Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανοί εισαγγελείς καλούν συνεργάτες του Τραμπ που προσέφεραν υπηρεσίες έναντι αμοιβής στην Τουρκία

Αμερικανοί εισαγγελείς καλούν συνεργάτες του Τραμπ που προσέφεραν υπηρεσίες έναντι αμοιβής στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Αμερικανοί εισαγγελείς έχουν στείλει κλήσεις σε διάφορα άτομα στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με τις δραστηριότητες του δικηγόρου Ρούντι Τζουλιάνι, στενού συμμάχου και δικηγόρου του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετέδωσε το καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο CNN σύμφωνα με την ιστοσελίδα AHVAL.

Οι δραστηριότητες αυτές αφορούν την υπόθεση της Ουκρανίας, αλλά και την σχέση του με τον κ. Τραμπ σε ότι αφορά τις υπηρεσίες που πρόσφερε, ως δικηγόρος, στην Τουρκία.

Ο κ. Τζουλιάνι πληρώθηκε γι’ αυτές τις υπηρεσίες, όταν ανέλαβε να μεσολαβήσει για να διασώσει τα τουρκικά οικονομικά συμφέροντα στην Αμερική.

Ο κ. Τζουλιάνι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Hellas Journal, προώθησε την ατζέντα της τουρκικής κυβέρνησης για την απέλαση του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία, η οποία τον κατηγορεί ότι βρισκόταν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος, το 2016, εναντίον του Ερντογάν.

Ο κ. Τζουλιάνι αναμείχθηκε και στην υπόθεση της HalkBank.

«Οι εισαγγελείς έστειλαν κλήσεις τις τελευταίες εβδομάδες στην εταιρεία Ballard Partners, μια εταιρεία λόμπι, που διευθύνει ο Brian Ballard, ένας στενός φίλος του κ. Τραμπ.

»Οι πράκτορες του FBI χτύπησαν τις πόρτες και άλλων λομπιστών που ασχολούνται με εκστρατείες των Ρεπουμπλικάνων», ανέφερε το CNN επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Η εταιρεία Ballard Partners, ελέγχεται από τον φίλο του κ. Τραμπ, τον Μπράιαν Μπαλλάρντ, ο οποίος είναι ο πιο ισχυρός λομπίστας στην Ουάσιγκτον, βασικά λόγω της σχέσης του με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο κ. Μπαλλάρντ υπέγραψε σύμβαση ύψους 125.000 δολαρίων ανά μήνα με την αμαρτωλή τουρκική τράπεζα HalkBank, το 2017, η οποία είχε δημιουργήσει ένα σχέδιο για τη διοχέτευση του παράνομου ιρανικού χρήματος, παραβιάζοντας τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης.

Η τράπεζα αναμένεται να πληρώσει βαρύτατο πρόστιμο στις αμερικανικές Αρχές για την παραβίαση του εμπάργκο, που σίγουρα θα οδηγήσει στην κατάρρευση της.

Η Ballard Partners έλαβε περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια από την HalkBank και την τουρκική κυβέρνηση, η οποία υπέγραψε ξεχωριστό συμβόλαιο με την εταιρεία το 2017.

Η ίδια εταιρεία έδωσε 295.000 δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο στην επιτροπή πολιτικής δράσης Trump Victory και έχει δωρίσει δεκάδες χιλιάδες δολάρια περισσότερο στην προεδρική εκστρατεία και σε συνεργάτες του κ. Τραμπ.

Η εταιρεία συμμετείχε επίσης στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον για την αποφυλάκιση του Αμερικανού Πάστορα Άντριου Μπράνσον, που είχε κατηγορηθεί από την Τουρκία για κατασκοπεία και υπόθαλψη των Κούρδων «τρομοκρατών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr