Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Παθητική και αμήχανη εξωτερική πολιτική – Ακροδεξιές προκλήσεις και πατριδοκαπηλία

Τσίπρας: Παθητική και αμήχανη εξωτερική πολιτική – Ακροδεξιές προκλήσεις και πατριδοκαπηλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά.

«Σήμερα είναι επείγουσα η προοδευτική συστράτευση και η δημοκρατική αντίσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιπρας και επεσήμανε πως η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης είναι άστατη και σε σύγχυση.

»Σε αυτό το πλαίσιο, έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση των ΜΟΕ, και έκανε λόγο για «παθητική και αμήχανη εξωτερική πολιτική, που μπορεί να εξελιχθεί σε εξαιρετικά επικίνδυνη για τη χώρα».

«Και αυτό είναι πατριωτική μας ευθύνη και υποχρέωση να το επισημάνουμε και να το αποτρέψουμε», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και τόνισε:

«Εμείς, η προοδευτική παράταξη που πάντοτε στις κρίσιμες στιγμές πήραμε με θάρρος γενναίες αποφάσεις, προτάσσοντας το συμφέρον της πατρίδας έναντι του στενού κομματικού συμφέροντος, αγνοώντας το πολιτικό κόστος.

»Όπως αποδείξαμε άλλωστε και με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

»Και σε κάθε περίπτωση ο τελευταίος που θα μπορούσε να μας εγκαλέσει για υπονόμευση του εθνικού μετώπου είναι ο κος Μητσοτάκης.

»Που για να κερδίσει λίγες ψήφους δε δίστασε να δηλητηριάσει και να διχάσει τον ελληνικό λαό, κάνοντας τα εθνικά μας θέματα αντικείμενο κεντρικής πολιτικής αντιπαράθεσης και σημαία ευκαιρίας».

Αναφερόμενος εξάλλου στα θέματα τις καταγγελίες περί υπέρμετρης αστυνομικής βίας, ο κ. Τσίπρας, τόνισε πως «εν ονόματι του νόμου και της τάξης κακοποιούνται, ξεγυμνώνονται, ταπεινώνονται με πρωτοφανή τρόπο, από τους πραιτοριανούς της Δεξιάς και της άκρας Δεξιάς, με στολή αστυνομικού.

»Υπό τις ευλογίες του κυρίου Μητσοτάκη, αυτουργού του δόγματος Νόμος και Τάξη».

Έκανε επίσης λόγο για «παλινόρθωση του πελατειακού και αυταρχικού κράτους», για «χυδαίο νεποτισμό, για επέλαση των δικών τους παιδιών κάθε ηλικίας σε κρατικές θέσεις».

Μίλησε για «ηγεμονία του ρατσιστικού λόγου», για «ακροδεξιές προκλήσεις και πατριδοκαπηλία».

Επίσης, μίλησε για «δώρα στην οικονομική ολιγαρχία, με μια σειρά μέτρων και κυρίως με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο», αλλά και για «εξυπηρέτηση των επιδιώξεων του ΣΕΒ και της οικονομικής ολιγαρχίας», «για επιβολή μνημονιακών πολιτικών χωρίς μνημόνια, το ξήλωμα του κοινωνικού κράτους, η κοροϊδία της μεσαίας τάξης».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η ΝΔ «διαθέτει μια συντριπτική επικοινωνιακή υπεροπλία, με όλα τα ΜΜΕ της διαπλοκής στο πλευρό της, που της δίνει τη δυνατότητα να εμφανίζει το παλιό ως νέο, τη συντήρηση ως μεταρρύθμιση, την άλωση του κράτους ως «επιτελική» πρωτοτυπία, τα φθαρμένα πρόσωπα ως φρέσκο πολιτικό προσωπικό. Το ψέμα ως αλήθεια και την αλήθεια ως ψέμα.

Η αλήθεια της πολιτικής της είναι όμως τόσο άσχημη, και τόσο χυδαία θα έλεγα, που δεν μπορεί πια να κρύβεται, όσες αγιογραφίες κι αν διαπράττουν τα φιλικά τους ΜΜΕ».

