Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για τις απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για τις απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκτός των επικριτικών αναφορών του για την κυβερνητική διαχείριση του Προσφυγικού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έβαλε σε πρώτο πλάνο τα νομοθετήματα της κυβέρνησης με τις αλλαγές στα εργασιακά, κάνοντας λόγο για «κράτος-οδοστρωτήρα», στον απόηχο των απολύσεων στην Τράπεζα Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις «κατακτήσεις που κερδήθηκαν με μεγάλο κόπο, με συνεχή μάχη απέναντι στους Θεσμούς», οι οποίες – όπως είπε – «γκρεμίζονται μέσα σε πέντε μήνες, όχι γιατί το ζητούν πια οι Θεσμοί σε μία χώρα εκτός Μνημονίων, αλλά γιατί το ζητάει ο ΣΕΒ, γιατί το ζητούν οι φίλοι και χορηγοί του κ. Μητσοτάκη».

«Ζητούν να έχουν τις λιγότερες δυνατές υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζομένους τους, με ιδεολογικό μανδύα το ότι δήθεν το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας θα λυθεί με τη συρρίκνωση του εργασιακού κόστους», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας ότι «καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας που επαναφέραμε, καταργείται η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, καταργείται η επεκτασιμότητα».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «ο ασφυκτικός περιορισμός του δικαιώματος μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στη διαιτησία, είναι τα μέτρα που νομοθετήθηκαν ήδη. Κι αυτά τα μέτρα, ξέρετε, δεν λειτουργούν μόνο αυτοτελώς, δίνουν παράλληλα το σύνθημα στην αγορά ως μία πρώτη κίνηση για ένα ντόμινο εργασιακής λαίλαπας».

«Γι’ αυτό και τον Οκτώβριο καταγράφηκε από την ΕΡΓΑΝΗ ρεκόρ 18ετίας στις απολύσεις, με 126.000 χαμένες θέσεις εργασίας και αντιστροφή του δείκτη υπέρ της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης.

Γι’ αυτό και προχθές η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε στην απόλυση 24 υπαλλήλων, σπάζοντας μορατόριουμ 40 χρόνων που ίσχυε στον πιστωτικό τομέα», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...