημειώνεται πως τον Οκτώβριο το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε και το τρίτο αίτημα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ για αποφυλάκιση.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του επίμαχου απορριπτικού βουλεύματος ο Γιάννος Παπαντωνίου που κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από μίζες είναι ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. Περισσότερα ΕΔΩ

Αναλυτικά το κείμενο:

«Συντάξαμε και υπογράφουμε αυτό το κείμενο όχι για να παρέμβουμε στο δικαστικό μέρος της υπόθεσης Παπαντωνίου, αλλά γιατί αισθανόμαστε την ανάγκη να αναδείξουμε εκείνη την πτυχή της που αφορά την τήρηση των εγγυήσεων δικαίου στη Δημοκρατία μας.

»Ο Γιάννος Παπαντωνίου έχει ήδη συμπληρώσει προφυλάκιση δώδεκα μηνών.

»Στις 18/10/2019 οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν την προφυλάκισή του ως το ανώτατο όριο του 18μηνου.

»Δέχονται, επιτέλους, μετά από δύο προηγούμενες απορρίψεις αιτημάτων αποφυλάκισης, ότι δεν είναι «ύποπτος φυγής».

»Παραποιώντας, όμως, κατηγορηματική διάψευσή του – καταγεγραμμένη στην απολογία του – ότι δήθεν διαθέτει «άλλους λογαριασμούς», εφευρίσκουν κινδύνους τέλεσης «νέων αδικημάτων» για να παρατείνουν την προφυλάκιση!

»Ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν έχει δικαστεί. Εναντίον του δεν έχουν καν απαγγελθεί κατηγορίες.

»Η ποινική δίωξη στηρίχτηκε σε εικασίες ενώ η διετής ανάκριση περατώθηκε χωρίς να προκύψει απολύτως κανένα νέο στοιχείο για την τεκμηρίωσή τους.

»Πως είναι νοητό ένα δημόσιο πρόσωπο με την πολιτική διαδρομή του Γιάννου Παπαντωνίου να διασύρεται για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα με ακραία μέτρα προφυλάκισης – που η πολιτεία επιφυλάσσει για τους χειρότερους εγκληματίες – και μάλιστα σε συνθήκες που ενέχουν στοιχεία αυθαιρεσίας;

»Αν δεν τεθεί τέρμα με Απαλλακτικό Βούλευμα στην ποινική διαδικασία, γιατί δεν παραπέμπεται το ταχύτερο δυνατό στο φυσικό του δικαστή για να κριθεί, κατά το δημοκρατικό του δικαίωμα που εγγυάται το Σύνταγμα;

»Μήπως γιατί ο διασυρμός στοχεύει ευρύτερα την περίοδο που η χώρα εντάχθηκε στο ευρώ, αναπτύχθηκε με γοργούς ρυθμούς και αναβάθμισε τη θέση της στην Ευρώπη και τον κόσμο;

»Η παρατεταμένη προφυλάκιση αποτελεί σκάνδαλο και ύβρη για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

»Προς το συμφέρον της δικαιοσύνης και συνεπώς όλων των Ελλήνων, ο Γιάννος Παπαντωνίου πρέπει να ξαναβρεί την ελευθερία του.

»Και αν χρειαστεί, να δώσει μετά τη μάχη σε κάποιο δικαστήριο με τις ανοικτές, δημόσιες διαδικασίες που καθιερώνει το κράτος δικαίου».

Ποιοι υπογράφουν το κείμενο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Στην φυλακή οι έξι που συνελήφθησαν για την τρομοκρατική οργάνωση

Αντιτρομοκρατική: 10 συλλήψεις για τρομοκρατικές επιθέσεις – Ανάμεσά τους και πυροτεχνουργοί

Επίθεση Χούλιγκαν: Στη φυλακή και οι 105 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Κατσουρή

Δάφνη: Γκαζάκια κοντά στο σπίτι της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού

Αποφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή: «Ο αγώνας συνεχίζεται» -«Με περιμένει η κόρη μου» (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...