«Να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ την καρδιά της προοδευτικής παράταξης»

Αναφερόμενος στην εκδήλωση, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως πρόκειται για «ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη προσπάθεια που ξεκινήσαμε από την επόμενη των εκλογών, που έφεραν μετά από τεσσεράμισι σκληρά και δύσκολα χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση, αλλά παρόλα αυτά με τον έναν στους τρείς ψηφοφόρους να τον έχουν στηρίξει στη πιο δύσκολη στιγμή».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε πως είναι στόχος «να μετασχηματίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Προοδευτική Συμμαχία σε ένα μαζικό, ανοιχτό και δημοκρατικό κόμμα, που θα αποτελεί τη καρδιά της προοδευτικής παράταξης στον τόπο μας».

Κατά τον πρώην πρωθυπουργό, έχουν γίνει ήδη προς αυτή την κατεύθυνση «θαρραλέα βήματα», ενώ συνέχισε:

«Προχωρήσαμε λοιπόν στη συγκρότηση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, όπου εγκρίναμε την νέα μας διακήρυξη, ένα ανοιχτό δημοκρατικό κάλεσμα ένταξης όλων των προοδευτικών πολιτών στις γραμμές μας.

»Και ταυτόχρονα ξεκινήσαμε μια μεγάλη πορεία προς τους πολίτες, από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, για να φτάσει παντού το προσκλητήριο της συμμετοχής και να δημιουργήσουμε μια καινούργια αδιαμεσολάβητη σχέση του πολίτη με τη πολιτική».

Σήμερα «έχουμε ανάγκη στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη από μια νέα Αριστερά.

»Οι εργαζόμενοι, η κοινωνική πλειοψηφία, οι άνθρωποι που επενδύουν στην πρόοδο, χρειάζονται μια νέα, μαζική, λαϊκή, πολυσυλλεκτική, σύγχρονη και δημοκρατική Αριστερά.

»Να στέκεται αποτελεσματικά απέναντι στον συντηρητισμό, δίπλα στους πολίτες, μπροστά στις εξελίξεις».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας έκανε μια αναδρομή στην πορεία της προοδευτικής παράταξης με εκτενείς αναφορές στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, το οποίο «ήρθε να καταλάβει τον χώρο ανάμεσα στη Δεξιά και την παραδοσιακή Αριστερά.

»Και οι δυο πόλοι είχαν σημαντικές διαφορές, αλλά ένα κοινό σημείο αφετηρίας:

»Προέρχονταν από την ίδια μήτρα. Τη μήτρα της Εθνικής Αντίστασης, κυρίως της ΕΑΜικής αντίστασης.

»Η προοδευτική παράταξη με τους δυο διακριτούς της πόλους εκτινάχτηκε και κυριάρχησε στο πολιτικό σκηνικό του τόπου μας, χάρη στη νέα ορμή που προσέδωσε στην Αριστερά και στο προοδευτικό κίνημα ο αντιδικτατορικός αγώνας του λαού και κυρίως της νεολαίας μας, κατά τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας.

»Αυτές οι δυνάμεις ήταν που εξέφρασαν τις δεκαετίες του 70 και του 80, με διαφορετικούς όρους, το στόχο της υπέρβασης του μετεμφυλιακού καθεστώτος, με ορίζοντα όχι απλά την υπέρβαση του κράτους της Δεξιάς, αλλά και την υπέρβαση του καπιταλισμού, δηλαδή τη σοσιαλιστική προοπτική της Ελλάδας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κεχαγιά: Η κυβέρνηση να κατονομάσει τα οικονομικά συμφέροντα που θεωρεί ότι της κάνουν πόλεμο

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για Τέμπη: Έξι αμείλικτα ερωτήματα για την κρατική μονταζιέρα και τις νέες αποκαλύψεις

Κασσελάκης: Ο Παππάς είπε τα αυτονόητα στη Βουλή – «Θα παραιτηθείτε για να ανασάνει η δημοκρατία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...